در جمع دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد؛

اظهارات جنجالی مرد فراجناحی درباره فتنه 88

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسي مشهد مواضع خود را درباره حوادث سال 88، مجلس خبرگان، وزیر پیشنهادی علوم و ... اعلام کرد.

به گزارش گروه استان‌هاي باشگاه خبرنگاران؛ علی‌مطهری در دانشکده ریاضی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره حوادث سال 88 با بیان این‌که «مواضع‌ام در این زمینه روشن‌است» اظهار کرد: این‌که اعلام کنیم فتنه اتفاقی بود که از سال‌ها پیش برنامه‌ریزی شده است و ارتباط مستقیمی با کشورهای خارجی همچون آمریکا و انگلیس دارد، برایم قابل قبول نیست. معتقدم استمرار بیش از حد اعتراضات در نتیجه مدیریت بدی که صورت گرفت به حوادث ناگوار سال 88 منجر شد؛ عوامل مختلفی هم قبل و بعد از انتخابات دخیل بودند. عده‌ای از چند ماه قبل گفتند که نظر بر روی فلان فرد است، این خودش یکی از عوامل بوجود آمدن فتنه بود و باعث شد جامعه دو قطبی شود. عوامل دیگری نیز دخیل بودند این که یکی از کاندیدا قبل از شمارش آرا خودش را پیروز انتخابات اعلام کرد و طرف دیگر با وجود اعتراض‌های چند میلیونی جشن ملی گرفت و در آن جشن شال سبز انداخت و عده‌ای را مسخره کرد و افراد تحریک شدند.

وی افزود: اگر از همان ابتدا دو طرف قضیه را محاکمه می‌کردند و همه عوامل که نقش داشتند را با هم می‌دیدیم خیلی بهتر بود؛ چنانچه در انتخابات سال 92 نیز آسیب‌شناسی صورت گرفت و از جمله رهبری صراحتا اعلام کردند که من هیچ نظری بر روی هیچ یک از کاندیداها ندارم و حتی فرزندانم نمی‌دانند که به چه کسی رای می‌دهم.

وی درباره جبهه پایداری نیز گفت: جبهه پایداری گروهی هست که نسبت به اصول خود پایبند است؛ به نظرم هر گروهی که به مبانی و اصول خود عمل کند قابل احترام است؛ گرچه بهره‌برداری‌های سیاسی هم می‌کنند. نباید طوری نشان دهیم که گویی در جمهوری اسلامی ایران آزادی بیان نیست، با تندروی‌ها به جایی نمی‌رسیم. پایداری گروه ایدئولوژیک و پیرو آیت‌الله مصباح است و مصباح هم یک انسان ایدئولوژیک که بر روی مبانی فکری دقت دارد و از این نظر قابل تمجید است، ولی هر چیزی باید جای خودش باشد.

مطهری در پاسخ به یکی از دانشجویان درباره جدی بودن موضوع فتنه اظهار کرد: ما قاضی نیستیم و این‌جا نیز دادگاه نیست ما به دنبال حل موضوع هستیم، باید اجازه صحبت کردن به همه افراد بدهیم باید تصریح شود که چه شد در مورد کسی که 8 سال نخست وزیر بود و یا کسی که چند سال رئیس مجلس بود چنین رفتاری اتفاق افتاد؟ باید حکم قانونی صادر شود و روال قانونی طی شود این خیلی بهتر است.

مطهری هم‌چنین در پاسخ به سوال دانشجویی که نسبت به مواضعش در مورد مجلس خبرگان با توجه به جایگاهی که دارد انتقاد داشت گفت: این‌که گفتید شما در چه جایگاهی هستید، باید بگویم من یک شهروند معمولی هستم ما افراد فوق انتقاد در کشور نداریم، خبرگان نیز مجتهدانی هستند که ممکن است دچار اشتباهاتی شوند این‌که گفته شود کسی حق ندارد به آنان اشکال بگیرد غلط است، وظیفه خبرگان نظارت بر عملکرد رهبری است. من گفتم این‌ها باید کارشان را انجام دهند.

