مذاکرات ظریف و لاوروف در صدر اخبار روزنامه های امروز

امروز اغلب روزنامه کشور خبر سفر محمد جواد ظریف به مسکو و دیدارش با مقامات عالی رتبه این کشور به خصوص رایزنی های دوجانبه با لاوروف وزیر خارجه روسیه را در صفحه اول خود منتشر کرده اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،امروز اغلب روزنامه کشور خبر سفر محمد جواد ظریف به مسکو و دیدارش با مقامات عالی رتبه این کشور به خصوص رایزنی های دوجانبه با لاوروف وزیر خارجه روسیه را در صفحه اول خود منتشر کرده اند.
همچنین برخی دیگر از روزنامه ها از جمله کیهان امروز به خبر نامه دادستان کل کشور به ریاست‌جمهوری و تقاضای تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجاز به منظور بررسی ابعاد مختلف نحوه اعطای مجوز خدمات نسل سوم تلفن همراه و اتخاذ تصمیم در مورد آن را در صفحه اول خود انعکاس داده اند.اخبار ورزشی از جمله برد مقتدرانه استقلال تهران مقابل و گسترش فولاد تبریز و ترک تهران توسط کی روش بدون امضای قرارداد با فدراسیون فوتبال هم در بین تیتر های نیم صفحه اول روزنامه های امروز به چشم می خورد.
سعد الله زارعی در یادداشتی با عنوان (آتش‌بس، نه پایان مقاومت) در روزنامه کیهان در مورد آتش بس بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستیمی نویسد : جنگ 50 روزه در غزه با امضای یک توافقنامه میان گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی متوقف گردید اما در عین حال نشانه‌هایی وجود دارند که اجازه نمی‌دهند آتش‌بس کنونی را «دائمی» تلقی کنیم  بلکه دو طرف بلافاصله پس از امضای توافقنامه، خود را برای رویارویی بعدی که قاعدتا زمان آن هم زیاد دور نیست، آماده می‌کنند.
روزنامه شرق هم در شماره امروز خود مصاحبه ای با «حسینعلی حاجی‌دلیگانی»، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و عضو کمیته ویژه پیگیری پرونده زنجانی در مجلس انجام داده و در آن بررسی ابعاد مختلف این پرونده مهم فساد اقتصادی در کشور پرداخته است .وی در این مصاحبه می گوید: : «آقای رستم قاسمی و دیگر وزرای دولت احمدی‌نژاد، چطور به خود اجازه داده‌اند تا پای تاییدیه زنجانی را امضا کنند؟ او پیش از معامله با وزارت نفت، 15پرونده باز در محاکم داشته و حتی شناشنامه‌اش هم جعلی بوده، حالا سوال اینجاست که دم‌ودستگاه وزارت نفت، معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، بانک‌مرکزی، وزارت صنایع و معدن و اقتصاد و دارایی چطور به این سادگی به فردی با این همه پرونده جعلی و تخلف‌های آشکار اعتماد کرده‌اند؟»
روزنامه اصلاح طلب مردم سالاری هم سرمقاله امروز خود را با عنوان "بداخلاقي‌هاي سياسي آفت جامعه" و به قلم "سعيد پايبند" اختصاص داده است. وی در این مطلب می نویسد : امروزه شاهد روش‌هاي نوين و پيچيده‌اي هستيم که به اشکال مختلف بعضي از چهره‌هاي دلسوز جامعه را مورد هجمه، تخريب و تهمت گروه قليلي قرار مي‌‌دهند. شخصيت‌هاي بزرگي که براي ملت جانفشاني کرده‌اند و در سطوح مديريتي خرد تا کلان؛ خدمات ارزنده‌اي انجام داده‌اند. با لباس مقدس نظام به عنوان خادم ملت خدمتگزاري نموده‌اند. از آرمان‌هاي حضرت امام(ره) پاسداري کرده‌اند. مکتب جمهوري اسلامي‌ايران برگرفته از احکام، قواعد و اخلاق اسلامي‌است و قوانين نظام نشات گرفته از اين الگوها و ارزش‌ها است، ولي متاسفانه بعضي از اشخاص براي رسيدن اهداف خويش و جناحشان، ترور شخصيت‌هاي دلسوز را سرلوحه خودشان قرار داده‌اند و در مواردي تهمت‌هاي ناروا مي‌زنند، که اين بد اخلاقي‌ها با مکتب اسلام و ايراني همخواني ندارد.
