مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران عنوان کرد

فرو نشست زمین خطری پیش روی شهر تهران/ نصب هزار کنتور هوشمند برای چاه‌‌ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران گفت: فرو نشست زمین خطری است که تاسیسات شهری و مناطق مسکونی را تهدید می‌کند و برای مقابله با آن راهکارهای مختلفی را پیش رو گرفته‌ایم.

خسرو ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: به دلیل خشکسالی و برداشت نامتعارف آب از چاه‌های غیرمجاز، علاوه بر خشک شدن دیگر چاه‌ها و مشکل در تامین آب شرب باعث فرو نشست زمین در دشت ورامین و دشت تهران، کرج و شهریار هستیم؛ مناطقی که تا پیش از این قطب کشاورزی در منطقه به حساب می‌آمدند.

وی در ادامه به توضیح آب‌خوان‌ها پرداخت و گفت: حجمی از سطح زیرزمینی که توسط آب پر شده بود با گذشت زمان و برداشت آب آن‌ها و عدم جایگزینی ‌آن نابود و در نهایت این آب‌خوان‌ها که محلی برای ذخیره آب بوده‌اند، نابود شدند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان تهران تصریح کرد: به دلیل نابودی آب‌خوان‌ها در دشت وامین با وسعتی بالغ بر 700 کیلومتر مربع، در سه ناحیه فرونشست زمین داشته‌ایم که با توجه به نزدیک بودن راه‌آهن تهران - مشهد به این اراضی این تاسیسات در معرض خطر هستند.

علاوه بر این، با ادامه روند فرو نشست‌ها تخریب مناطق مسکونی، تاسیسات شهری و خطرات جانی و مالی را در پیش خواهیم داشت.

ارتقایی افزود: فرو نشست 9 تا 16 سانتی متری در دشت‌های تهران که روز به روز در حال افزایش است، باعث نابودی زمین به عنوان سرمایه ملی و پیش روی کویر و خشکی به مزارع و باغ‌ها و افزایش ریزگردها می‌شود.

 وی در ادامه به بیان سیست‌های اتخاذ شده در این باره پرداخت و گفت: استان تهران بالغ بر 615 میلیون متر مکعب یعنی بیش از 7 برابر سد لتیان کسری آب دارد که بنا بر برنامه ‌ریزی‌های ما در هر سال 150 میلیون متر مکعب از این آب باید جبران شود که در این صورت ظرف مدت 4 سال می‌توانیم این عقب ماندگی را جبران کنیم.

ارتقایی با اشاره به 15 جلسه تشکیل شده برای حل مشکلا آب گفت: هزار عدد کنتور هوشمند نصب شده که از برداشت بیش از حد چاه‌ها جلوگیری می‌کند؛ در حدود 50 میلیون متر مکعب از طریق تغذیه مصنوعی در این زمینه کمک خواهد شد، از حفر چاه‌های جدید جلوگیری و 400 حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: فرونشست ، تهران ، دشت ، ورامین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
خالق کلانتری
۱۱:۱۸ ۰۷ خرداد ۱۳۹۴
باسلام بخدمت مسئولیین..وخسته نباشید ....باید این مشکل زود برطرف کرد ......با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۰:۳۲ ۰۷ خرداد ۱۳۹۴
چندین سال است که این سئوال ذهن مرا اشغال کرده و از چند تا مسئول نیز خواسته ام که یک بررسی جدی انجام شود که روزانه چندین میلیون متر مکعب آبی که ورودی آب شهرهاست و کمتر از 10 در صد آن بعنوان شرب استفاده می شود بقیه این آبها کجا می رود 15 یا 20 سال پیش می گفتند در بعضی محله های تبریز اگر کسی باغچه حیاط را بیل می زد به آب می رسید یعنی اینکه بیش از 90 در صد آب ورودی شهرها به داخل خاک و زیر ساختمانها تزریق می کنیم و آیا بهتر نیست که با یک مطالعه کارشناسی این معضل کم آبی و نشت آب به زیر تاسیسات و ساختمانها را حل کنیم
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۰:۲۴ ۰۷ خرداد ۱۳۹۴
به نظر می رسد که هیچ یک از افراد کارشناس و مسئولین به این فکر نکرده اند این همه ابی که برای مصرف وارد شهرها می شود چه مقدار آن به عنوان شرب مصرف . چه مقدار آن به فاضلاب تبدیل می شود که یک حساب سرانگشتی نشان می دهد که بیشتر از 90 درصد منابع آب ورودی به شهرها به فاضلاب تبدیل می شود که زیر ساختمانها و تاسیسات شهری تزریق می شود در حالیکه اگر بدرستی مدیریت شود می تواند بسیاری از بحرانها ی ابی را حل کند در حالیکه این فاضلاب ها به زیر شهر می رود و در آینده بحران نشت آب و فرو نشست زمینهای شهری را بدنبال خواهد داشت
Germany
ناشناس
۰۹:۵۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۴
مصرف بی رویه چاه های اب این بدبختی رو هم داره
کشاورزا ضررایی به به زمین زدن که قوم مغول نزده
مفتی بوده اینام هرچی خواستن استفاده کردن
بعد گرونی آب پا پیچ شهر میشه
آخرین اخبار