دانشجویی پرسید: گفتید دو طرف حوادث سال 88 باید محاکمه شوند منظور چه کسانی هستند و گفتید که چرا سال 88 پس از پیروزی یک طرف، احمدی‌نژاد جشن پیروزی برگزار کرد، مگر شما زمانی که روحانی رئیس‌جمهور شد در خیابان نریختید و جشن نگرفتید؟

مطهری پاسخ داد: جشن گرفتن در شرایط عادی خیلی خوب است ولی زمانی که سه میلیون مردم در تهران اعتراض کردند عده‌ای بیایند در جشن‌شان شال سبز بیندازند و طرف را مسخره کنند و سخنان تحریک‌آمیز بگویند درست نیست.

این دانشجو پرسید: شما که نگران هستید کشورها در مورد ما چگونه قضاوت می‌کنند و چه می‌گویند چرا در دولت دهم قائله استیضاح را زمانی که چند ماه به پایان دولت باقی نمانده بود به راه انداختید و آن لفاظی بین رئیس‌جمهور وقت و رئیس مجلس به راه افتاد؟

مطهری گفت: در ماجرای استیضاح وزیر کار، مدت زیادی از انتصاب مسوول سازمان تامین اجتماعی که خلاف قانون بود می‌گذشت چند بار تذکر دادیم اما وزیر کار تحت فشار اعتنا نکرد و بعد در جلسه استیضاح در صحن علنی آن بساط را به پا کردند. من خودم شروع کننده استیضاح بودم. نمی‌توانستم به دروغ بگویم استیضاح غلط است؛ به علت قانون‌گریزی استیضاح انجام شد پس درست بود، چون وزیر وقت قانون را زیر پا گذاشته بود، اگر رهبری قبل از استیضاح می‌گفتند که استیضاح غلط است ما استیضاح را انجام نمی‌دادیم.

وی تاکید کرد: نباید از رهبری چهره‌ای برخلاف آزادی و دموکراسی بسازیم، من می‌دانم که خود رهبر نیز چنین روحیاتی ندارند اما عده‌ای از اطرافیان می‌خواهند تنها بت بسازند و دورش بچرخند، پیامبر اسلام(ص) هم این‌گونه نبودند.

وی درباره وزیر پیشنهادی علوم نیز خاطرنشان کرد: فرهادی فرد مناسبی برای وزارت علوم است.

این نماینده مجلس درباره این‌که آیا آزادی بیان در این دولت با دولت قبل فرقی کرده است، ابراز عقیده کرد: با دولت قبل تفاوتی نکرده در دولت قبلی وزارت اطلاعات سخت می‌گرفت در دولت کنونی قوه قضائیه سخت می‌گیرد آزادی بیان در این دولت هنوز دیده نشده است.

وی درباره برخورد دولت با منتقدانش نیز گفت: لازم نیست رئیس‌جمهور جواب همه منتقدان را بدهد.

انتهای پیام/ا

منبع: ايسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ستارخان
۱۰:۱۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۳
به این بخش از سخنان علی مطهری توجه کنید:
"نمی‌توانستم به دروغ بگویم استیضاح غلط است"من پیشاپیش از امت حزب الله و خانواده معظم شهدا عذرخواهی میکنم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۵ آذر ۱۳۹۳
آقای مطهری احتمالا در همه حوزه جنابعالی صاحب نظرید!!! نه؟ بابا بیخیال بچسب به وظیفه ای که مردم به گردن شما گذاشتن دغدقه اصلی تورم /اشتغال/گرانی/نان شب مردم/ازدواج و آخر سر وقت کردی به کار سیاسی هم برس ..
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۲۰:۵۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۳
سلام خوبی آقای مطهری ؟ ..
Iran (Islamic Republic of)
عبداله
۲۰:۱۹ ۰۴ آذر ۱۳۹۳
آقای اگر بود پدرت فاضل از فضل پدر تورا چه حاصل . ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۳
( زمانی که سه میلیون مردم در تهران اعتراض کردند )
کل کسانی که در سال 88 در تهران به موسوی رای دادند حدود 2 میلیون نفر بود. این رقم 3 میلیون نفر را از کجا آوردید؟