دانشنامه پزشكي//

آشنايي با خواص فندوق

فندق درختچه‌ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6 متر نیز می‌رسد.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است. برگ‌های درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه ، برنگ سبز و با دمبرگی بطول تقریبا یک سانتی‌متر است. فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که به صورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می‌شود .

فندق گرد 2/5-1/5 سانتی‌متر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می‌شود.

ترکیبات شیمیایی:

مغز فندق، حدود 60 درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است . این روغن به مصرف تغذیه، ‌عطرسازی و نقاشی می‌رسد . مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.

در 100 گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:

انرژی 625 کالری

آب 5/8 گرم

پروتئین 12/5 گرم

مواد نشاسته‌ای 15 گرم

مواد چرب 60 گرم

کلسیم 200 میلی‌گرم

فسفر 320 میلی‌گرم

آهن 3/5میلی‌گرم

سدیم 2 میلی‌گرم

پتاسیم 700 میلی‌گرم

ویتامین ب 1 0/5 میلی‌گرم

ویتامین ب 3 1 میلی‌گرم

خواص داروئی:

فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه،‌ گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.

1) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته‌ای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم،‌ پتاسیم، فسفر،‌ منیزیم، ‌سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود.

2) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.

3) فندق مقوی روده‌ها و معده است.

4) فندق سموم را از بدن خارج می‌سازد.

5) فندق فشار خون را بالا می‌برد.

6)روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.

7) روغن فندق برای کبد نافع است.

8) آنهائی‌ که کارهای فکری می‌کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می‌کند.

مضرات :

فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید می‌کند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی‌ که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار