در گفتگو با امیر نیک بخش حبیبی مطرح شد؛

انجام بالغ بر 160 هزار سورتی پرواز توسط نیروی هوایی در هشت سال جنگ تحمیلی

رییس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهش های نظری نهاجا گفت: نیروی هوایی ارتش بالغ بر 160 هزار سورتی پرواز در دوران دفاع مقدس انجام داده است و در کل این هشت سال یک روز را نمی توان یافت که نیروی هوایی ارتش در آن روز مأموریتی را انجام نداده باشد.

انجام بالغ بر 160 هزار سورتی پرواز توسط نیروی هوایی در هشت سال جنگ تحمیلی
به گزارش حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روابط عمومی نهاجا، امیر سرتیپ دوم خلبان نیک بخش حبیبی رئیس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهشهای نظری نهاجا در حاشیه برگزاری نمایشگاه بزرگ راهیان نور در دزفول در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی نهاجا گفت: در 45 روز ابتدایی جنگ حدود 8000 سورتی پرواز توسط نیروی هوایی ارتش انجام شد و به نوعی نفس صدام و رژیم بعث عراق را گرفت.

امیر حبیبی افزود: از این 160 هزار سورتی پرواز عملیاتی نیروی هوایی در طول جنگ، نزدیک به 130 هزار سورتی مأموریت پشتیبانی هوایی نزدیک بوده است که برای جلوگیری از ورود دشمن به خاک ایران انجام می شد تا مردم شهرها و روستاهای کشور آسوده باشند.

وی با اشاره به اینکه نیروی هوایی ارتش در سالهای ابتدایی جنگ در اوج آمادگی خود قرار داشت تصریح کرد: بیشتر عملیاتهای عمقی و تأثیرگذار در خاک عراق در همان سالها انجام شد، در این سالها نیروی هوایی ارتش بسیار کوبنده ظاهر شد و شاهد این مدعا انجام روزی بالغ بر 50 سورتی پرواز عملیاتی در نیروی هوایی ارتش بود.

امیر حبیبی به نقش پررنگ نیروی هوایی در عملیات فتح المبین اشاره کرد و گفت: برای خیلی از نیروهای نظامی عملیات فتح المبین در یک تاریخ مشخص آغاز شد و به پایان رسید، اما نیروی هوایی ماه ها قبل از این عملیات درگیر بود، هواپیماهای ترابری نیروها را از اقصی نقاط کشور به مناطق عملیاتی منتقل و مهمات لازم را به صحنه نبرد حمل می کرد، هواپیماهای شناسایی نیروی هوایی برای عکسبرداری از منطقه عمومی عملیات به پرواز در می آمدند و نیز پروازهای متعدد گشت هوایی برای اینکه هواپیماهای شناسایی دشمن وارد منطقه نشوند و خیلی کارهای دیگری که نیروی هوایی انجام داد.

وی به اعترافات فرماندهان عراقی بعد از این عملیات اشاره کرد و افزود: عراقی ها بعد از اتمام عملیات غرورآفرین فتح المبین اقرار کردند که از شدت حملات نیروی هوایی ایران حتی نمی توانستند از سنگرهای خود خارج شوند.

رییس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهش های نظری نهاجا به یکی از کارکردهای مهم نیروی هوایی در هشت سال جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت و طیب خاطری که نیروی هوایی در زمان جنگ برای سایر نیروهای سطحی به ارمغان می آورد، بدون شک یکی از شاهکارهای این نیرو در دوران دفاع مقدس به اعتراف کلیه یگانهای درگیر در سطح می باشد.

امیر حبیبی افزود: اگر جنگنده های اف 4 و اف 14 نیروی هوایی بالای سر نیروهای سطحی به صورت مداوم پرواز نمی کرد، جنگنده های عراقی سریعاً بالای سر آنها حاضر می شدند و با بمباران های شدید تلفات زیادی به نیروهای خودی وارد می کردند و اجازه طرح ریزی عملیات های گوناگون را نمی دادند.

وی نقش نیروی هوایی را در دفاع از میهن انکارناپذیر و مهم ارزیابی کرد و افزود: نیروی هوایی به دلیل واکنش سریع بودن و توانایی حمل و به کارگیری انواع مهمات و بمباران های مهلک نقش بی بدیلی در ایجاد برتری نظامی ایفا می کند، یک اسکادران از جنگنده ها می تواند به تنهایی یک لشکر زمینی دشمن را از پا درآورد.

انتهای پیام/
برچسب ها: امیر ، نیکبخش ، حبیبی ، نهاجا ، جنگ ، تحمیلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار