رییس سازمان غذا و دارو:

قدرت تشخیص سموم نسبت به قبل 2 برابر شده است

دیناروند گفت: قدرت تشخیص سموم نسبت به قدرتی که قبل از این زمان داشته تقریبا 2 برابر شده است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر دیناروند رییس سازمان غذا و دارو در امضای تفاهم نامه بین منطقه آزاد قشم و سازمان غذا و دارو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مناطق آزاد قشم، کیش و چابهار به موجب قانون دستگاههای اجرایی کشور وظایف خودشان را در حوزه قلمرو آن مناطق آزاد می‌توانند به آنها واگذار کنند. لذا در این تفاهم نامه قدم اول که برداشته می‌شود این است که وظایف نظارتی سازمان غذا و دارو در محدوده سرزمینی قشم به منطقه آزاد واگذار می‌شود. 

وی ادامه داد: طبق این تفاهم نامه بر منطقه آزاد نظارت خواهیم کرد. منطقه آزاد هم اختیاراتی که نظام غذا و دارو در حوزه نظارتی دارد را خود به عهده می‌گیرد. برای اینکه این تفاهم نامه عملا به امضا برسد لازم است منطقه آزاد امکاناتی را ایجاد کند. نیروی انسانی، آزمایشگاه، زیر ساخت‌های مورد نیاز نیز خوشبختانه به حد مطلوب وجود دارد، لذا واگذاری اختیارات انجام شده است. 

رئیس سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: بایستی امکاناتی را که در منطقه آزاد قشم وجود دارد برای کل کشور مورد استفاده قرار داد. خوشبختانه با وجود آزمایشگاه بسیار مجهز با نیروی انسانی و دستگاههای پیشرفته می‌توانند کمک کنند تا آزمایش‌هایی را که در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی زیر ساخت‌ها و دستگاههای آن به انجام رساند. همچنین بسیاری از نمونه‌هایی که در سطح کشور جمع آوری شده‌اند می‌توانند در منطقه آزاد قشم اندازه گیری شده و گزارش آن برای استفاده به سازمان غذا و دارو داده ‌شود.

وی عنوان کرد: درحال حاضر آزمایشگاه مرجع ما تمامی امکانات را دارد که کافی نمی‌باشد. 
منطقه‌ آزاد کیش از جمله مکانهایی است که در این امر پیش قدم شده است. طی گزارش مشخص شده است که مقدار 190 باقیمانده سموم به طور همزمان در این آزمایشگاه تعیین می‌گردد. که کار بسیار ارزشمندی است، همچنین می‌توان بسیاری از محصولات را بلافاصله باقیمانده سموم را در آن تعیین مقدار کرد. گفتنی است، که قدرت تشخیص سموم نسبت به قدرتی که قبل از این زمان داشته تقریبا 2 برابر شده است. 

دیناروند، در خصوص بحث‌ قاچاق افزود: متاسفانه ورود کالاهای قاچاق به کشور زیاد بوده که لزوما هم از مناطق آزاد قشم نمی‌باشد. دستگاههای نظارتی و اجرایی و ستاد مبارزه با قاچاق نیز به صورت جدی با این امر مبارزه می‌کند. در قاچاق دارو و تجهیزات، فرآورده‌های غذایی، بهداشتی و آرایشی آمار دقیقی وجود ندارد. 

گفتنی است، که در  حوزه کالاهای سلامت محور بهترین وضعیت را در دارو و بدترین وضعیت را در آرایشی-بهداشتی دارا هستیم. 



انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار