ساری/

ساماندهی عطاری‌های مازندران

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ساماندهی عطاری‎ها در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ؛آزادبخت در کارگروه سلامت استان مازندران که در استانداری برگزار شد، به ضرورت اخذ شناسه نظارت و پروانه ساخت برای واحدهای تولید و بسته‌بندی قارچ خوراکی در مازندران تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه سابقه کشت قارچ در کشور به 50 سال پیش بر می‌گردد، افزود: در حال حاضر حدود 120 واحد تولید پرورش قارچ خوراکی در کشور وجود دارد.

این مسئول سرانه مصرف قارچ در کشور را 450 گرم دانست و ادامه داد: در حالی‌ که این میزان در جهان بیش از 4 کیلو و 500 گرم محاسبه شده است.

وی با بیان اینکه ایران در بین 192 کشور جهان با تولید سالانه 90 هزار تن قارچ خوراکی رتبه هفتم را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: قارچ خوراکی دارای ارزش غذایی پروتئین، انواع ویتامین، املاح و آنتی‌اکسیدانت‌ها است.آزادبخت شرایط اقلیمی مازندران را برای کشت و رشد قارچ خوراکی مناسب دانست و گفت: بحث کنترل و نظارت تولید و بسته‌بندی قارچ در فعالیت دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه جهادکشاورزی مجوز تولید و بسته‌بندی قارچ خوراکی را می‌دهد لازم است با نظارت دانشگاه علوم پزشکی کارگاه‌ها دارای مسئول فنی باشند.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر ضرورت ساماندهی عطاری‌ها اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر بیشتر عطاری‌هایی که تاسیس شدند مبادرت به سوء استفاده از عنوان مرکز فروش گیاهان دارویی دارند که این اقدام غیر قانونی است.

وی خاطرنشان کرد: عطاری‌ها به عرضه داروهای مخدر مانند انواع قرص و شربت متادون، انواع قرص، کپسول ترامادول و داروهای دست‌ساز ترک اعتیاد روی آوردند.

این مسئول با اشاره به اینکه عرضه داروها و محصولات قاچاق و غیرمجاز مانند انواع داروهای تقویت جنسی، افزایش و کاهش دهنده وزن در عطاری‌ها به فروش می‌رسد، یادآور شد: انواع داروهای ضد درد و هورمونی، انواع فرآورده‌های دارویی برای پوست و مو، رفع سنگ کلیه، پرکننده صورت، عرضه انواع داروهای گیاهی، انواع فرآورده‌های تولید و بسته‌بندی شده شرکت‌های فاقد مجوز، تهیه و فروش فرمولاسیون‌های دست ساز و تاریخ گذشته در عطاری‌ها به فروش می‌رسد که ساماندهی این اماکن در دستور کار قرار دارد.

وی از فعالیت حدود 200 عطاری در مازندران خبر داد و گفت: بیش از 90 درصد موسسان عطاری‌ها فاقد تحصیل مرتبط بوده و با قوانین و مقررات آشنایی ندارند./س
 
برچسب ها: معاون ، غذا ، دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.