روزنامه جمهوی اسلامی هم سرمقاله امروز خود را به موضوع شهادت آقایان رجایی و باهنر اختصاص داده و یادداشتی با عنوان "اقتدا به اسوه‌هاي اخلاص" در این باره نوشته است.  
در این یادداشت آمده است، بعد از آنكه آقايان محمدعلي رجائي و محمدجواد باهنر، رئيس‌جمهور و نخست‌وزير جمهوري اسلامي ايران، در هشتم شهريور 1360 در اطاق جلسه ساختمان نخست وزيري در اثر انفجاري كه يكي از عوامل منافقين ايجاد كرده بود به شهادت رسيدند، امام خميني در روز دهم شهريور در جمع اقشار مختلف مردم در حسينيه جماران درباره اين شهادت سخنراني كردند و ضمن تجليل از اين شهيدان، مسئولين قضائي و امنيتي كشور را به خودداري از خشونت و بدرفتاري با زندانيان توصيه كردند. امام، در آن سخنراني فرمودند: "من، يك كلمه‌اي مي‌خواهم عرض كنم و آن اينكه به تمام محاكمي كه هستند و تمام دست اندركاراني كه هستند اين مطلب را توجه بدهم كه مبادا يك وقت اينطور شرارت‌هائي كه در ايران مي‌شود مثل يك همچو قصه ناگواري كه براي ما پيش آمد و دو نفر از بهترين كاركنان ايران از بين رفتند، مبادا يك وقت كنترل خودشان را از دست بدهند و زايد بر آنچه حكم خداست و قانون اسلام است عمل كنند. مبادا اين اسباب اين بشود كه بدون دقت و بدون توجه يك وقت افرادي را بگيرند كه گناهكار نبوده‌اند. مسلمين بايد همانطوري كه در اسلام هست با تأني، با طمأنينه، بدون آنكه دست و پاي خودشان را گم بكنند به كار خودشان ادامه بدهند و با اسرا رفتار خوب بكنند و آنچه قانون اسلامي اقتضا مي‌كند با آنها عمل بكنند و هرگز با عصبانيت و با دستپاچگي كاري را انجام ندهند. مبادا يك وقت شهادت عزيزان ما اسباب اين بشود كه با شدت عمل بيشتر از آن مقداري كه بايد با آنها عمل بشود عمل بكنند.جمهوري، جمهوري اسلامي است، رفتارها حتي با كساني كه قاتل شناخته شدند، رفتار اسلامي باشد." صحيفه امام جلد 15 صفحات 149 و 150.
روزنامه ابتکار که تمایلات اصلاح طلبی دارد در شماره امروز خود یادداشتی با عنوان " دردسرهاي افزايش پهناي باند براي وزير  " به انتقاد برخی نمایندگان مجلس از وزیر ارتباطات درباره افزایش پهنای باند اینترنت در کشور خرده گرفته است.
محمد کاظم انبارلویی هم در سرمقاله امروز رسالت یادداشتی با عنوان"صدای دولت" منتشر کرده و در آن به این موضوع پرداخته که چرا دولت معتقد است صدایش به گوش مردم نمی رسد ؟ وی در این باره می نویسد:
صداي دولت
1393/06/08
  بزرگنمایی:   
رئيس‌جمهور در سفر به اردبيل در نشست شوراي اداري گفت: "صداي دولت از رسانه ملي شنيده نمي‌شود. صدا و سيما حاضر نيست خدمات دولت را براي مردم تبيين كند." (1) بايد ديد رسانه ملي با وجود اختصاص 8000 ساعت برنامه تا خرداد امسال به مديران اصلي و مياني دولت يعني به طور متوسط روزي 10 ساعت برنامه در سال گذشته چگونه صداي دولت از رسانه ملي شنيده نشده است؟ اين صدا چيست كه 20 روزنامه اصلاح‌طلب و نيز ارگان دولت نتوانسته‌اند آن را به گوش مردم برسانند. اين صدا چيست كه صدها سايت خبري و اطلاع‌رساني و نيز حتي برخي رسانه‌هاي آن طرف آب نتوانستند به مردم برسانند؟ به نظر مي‌رسد دولت در اين مورد مشكل توليد صدا و بازپخش آن را ندارد.

