گزارش/

واردات سودآور، بازار لوازم خانگی را دگرگون کرد/ کیفیت برتر ما حصل تولید بیشتر

با توجه به فروش 5 میلیارد دلاری قاچاق رسمی لوازم خانگی خارجی از مناطق آزاد ، افزایش کیفیت تولیدات داخلی و رقابت با بازارهای جهانی لازم و ضروری است چرا که واردات سود آور به نفع رقبا و به ضرر تولیدات است

به گزارش خبرنگار حوزه تجارت  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ازجمله صنایعی که در داخل کشور از قاچاق ضربه زیادی خورده، صنعت لوازم خانگی است. این صنعت در ایران مانند سایر صنایع داخلی هنوز نتوانسته موفقیت چشمگیری در بازارهای جهانی پیدا کند. متاسفانه تولیدات داخلی لوازم خانگی هنوز نتوانسته، رضایت مشتریان را خود جلب کند و در حالی که کالاهای خارجی با قدرترقابت پذیری بیشتر وارد بازارهای جهانی می‌شوند و رضایت مشتریانی را به خود جلب کرده‌اند.

براساس این گزارش: درحالی که واردات رسمی لوازم خانگی سالانه۴۵۰ میلیون دلار است، شرکت‌های بازرسی فروش ۵ میلیارد دلاری لوازم خانگی خارجی در بازار ایران را نشان می‌دهند که عمده آن قاچاق رسمی از مناطق آزاد است.
 
از طرفی در بین لوازم خانگی کالاهایی مثل جاروبرقی، چرخ گوشت،کولر گازی و اقلام کوچک‌تربیشتراز طریق مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شود و این درحالی است که ضعف در نظارت و اجرا نکردن قوانین در واردات کالاهای خارجی علاوه بر تعطیلی کارخانجات و بیکاری کارگران، رونق پرسود واسطه گران بازار لوازم خانگی را رقم می زند.

به راین اساس با توجه به اینکه لوازم خانگی خارجی در مقایسه با تولیدات داخلی از قیمت بیشتری برخوردار هستند گرایش به مصرف لوازم خانگی خارجی در مقایسه با تولید داخلی بیشتر است که این امر انگیزه رقابت بین تولیدکنندگان را کاهش می‌دهد و اگر به تولید باکیفیت توجه نشود در سال‌های آینده با مشکلات جدی مواجهه خواهیم شد.
 
خوشبختانه صادرات برخی کالاها همچون آبگرمکن، چرخ خیاطی و بخاری گازی مطلوب بوده است و توان رقابت با کالای خارجی در کشور ما فراهم است کما اینکه در زمینه صادرات کولر ابی به کشور افغانستان و عراق و رقابت در تولید اجاق گازوموفق بودایم.
 
محمد اسماعیل سعیدی نماینده مردم اسکو در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دلایل قاچاق لوازم خانگی را سود سرشار آن دانست و افزود: کیفیت پایین لوازم خانگی تولید داخل، ضعف در ارائه خدمات پس از فروش، آزادی معاملات ونبود نظارت در مرزهای گمرکی و واردات رسمی و غیر رسمی کالا و سودآوری سرشار واسطه‌هااز جملهمهم‌ترین عواملتاثیرگذار در این امر بوده است.
 
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کالای خارجی در مقایسه کالای تولید داخل از کیفیت بهتری برخوردار است افزود: کالای تولید داخل هرچند از درجه کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد اما برای حمایت از کشور، رشد و رونق اقتصاد باید با خرید آن فضای رقابتی را برای تولیدکنندگان فراهم کرد.
 
وی تصریح کرد: کالای تولید داخلی تا زمانی که با کالای خارجی وارد رقابت شود، بایستی از طریق ارائه تسهیلات،، رفع موانع تولید، اعمالتعرفه‌ها ی گمرکی پشتیبانی وحمایت کرد.
 
نماینده مردم اسکو با بیان اینکه کیفیت در تولید از اهمیت بسزایی برخوردار است اظهار داشت: باید علاوه برکیفیت کالای ایرانی باید از ارتقاء بهره وری، استانداردسازی، کمیت و بازدهی مطلوبی برخوردار باشند. چنانچه تولید داخلی با کالای خارجی وارد رقابت شود کیفیت بیشتر می‌شود.

سعیدی گفت: تولیدات داخلی باید به گونه ای عرضه شود که علاوه بر مزایای فوق امکان صادرات داشته باشد و با قیمت مناسب به دستمصرف کننده برسد.
 
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره بر فرهنگ سازی در خرید و تولید کالای ایرانی در ارتباط با حمایت از حقوق مصرف کننده افزود: چنانچه کالای از نظر کیفیت نامطلوب باشد مصرف کننده باید بتواند برای دفاع از حقوق خود کالا را ارجاع دهد و دستگاه های نظارتی باید در این زمینه فعال باشند.
 
