در نامه اعتراض آميز جنبش عدالتخواه خطاب به فرهاد رهبر مطرح شد؛

پذیرش دانشجوي پولي خلاف عدالت اجتماعی است

جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به رئیس دانشگاه تهران نسبت به پذیرش بي ضابطه گروهي از دانشجويان مرفه جامعه در اين دانشگاه نامه اي اعتراض آميز منتشر كردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه  تهران با ارسال نامه‌ای  انتقادي نسبت به پذیرش پولی و بی‌ضابطه برخي از  دانشجویان  مرفه جامعه توسط این دانشگاه مراتب اعتراض خود را بيان كردند.

متن نامه به  شرح زير است:

جناب آقای دکتر فرهاد رهبر؛ ریاست محترم دانشگاه تهران
با سلام؛
مدتی است دانشگاه تهران با تاسیس دانشگاه تهران۲ اقدام به پذیرش دانشجوی پولی کرده و بدون اندک توجهی به دغدغه های دلسوزان انقلاب اسلامی، راه را برای طبقاتی نمودن نظام آموزش عالی کشور هموار نموده است. بعد از آن بود که حضرتعالی در دفاع از پذیرش دانشجوی پولی مصاحبه کردید و با کمال صراحت گفتید که «چه عیبی دارد دانشجویان به صورت پولی تحصیل کنند» و وعده دادید ظرفیت پذیرش دانشجوی پولی را به ۵ هزار نفر افزایش دهید.

لذا لازم دانستیم چند مساله را من باب تذکر یادآور شویم:
۱- پذیرش دانشجو با ملاک پرداخت پول، خلاف عدالت اجتماعی است. آیا این عادلانه است فردی مرفه با پرداخت پول در بهترین دانشگاه ایران درس بخواند در حالیکه فردی روستایی و مستضعف به این خاطر که توان پرداخت پول برای تحصیل خود را ندارد، مجبور است تلاش کند تا از طریق آزمون سراسری به دانشگاه راه یابد؟ آیا پذیرش دانشجوی پولی موجب طبقاتی شدن نظام آموزش عالی کشور نمی گردد؟ آیا این امر به معنای طبقاتی کردن ساختار مدیریتی کشور و سپردن آن به دست طبقه مرفه نیست؟

۲- بر اساس کدام توجیه مهم ترین راهکار تحرک اجتماعی در کشور، یعنی تحصیل در دانشگاه، باید طبقاتی شود تا راه ورود به دانشگاه ها که در حال حاضر نیز به مدد کلاس های کنکور و مدارس غیر انتفاعی تا حد زیادی در انحصار مرفهین درآمده است، بر روی فقرا و محرومین بسته شود؟ آیا وقت آن نرسیده است که قلمرو عدالت اجتماعی از حرف و موعظه فراتر ببریم؟
۳- آیا تبدیل دانشگاه به کارخانه تولید مدرک برای مرفهین، به بی‌اعتباری مدارک آموزش عالی در دانشگاههای دولتی و افت سطح علمی دانشگاه ها با تبدیل شاخص ورود به دانشگاه ها از توانایی علمی به پول نمی انجامد؟ آیا این مسئله به نهادینه و قانونی کردن تبعیض و بی‌عدالتی در عرصه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی منجر نمی شود؟‌آیا این امر، اصالت دادن به ثروت در برابر علم و جایگزینی سرمایه‌سالاری به جای شایسته‌سالاری نیست؟ لکه‌دار شدن حیثیت علمی دانشگاه‌ها و از بین رفتن ارزش علم و علم‌آموزی با چه ملاکی صورت می گیرد؟
۴- آیا تا به حال به جنبه های روحی و روانی این عمل اندیشیده اید؟ آیا نتیجه یک چنان نظام پرورشی رواج پول محوری نیست؟ آیا با این کار در جامعه اشتهای سودجوئی بالا نخواهد رفت چون پول جنبه اصلی و مبادلاتی خود را به جنبه تأثیر گذاری روی سرنوشت سازی مبدل خواهد ساخت؟
۵- آیا علاقه مندان به تولید انبوه مدرک برای مرفهین، به تبعات بیکاری ناشی از نگرش پول محور به آموزش عالی اندیشیده اند؟ ظرفیت مازادی که جنابعالی به آن اشاره کرده اید، از کجا حاصل می شود؟ از طریق افزایش ظرفیت یعنی افزایش بیکاری و یا از طریق کاهش ظرفیت دوره های روزانه؟!
۶- آیا واقعا کار دانشگاههای برتر کشور بدانجا رسیده‌است که برای تامین منابع مالی شان باید مدرک فروشی و اعتبار فروشی کنند؟ دانشگاههای معتبر ما، چرا توان و همت خود را بر تامین منابع مالی از طریق ارتباط با صنعت و انجام پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی با بنگاههای صنعتی و تولیدی متمرکز نمی سازند؟ چرا باید برای جبران کسری بودجه دانشگاهها راحت ترین گزینه (مدرک فروشی) انتخاب گردد؟!
۷- همواره به عنوان دلیل برای گرفتن دانشجوی پولی ، جلوگیری از خروج سرمایه و دانشجویان از کشور را نام می برند. آیا شده است آماری کوتاه از دانشجویان تحصیلات تکمیلی بگیرید تا ببینید پس از گرفتن دانشجوی پولی در مقطع ارشد و دکتری ، به دلیل بی اعتبار شدن مدرک چه تعداد از دانشجویان مستعد درصدد خروج از کشور برآمده اند. همانطور که برای جلوگیری از خروج سرمایه مادی فکر می کنید بهتر بود برای جلوگیری از خروج سرمایه انسانی نیز فکری می کردید.
۸- به نظر ما این اقدام نقض صریح اصل ۳۰ قانون اساسی، مبنی بر گسترش رایگان وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور و نقض بند ۹ اصل سوم قانون اساسی، مبنی بر بسیج امکانات دولت برای رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی و نقض بند ۶ اصل دوم قانون اساسی مبنی بر بسط قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و همیستگی ملی و در تناقض آشکار با فرامین امام و مقام معظم رهبری در مورد تبعیضات ناروا در کشور است.
جنبش عدالتخواه دانشجویی که از سالهای قبل پیگیر قضیه دانشجوی پولی بوده است، خود را در قبال این ظلمی که درحق محرومین و مستضعفین و اقشار متوسط جامعه می شود مسئول میداند و تا رسیدن به نتیجه نهایی و پاسخگویی مسئولین، از پای نخواهد نشست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار