اسکی و هزینه های اسکی بازی در ایران

اگر علاقه مند به اسکی باشید راههای مختلفی دارد تا با هزینهای مناسب این ورزش را یاد بگیرید.

به گزارش خبرنگار بازار باشگاه خبرنگاران ،اگر این ورزش را دوست دارید، موقعیت مناسبی است تا هر چه زودتر لوازم تان را کامل کنید و آموزش های لازم را ببینید .لوازم اسکی در دو رشته آلپاین و اسنوبرد ارائه می شوند. چند گزینه برای محل خرید وجود دارد، اول خیابان منیریه است که بورس لوازم ورزشی است و هر چیزی را به قیمت ارزان تری می توانید بخرید. گزینه بعدی مغازه های معتبر سطح شهر است که اکثرا سابقه زیادی دارند و خیلی از حرفه ای ها سراغ این مغازه ها می روند. اگر هم خیلی پیگیر باشید بعد از چند فصل می توانید کارت مربی گریتان را هم بگیرید و یک منبع در آمد زمستانی برای خودتان داشته باشید.

• چوب و فیکس

در رشته آلپاین لوازم برای خرید به ۳ تکه تقسیم می شود: چوب و فیکس که با هم هستند، کفش و باتوم فرم کلی چوب ها چند سالی است که تغییر کرده است و در همه رده ها یک فرم کلی( میانه چوب کمی باریک تر است) دارد که به آن کاروینگ می گویند. جنسشان هم یک لایه نازک چوب، کربن و تیتانیوم است. وقتی سراغ خرید یک ست اسکی می روید با توجه به قد وزنتان است که باید انتخاب کنید چه سایزی به دردتان می خورد. اگر نسبت قد و وزنتان استاندارد باشد طول چوبتان حدود ۱۰ـ ۱۵ سانتی متری کوتاه تر از قدتان می شود. که با توجه به آن فیکس هم به اندازه پایتان می خورد البته فیکس قابلیت جا به جایی را دارد تا اندازه کفشتان شود.اسکی ها هم برای خانم ها و هم برای مرد ها تولید می شود. به جز فرقشان در طرح های ظاهری وزن چوب ها است که برای خانم ها سبک تر هستند.

همه ویژگی ها و قیمت ها را می شود به ۳ دسته قسمت کرد:

• مبتدی

چوب های مبتدی هم سبک تر است و هم منعطف تر. این ویژگی به اسکی باز تازه کار قدرت عمل بیشتری می دهد. چوب های مبتدی وزنی حدود ۸۰ کیلو گرم را می توانند تحمل کنند. قیمت چوب و فیکسش بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است.

• متوسط

اگر استعداد خوبی داشته باشید و در فصل اسکی پیگیر یاد گیری باشید بعد از ۲ تا ۳ فصل می توانید لوازمتان را عوض کنید و پیشرفت کنید. حالا هم چوبتان سنگین تر می شود و هم انعطافش کم تر و می توانید فیکستان را سفت تر کنید چون زمین خوردنتان کم می شود از پس پیچ های سخت هم برمی آیید. برای چوب و فیکس این رده ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می توانید هزینه کنید.

• پیشرفته

دیگر وقتی به این رده می رسید دستتان آمده که با چه مارکی راحت تر هستید و از چوبتان چه می خواهید. چوب های پیشرفته سنگین می شوند و سخت. البته وزن بیشتری را هم تحمل می کند تا وزن ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلو را هم تحمل می کند. خوب وقتی به این رده می رسید باید بیشتر هم هزینه کنید. یک جفت چوب و فیکس را بین ۸۰۰هزار تومان تا یک میلیون و دویست هزار تومان می توانید بخرید.

اسنوبرد

چند سالی می شود که اسنوبرد طرفداران بیشتری را جذب کرده است و خیلی ها سراغ این رشته از اسکی می روند.اسنوبرد را هم در سه تکه جداگانه باید بخرید: چوب ، فیکس و کفش

• برد

چوب های اسنوبرد در حالت عادی عرض ثابتی دارند حدود ۳۰ سانتی متر و طول آن بسته به قد و وزن کسی دارد که می خواهد از آن استفاده کند. پشت همه چوب های اسنوبرد یک جدول دارد که بهتان می گوید چه سایزی به کارتان می آید. همان فرمول سنگینی و انعطاف آلپاین این جا هم برقرار است.ولی چوب های مسابقه ای ماجرای متفاوتی دارند عرضشان کم می شود و طولشان زیاد. انتهای چوب های عادی منحنی است ولی چوب های مسابقه ای ا نتهای صافی دارند.

• فیکس
بر عکس ست های آلپاین که چوب و فیکس با هم است برای اسنوبرد باید فیکس را جداگانه خرید که بسته به مارک و نوعش بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد.
• کفش
جنس کفش های اسنوبرد با آلپاین فرق دارد و آن جنس سخت را ندارد و اجازه حرکت بیشتری بهتان می دهد و از ۱۶۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان هم پیدا می شود.
کاپشن وشلوار
یک زمانی همه لباس اسکی را یک لباس سرهمی و جذب می شناختند که به آن اوورال می گفتند. ولی چند وقتی می شود که دیگر این لباس ها باب نیست و همه کاپشن و شلوار را ترجیح می دهند. اولین نکته اش اینکه این کاپشن و شلوار با لباس های معمولی فرق دارد چون باید در دمای پیست گرم نگهتان دارد. همه شان دو لایه هستند و ضد آب و یک گتر دارند تا از نفوذ سرما جلوگیری کند. این لباس ها شما را تا دمای منفی ۳۰ درجه گرم نگه می دارند.

