کاهش قیمت نفت خطری جدی برای اقتصاد جهان

مدیرکل صندوق بین ‌المللی پول اعلام کرد نظام مالی که اکنون در جهان وجود دارد کمک شایانی به کشورهای در حال توسعه نخواهد کرد.

کاهش قیمت نفت خطری جدی برای اقتصاد جهان
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، "کریستین لاگارد،" مدیرکل صندوق بین المللی ‏پول که یکی از معتبرترین منابع ‏ارزیابی و پیش‌بینی وضع اقتصادی جهان ‏به حساب می‌آید، اعلام کرد کشورهای در حال توسعه اکنون از نظام مالی کنونی و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، به شدت متاثر شده اند. 

مدیر کل این نهاد بین المللی ناظر ‏بر گسترش همکاری‌های پولی، افزود برای جلوگیری از اثر گذاری پیامدهای منفی بحران کنونی بر بازارهای نوظهور، باید گستره اقدامات مالی و پولی افزایش یابد. 

وی با این حال توضیح نداد منظورش از افزایش گستره اقدامات مالی و و پولی دقیقا چه اقداماتی است. لاگارد افزود ‏ ادامه کاهش قیمت نفت خطری عمده برای اقتصاد جهان است. 

رئیس این نهاد مالی مستقر در ‏واشینگتن توضیح داد که علاوه بر تامین امنیت جریان انتقال سرمایه ها، ضرورت دارد که نظام پولی بین المللی نیز تقویت شود و تقویت نظام پولی بین المللی نیز در گرو ایجاد یک شبکه امنیت مالی درست و جهانشمول است تا این گونه شرکت ها و واحد های تولیدی در زمان های که بحران مالی در جهان وجود دارد نیازهای مالی خود را از طریق آن تامین کنند.

به باور مدیر کل صندوق بین المللی پول نظام مالی کنونی حاکم بر جهان، کمک زیادی به کشورهای در حال توسعه نخواهد کرد. 

این در حالی است که این نهاد پولی از چند سال پیش تاکنون برای حفظ جایگاه خود در جهان تلاش می کند. به همین منظور، صندوق بین المللی پول دست به یک رشته اقدامات اصلاحی در ساختار خود زده است که از جمله آنها افزایش سهیمه و حق عضویت کشورهای عضو آن است. 

صندوق بین المللی پول، روند ‏اصلاح نظام سهمیه بندی ها یا حق ‏عضویت کشورها در خود را آغاز کرده است. روند ‏این اصلاحات نیز به این صورت است که ‏این بار حق عضویت کشورهای با اقتصاد ‏نوظهور را افزایش یافته است. افزایش ‏حق عضویت هر کشوری در صندوق ‏بین‌المللی پول نیز به معنای افزایش ‏حق رای آن کشور در تصمیم گیری‌های ‏این نهاد پولی خواهد بود.

اما چالش های پیش روی صندوق بین المللی پول به همین جا ختم نمی‌شود. این نهاد از این به بعد باید با نهادهای مالی چند ملیتی نیز که در سال های اخیر در جهان تشکیل شده است رقابت کند. 

از جمله نهادهایی که رقیب سرسخت صندوق بین المللی پول در جهان هستند می توان به بانک توسعه گروه بریکس(NDB BRICS) و بانک سرمایه گذاری زیر ساخت های آسیا (AIIB) اشاره کرد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار