فرانک آرتا منتقد سينما به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ابتدايي تمرين تعريف در فرهنگ لغات معين هم وجود دارد يک منتقد با نقد درست خود مي تواند معايب و محاسن يک فيلم را بنويسيد، ولي بايد ديد نقد در چه جايگاه و بستري قرار دارد هر نقدي در بحث اجتماعي و هنري متأثر از قالب جامعه است.
وي ادامه داد: فيلمي که مورد اقبال بوده اما اثر خوبي به حساب نمي آيد نقد و به نظر فيلمساز نوشته مي شود نقدي ويرانگر و برنده است و که اين مسئله باعث مي شود مخاطب با يک فيلم نامناسب روبرو شود.
آرتا افزود: اگر ما تاريخچه نقد را قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ورق بزنيم منتقدان دهه 60 با دهه هاي بعد متفاوت اند در چند سال گذشته منتقدان خوبي داشته ايم که با نقد مناسب خود توانسته اند به نوعي خود را به جايگاه مناسب نقد در سينما برسانند.
وي درخصوص يادداشت هاي سفارش گفت: يادداشت هاي سفارش نقد در تعريف از يک هنرمند فيلمساز و يک فيلم و برگرفته از روابط دوستانه در سينماي ما وجود دارد که اين مسئله بر پيکره ادبيات سينماي ايران آسيب وارد مي کند.
اين منتقد سينما ادامه داد: زماني اثر هنري از زاويه علمي آکادمي و زيباشناسی موفق مي شود که منتقد وظيفه نقد آن اثر را به درستي انجام دهد و آنگاه نقد مناسب در کار فيلمساز تأثير مي گذارد از طرفي يک منتقد بايد به اين نکته توجه کند که نقد بخشي از حقيقت است.
وي درخصوص نقد سازنده تصريح کرد: اگر نقد در مورد يک فيلم، موسيقي و يا يک تابلو نقاشي درست نوشته شود آن نقد را مي توان سازنده خواند./د