اكنون يكسال از عملكرد دولت يازدهم مي‌گذرد. مردم در حوزه سلامت از دولت راضي هستند. اين رضايت نه به دليل تبليغ و ترويج اين صدا در رسانه ملي است بلكه هر ارباب رجوعي كه به بيمارستان‌ها مراجعه مي‌كند و راضي برمي‌گردد، صداي رضايت او شنيده مي‌شود.

صدا يك قول است و وقتي با فعل دولت همخواني دارد، شنيده مي‌شود. اما اگر فقط يك قول باشد و با فعل انطباق نداشته باشد شنيده نمي‌شود. پس اين تقصير رسانه ملي نيست كه صداي دولت به مردم نمي‌رسد. بلكه اين تقصير به طراحان صدا در دولت برمي‌گردد.

وقتي دولت به صورت يكسويه اقدام به توليد صدا مي‌كند و اجازه نقد نمي‌دهد چگونه انتظار دارد قول و قال دولت شنيده شود.

اكنون دولت اجازه نقد سياست خارجي بويژه در حوزه توافق هسته‌اي را به منتقدين نمي‌دهد. اجازه طرح سئوال و اعتراض به پرونده كرسنت را نمي‌دهد. چگونه انتظار دارد هر چه در اين زمينه گفت مردم بپذيرند؟ اكنون دولت مدام از كاهش تورم و بهبود وضع اقتصادي سخن مي‌گويد اما تشت بيكاري و ورشكستگي بنگاه‌هاي اقتصادي از بام بازار ايران فرو افتاده و صداي آن همه جا را فرا گرفته است. سايه ركود در همه جا حس مي‌شود.

نمي‌شود به مردم گفت اين "فعل" را نبين. به آن "قول" فقط گوش بده! فقط قيمت خدمات دولت به مردم مثل آب، برق، گاز، حمل و نقل و.... حداقل 20 درصد گران شده است. چطور مي‌شود كه تورم به 15 درصد رسيده است؟

صدا و سيما همه سرمايه و استعداد هنري و امكانات خود را روي انصراف مردم از دريافت يارانه‌ها گذاشت. ده‌ها مقام دولتي در مورد فوايد و آثار اين انصراف سخن گفتند. حتي طراحي پيام در سريال‌ها را به خدمت گرفتند اما عملا مردم به آن پاسخ منفي دادند و 90 درصد براي اخذ يارانه ثبت نام كردند.

وزير محترم اقتصاد بارها گفته است 10 ميليون نفر پردرآمد بايد از گرفتن يارانه انصراف بدهند و قانون هم داريم كه بايد دولت به اين جماعت يارانه ندهد. اما دولت از اجراي قانون سرباز مي‌زند و تاكنون يارانه‌ها را پرداخت كرده است. چگونه انتظار داريم صداي دولت شنيده شود؟ برخي رسانه‌هاي حامي دولت دنبال حمايت از فتنه‌گران و جاسازي آنها در بدنه دولت هستند و اصلا كاري به صداي دولت و خدمات دولت ندارند. اين رسانه‌ها در حوزه فرهنگ دنبال باز توليد صداي نامحرمان و مخالفان انقلاب هستند. برخي شب گفته‌هاي بي‌بي‌سي را به صورت تيترهاي روز بعد خود به كار مي برند. دولت هم به همين جماعت دل بسته است و طبيعي است كه آنها صداي دولت را انعكاس نمي‌دهند. كاركرد فرهنگي دولت زير رصد هوشمندانه و نقد مشفقانه نخبگان، مراجع و اهل نظر قرار دارد اما اعتنايي به اين نقدها نمي‌شود.