سعیدی خاطر نشان کرد: با ارجاع کالای معیوب توسط مصرف کننده،تولید کننده موظف به رعایت استاندارد و کیفیت برتر خواهد شد که متاسفانه در کشور ما فرهنگ سازی درستی در این زمینه اجرایی نشده است.
 
ابراهیم نکو دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه این گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: قاچاقچیان لوازم خانگیبی کیفیت را مطابق با سلیقهمصرف کننده وارد می‌کنند.

وی با تاکیدبراینکه واردات کالای قاچاق تهدید جدی برای تولیدات داخلی است تصریح کرد: واردات بایستی براساس نیاز از طریق مبادی قانونی صورت بگیرد و ضعف در نظارت مجوز قاچاق کالای بی کیفیت است.
 
نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در تولید لوازم خانگی باید به تولید انبوه برسیم و با کالاهای خارجی از نظر کیفیت برتر وارد رقابت شویم که امر با برنامه ریزی اصولی در تولید و صادرات تحقق خواهد یافت.
 
نکو افزود: کیفیت لوام خانگی خارجی در مقایسه با تولید داخل بهتر است اما برخی از برندهای در لوازم خانگی تولید داخل هم با کیفیت مطلوب تولید و عرضه می‌شوند.

وی تصریح کرد: در حمایت از تولید داخلی آنچه بیشتر حائز اهمیت به نظر می‌رسد کیفیت برتر، افزایشرقابت پذیری و انگیزه بیشتر تولیدکنندگان در تولید با کیفیت است.

کاهش کیفیت بهانه بر افزایش واردات لوازم خانگی نیست

دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی متذکر شد: کیفیت کالای داخلی با حمایت از تولید کننده و ایجاد شرایط قابت پذری افزایش خواهد یافت بنابرین کاهش کیفیت بهانه ای برای واردات نیست.
 
نماینده مردم اسکو اظهار داشت: با حمایت و ارتقاء کیفیت و رقابت نباید کالای ایرانی نادیده گرفته شود و ارزهایی که بابت واردات کالاهای بیگانه به خارج کشور تخصیص داده می‌شود در جهت حمایت از تولیدات داخلی سرمایه گذاری شود.

فرج الله عارفی نائب رئیس دوم کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه گفتگو با باشگاه خبرنگارن افزود: کیفیت تولیدات لوازم خانگی خارجی در مقایسه با کالای ایرانی بهتر است کهمتاسفانه قاچاق سودآور لوازم خانگیبه درستی مدیریت نمی‌شود.

در تفسیر این گزارش باید اضافه کرد: از آنجایی که کیفیت حرف اول و آخر را می زند، با کاهش کیفیت تولیدات لوازم خانگی داخلی امکان رقابت با کالاهای خارجی دشوار است و با افزایش قیمت قدرت خرید پایین می‌آیدبنابرین تولید با کیفیت حامی حقوق مصرف کننده است.

تجربه ثابت کرده است در حوزه‌ای که رقابت وجود نداشته، آن حوزه پیشرفت نکرده و قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابد ودر حالی که با رقیب علاوه بر کیفیت تخفیف هایی نیز اعمال می‌شود که در نهایت به نفع مصرف کننده است.

در تولیدات لوازم خانگی تا زمانی که کالای با کیفیت، استاندارد و مطابق با خواسته مصرف کننده را تولید نشود امکان رقابت در بازار های داخلی و خارجی وجود ندارد چرا کهمصرف کننده حمایت گر تولید با کیفیت است.

یکی از بهترین راهکارهای افزایش گرایش به خرید کالای ایرانی این است که تولید کنندگان علاوه بر کیفیت، با بررسی و نظرسنجی هر نوع کالا را مطابق با خواست و سلیقه مصرف کننده طراحی و تولید کنند و با ارائه خدمات پس از فروش این اعتماد را در مخاطب ایجاد کنند که بین تولید و مصرف همکاری دوجانبه است و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و از اینجاست که می‌توان گفت تولید با کیفیت حامی حقوق مصرف کننده است.

گزارش: مریم جلیلی پور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا صادقی
۲۳:۵۶ ۰۸ تير ۱۳۹۴
علت تمام بدبختی مردم وتولیدکندگان بی ارزشی پول ملی است دولت فکر می کند با افزایش نقدینگی سود می برد در حالی که کمر تولیدکنندگان ومردم با این کار اشتباه می شکند وهرروز تولید کندگان ایرانی شانس کمتری برای رقابت با خارجیان دارند
آخرین اخبار