به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران، آسيب هاي رباط بيشتر در ورزش هايي که داراي برخورد هستند وجود دارد اما ممکن است بدون هيچ گونه تماس بدني مانند چرخش و حرکت هايي که فراتر از دامنه طبيعي در حرکت است بوجود آيد.
کار رباط هاي مفصل زانو حفظ پايداري مفصل است و هر چه فشار قويتري بر مفصل وارد شود رباط ها بيشتر در معرض آسيب ديدگي شديدتري قرار مي گيرند.
از مهمترين علائمي که مي توان براي آسيب رباط زانو برشمرد عبارتند از:
زماني که مفصل حرکت داده مي شود يا تحت فشار است درد ظاهر می شود، همچنين حساسيت موضعي، محدوديت حرکت، تورم در مفصل زانو، ناپايداري مفصل زانو مانند خالي کردن زانو از آسيب هاي مفصل زانو در ورزش ها شايع است اما مي توان دفعات و دوران مصدوميت را کاهش داد.
در کشورهاي اروپايي به اين مسائل رسيدگي زيادي مي شود وقتي ورزشکاري آسيب مي بيند ميزان استراحت، خواب، تغذيه، اعصاب آرام و تمرين هاي بدنسازي زمان مصدوميت را کاهش مي دهد، حال که در کشور ما به اين نکات توجه چنداني نمي شود حتي بعضي از بازيکنان به دلايل مختلفي از بدنسازي فرار مي کنند و نمي دانند با اين کار به بدن خود آسيب مي رسانند.
به طور مثال مي توان مسابقات به فوتبال که فشار آن در ايران و حتي آسيا به مراتب کمتر از اروپا بوده اشاره کرد؛ مصدوميت رباط دارد به يک مصدوميت عادي و فراگير در فوتباليست ها تبديل مي شود پس مربيان و مسئولان ورزشي بايد به اين نکات توجه کافي داشته باشند.
هرچه درمان اين آسيب ها زودتر شروع شود بهبودي آن نيز سريع تر اتفاق مي افتد. پس ورزشکاران بايد به پزشک مربوطه مراجعه کنند تا وي با معاينات لازم درمان را شروع مي کند.
پزشک ممکن است در آسيب دیدگی رباط افراد، دوري از انجام فعاليت هاي ورزشي در زماني که هيچ گونه ناپايداري در مفصل زانو وجود نداشته باشد، تجويز کند و در بعضي مواقع يک بانداژ حمايتي گچي براي مدت چند هفته مورد استفاده قرار مي گيرد.
از ديگر اقدامات درماني، پزشک اقدام به عمل جراحي مي کند. زانو بايد پس از جراحي 3 تا 6 هفته نيز بي حرکت باشد و مي توان از بانداژ گچي استفاده کرد. به منظور حفظ عملکرد عضله ي ران به تمرين هاي پيوسته يا عضله هاي جلو و پشت ران اهميت و تاکيد مي شود. اين تمرين ها زماني که پا در گچ است بايد انجام شود.
پس از اينکه گچ پا را باز کردند، تمرين های افزايش قدرت عضله ها، توان و افزايش دامنه حرکتي در مفصل زانو با برنامه تمريني توصيه مي شود. زماني که عمل جراحي صورت گرفت قدرت بازسازي رباط هاي مفصلي زانو به مدت يک سال کم خواهد بود و ورزشکار براي برگشت به سر تمرين بايد با پزشک مشورت کنند؛ اما اگر ورزشکار به پزشک دسترسي نداشته باشد و مراجعه نکند و پس از يک دوره استراحت کوتاه دوباره به فعاليت ورزشي و شرکت در تمرين و مسابقه ادامه دهد با آسيب هاي بيشتر و شديدتري مواجه مي شود و پايدارکننده هاي رباطي، ديگر کارايي لازم را ندارند و وضعيت فرد بدتر مي شود./مح
| ارسال به دوستان |
| نام شما: |
| ایمیل شما: |
| نام دوست شما: |
| ایمیل دوست شما: |
|
|