جمعه 24مرداد 93 در برنامه مناظره موضوع لايحه پيشنهادي دولت براي خروج از ركود و رونق توليد مورد بحث بود.

سه نفر از شركت‌كنندگان حامي دولت بودند، فقط يك نفر منتقد بود. علي‌رغم اين نابرابري، بينندگان شبكه يك سيما بيش از 69 درصد حق را به منتقد دولت دادند.

همچنين در نظر سنجي مربوط به توفيق دولت در مهار تورم 77 درصد دولت را در مهار تورم "كم" توصيف كردند.

اينكه مردم اين‌گونه داوري دارند به اين مربوط نمي‌شود كه صداي دولت به آنها نرسيده است بلكه به اين دليل است كه خود براساس مشاهدات و ميزان قدرت خريد و قيمت‌هاي مطرح در بازار حق دارند بين صداي دولت و واقعيات موجود قضاوت خود را داشته باشند. نبايد مردم را مذمت نموده و صدا و سيما را مقصر قلمداد كرد. دولت در طراحي پيام صداي خود مشكل دارد. دولت در برخورد با نقدهاي مشفقانه منتقدين با تدبير عمل نمي‌كند. دولت بايد مراقب فعل، قول و تقرير خود باشد.

منتقدين به جاي دريافت پاسخ نقدهاي خود، اهانت و بي‌مهري شنيدند. در حالي كه نقدبه قصد اصلاح و تصحيح حركت صورت مي‌گيرد.
هيچ كس از ناكارآمدي دولت جز دشمن سود نمي‌كند. ايران امروز در محاصره گرگ‌هاي جهاني و گرگ‌هاي منطقه‌اي است. كمترين غفلت ممكن است خسارت‌هايي به بارآورد كه سال‌ها نتوان جبران كرد.

دولت بيش از اينكه تيغ سخن بر دوست كشد بايد اين تيغ را به
سمت و سوي گرگ‌هاي جهاني و منطقه‌اي ببرد.

ملت بيش از هر زمان به اتحاد نياز دارد. فاصله دولت و ملت در اين زمان بايد كمتر از هر زمان ديگر باشد. دولت هم بايد بداند صدايش وقتي به مردم مي‌رسد كه قول و فعل او يكي باشد. در اين صورت در كمترين زمان ممكن صداي دولت به ملت مي‌رسد.

سخن آخر اينكه يكي از توصيه هاي مقام معظم رهبري در ديدار رئيس جمهور و وزرا در روز چهارشنبه گذشته اين بود كه" بايد مراقبت شود تا در سخنان مسئولان دولتي تعارض وجود نداشته باشد. فلسفه تعيين سخنگو هم اين است كه از دولت صداي واحد در مسائل مختلف شنيده شود."

دولت اكنون در حوزه اقتصاد، سياست و فرهنگ گاهي دچار تكثر صدا مي‌شود. اين تكثر صدا باعث مي‌شود كه صداي واقعي دولت به مردم نرسد.

دولت در خصوص فهم دشمن واقعي ، فتنه ، تورم ، ركود، نقد افراطي دولت گذشته ، برخورد با منتقدين مذاكرات هسته اي ، مسائل پولي و مالي و ... دچار چند صدايي است. بايد در اين مفاهيم يك صدا از دولت صادر شود تا به درستي شنيده شود.



  
برچسب ها: مذاکرات ، روزنامه ، صبح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.