تبریز/

بهره گیری از مالچ و کاهش فشردگی خاک

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان متعادل شدن حرارت خاک، کاهش فشردگی خاک و کاهش فرسایش خاک توسط باد و آب را از مزایای اصلی بهره گیری از مالچ در کشاورزی عنوان نموده اند.

کامران یوسفی راد در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مالچ از موادی مانند شلتوک برنج، کاه و کلش گندم، پوست چوب بلال خُرد شده و ساقه های خُرد شده حاصل از هرس درختان تشکیل می شود.

وی تصریح کرد: استفاده از مالچ در زراعت، باغبانی، تثبیت ماسه های روان، حفاظت از خاک و توسعه فضای سبز مرسوم است.

یوسفی راد ادامه داد: حاصلخیز شدن خاک با مصرف مالچ های آلی امکانپذیر است.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کاهش مصرف آب با در نظر گرفتن ظرفیت نگهداری آب در خاک با بهره گیری از مالچ به اثبات رسیده است.

وی افزود: نباید فراموش کنیم که از مالچ در افزایش حجم ریشه گیاهان نیز می توان بهره گرفت.

یوسفی گفت: جلوگیری از رشد و توسعه علف های هرز از مهم ترین مزایای مالچ است.

وی تاکید کرد: در خاک هایی که زهکشی ندارد و یا خاک هایی با بافت سنگین، بهتر است که از مالچ های معدنی نظیر سنگریزه، سنگ های مصنوعی و امثال آنها استفاده شود./س
 
 
 
برچسب ها: کاهش ، فشردگی ، خاک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.