بسته به سلیقه و بودجه تان دارد چون یک دست لباس اسکی قیمت های خیلی متفاوتی دارد.

اورجینال: اگر بخواهید یک دست کاپشن و شلوار اصل برای اسکی تهیه کنید باید حسابی هزینه کنید و به اندازه کل وسایلتان هزینه کنید. بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان.

چینی: چینی ها این جا هم بازار را خالی نگذاشتند. یک دست لباس چینی هزینه کم تری برایتان دارد و با ۲۰۰تا ۳۰۰ هزار تومان می توانید این قسمت را هم رد کنید.

بقیه وسایل دیگر کاملا سلیقه ای است و به خودتان بستگی دارد که چقدر هزینه کنید.
دست کش:
۳۰ تا ۲۰۰ هزار تومان
عینک:
عینک از آن وسایلی است که حتما لازمش دارید تو در آن ارتفاع و بازتاب سطح سفید برف بدون عینک نمی توانید کاری انجام دهید. این که چه لنزی داشته باشد و چه اندازه ای حسابی روی قیمتش تاثیر دارد بین ۴۰ تا ۲۰۰ هزار تومان.
کلاه ایمنی:
این کلاه ها هم کار گرما کردن را انجام می دهند و هم محافظت خوبی از سرتان انجام می دهند. ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان
کلاه بافت:
۲۰ تا ۶۰ هزار تومان
کوله:
کوله اسکی خیلی جمع و جور است و ضد آب. برای اینکه اگر در آن ارتفاع چیزی لازم دارید دنبالتان باشد. واجب هم نیست چون جای کمی در جیب های کاپشن و شلوارتان دارید. برای همین کوله جمع و جور بین ۷۰ تا ۲۰۰ هزار تومان باید هزینه کنید.
کاور:
آخر فصل که بشود باید برای چوب و کفش تان یک کاور بگیرید، که هم در دمای خوب و هم خشک نگهش دارد. قیمت کاور را هم حول و حوش ۵۰ هزار تومان حساب کنید.
اجاره

تقریبا همه وسایل را می شود اجاره کرد. در بعضی از پیست ها فقط لباس را اجاره نمی دهند. قیمت های متفاوتی هم دارد. به این بستگی دارد که از چه پیستی بگیرید و چه کیفیتی داشته باشد. حوالی شمشک از ۱۵ هزار تومان هم می شود پیدا کرد ولی اگر از مدرسه اسکی بخواهید بگیرید، باید از یک روز قبل رزرو کنید و حدود ۴۰ هزار تومانی می شود.

پیست

بین المللی دیزین: بهترین پیست ایران است و همه امکانات را دارد. هم می توانید از تله کابین استفاده و هم تله سیژ. در قله و نیم قله هم توقف دارد. امکانات رفاهی پیست هم مثل رستوران و پناهگاه در نیم قله است. یکی از ویژگی های خیلی خوب پیست این است که قسمت مبتدی و حرفه ای فرق می کند. و مبتدی ها راحت آموزش می بینند و حرفه ای ها هم اسکی شان را می کنند. صبح ۲۵ هزار تومان ورودی می دهید و تا آخر روز از آن جا استفاده می کنید. برای کسی که اسکی بلد باشد حدود ۲۰ دقیقه ای طول می کشد تا از قله به پایین پیست برسد.

شمشک: شمشک پیستی است که همه پیشنهاد می کنند اول کار سراغش نروید و این به خاطر شیب های تند و سختش است. این جا هم با تله سیژ تا قله یا نیم قله می توانید بروید و برای استراحت هم در نیم قله کافه و رستوران است. ورودی ۱۸ هزار تومان

دربندسر: ارتفاع دربند سر نسبت به دیزین کم تر است و چون پیست به صورت خصوصی اداره می شود امکانات نسبتا خوبی دارد. یک قسمت مجزا هم برای مبتدی ها در نظر گرفته شده است. ورودی ۲۰ هزار تومان

توچال: پیست توچال چند ویژگی دارد که آن را از بقیه پیست ها مجزا می کند. با اینکه نسبت به بقیه پیست ها کوچک تر است طرفداران خودش را دارد. توچال نزدیک ترین پیست به تهران است و رفت آمد بسیار راحت تر است. در ضمن توچال به دلیل ارتفاع زیادش طولانی ترین فصل اسکی را دارد. از اواسط آبان شروع می شود تا اردیبهشت. ورودی پیست و تله کابین ۲۰ هزار تومان است که آخر هفته می شود ۲۵ هزار تومان.

آموزش

هر پیستی یک مدرسه اسکی دارد که می توانید بروید و آموزش ببینید. به جز مدرسه ها مربیانی هم هستند که کارت مربیگری دارند و با توجه به درجه یک، دو یا سه بودنشان هزینه آموزش فرق می کند. ۹۰ درصد مربی های اسکی محلی هستند. برای شروع با یک مربی درجه سه کار کردن کاملا مناسب است که هزینه آموزش روزی ۵۰ هزار تومان است. و در رده های حرفه ای و کار کردن با یک مربی درجه یک تا روزی ۲۰۰هزار تومان هم می شود.

هزینه آموزش کاملا قرار دادی است و تعداد جلسات هم به استعداد هر کسی بستگی دارد.

همچنین می توانید در یکی از تورهای گروهی ثبت نام کنید و با خیال راحت طبق تاریخ هایی که بهتان میدهند بروید و ورزش کنید. هزینه تورها برای ایاب و ذهاب و مربی ماهی ۱۵۰ هزار تومان است.

برچسب ها: بازار ، اسکی ، هزینه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار