معاون فنی نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی خبر داد

پومیس بدترین نوع روغن زیتون‌/ روغنی که سرطان زاست

معاون فنی نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی گفت: روغن پومیس بدترین نوع روغن زیتون است که سرطان زاست.

سهیل اسکندری معاون فنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران در خصوص روغن پومیس گفت: روغن‌ زیتون از جمله روغن‌هایی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند. در صورت مرغوب بودن دانه‌های زیتون روغن استخراج شده نیز مرغوب و با کیفیت بالا خواهد بود. 

وی در ادامه افزود: تفاله‌ی باقی مانده از زیتون را در برخی موارد از راه‌های غیر قانونی نظیر مخلوط کردن با حلال و حرارت دادن تبدیل به روغن می‌کنند که کیفیت خوبی هم ندارد.

اسکندری در خصوص مواد افزودنی به تفاله‌ی زیتون عنوان کرد: هگزان یکی از این افزودنی‌هاست.
چون ممکن است مواد شیمیایی در روغن به دست آمده از این طریق بماند بنابراین توصیه می‌شود به هیچ عنوان از این روغن‌ها استفاده نشود. 

وی ضمن اشاره به نبود این روغن‌ها در کشور ادامه داد: در کشور تولید روغن‌پومیس نداریم و اگر هم تولید شود کارایی ندارد، همچنین اجازه‌ی واردات به این نوع روغن ها داده نمی‌شود. 

معاون فنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی اظهار کرد: اخیرا در بازار روغن پومیس مشاهده شده است که احتمالا از کشورهای همسایه به صورت قاچاق و غیر قانونی وارد شده است. پیشنهاد ما به مردم عدم خریداری این روغن‌هاست.

وی همچنین ادامه داد: روغن به دست آمده از تفاله‌های زیتون بدترین نوع روغن زیتون است که مصرف آن، احتمال سرطان را در فرد افزایش می‌دهد به دلیل حرارت وارده بر تفاله‌های زیتون برای بدست آوردن روغن پومیس، اسیدهای چرب آزاد می‌شوند. 

اسکندری بیان کرد: اسید چرب موجود در روغن زیتون خوب است اما نه در این شرایط، به همین دلیل روغن پومیس کالای ایمنی محسوب نمی‌شود مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که استفاده از روغن پومیس مضرات زیادی را در پی دارد. 

وی با تاکید بر اهمیت سطح آگاهی مردم از این نوع روغن‌ها بیان کرد: خریداران روغن باید توجه داشته باشند روغن پومیس با نام روغن زیتون و قیمتی پایین‌تر از آن در بازار عرضه می‌شود هر چند که خرید و فروش آن مورد تایید نیست. 

معاون فنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی خاطر نشان کرد: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده مواردی مبنی بر تخلف،‌ به سامانه 1490 یا 84248 اطلاع دهد. علاوه بر این دستورالعملی تحت عنوان جمع‌آوری اینگونه تخلفات به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است. 

وی افزود: به طور کلی روغن‌ها جز مواد مصرفی روزانه‌ی افراد هستند زیرا علاوه بر چرب کردن غذا، به خوشمزه‌تر شدن آن نیز کمک می‌کنند، همچنین روغن‌ها علاوه بر انتقال انرژی به فرد، ویتامین‌های محلول در چربی را به خوبی حل می کنند. 



انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۳ تير ۱۳۹۴
اسم تجاری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۸:۵۷ ۱۳ تير ۱۳۹۴
ای کاش اسم تجاری آنرا میگفتید
Japan
رضا
۱۵:۱۵ ۱۲ تير ۱۳۹۴
این هم مانندروغن پالم که هنوزهم دربازارهست واستفاده میشه ماکه کارشناس نیستیم تشخیص بدیم چطوری درست شده یاازکجاامده مسئولان بایدمسئولانه عمل کنند
آخرین اخبار