دهقان در گفت و گوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان:

اعتدالیِ مقبول را بر حزبیِ نامقبول ترجیح می‌دهیم/ از لاریجانی حمایت می‌کنیم

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه می‌گوید: اعتدالی مقبول را بر حزبی نامقبول ترجیح می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حزب "اعتدال و توسعه" در سال 78 و با سکانداری آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی تأسیس شد. 

محمدباقر نوبخت، محمدرضا نعمت‌زاده، اکبر ترکان، فاطمه هاشمی و محمود واعظی از چهره های شناخته شده این حزب محسوب می شوند.

اکنون این حزب میانه رو، خود را برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آماده می کند. جهت آگاهی از آخرین وضعیت اعتدال و توسعه با "غلامعلی دهقان" سخنگوی این حزب گفت و گو کردیم.
  
** آخرین وضعیت حزب اعتدال و توسعه برای حضور در انتخابات مجلس دهم چگونه است؟

با توجه به اینکه چهره های شاخص اصلاحات در دور آخر رقابت حضور ندارند، از مدت ها پیش تحلیل ما این بود که بقیه اصلاح طلبان تایید شده، بقایای اعتدالیون، بخشی از اصولگرایان معتدل و مستقلینی که در بازی مانده اند، می توانند در این نقطه مشترک که همه طرفدار گفتمان اعتدال هستند و اعتدال را در طول 2 سال و نیم گذشته یاری کرده اند، پای فشرده و نوعی همگرایی، وفاق و وحدت را شکل بدهند. از آنجا که پایه و بنیان حزب اعتدال و توسعه بر اعتدالیون عرصه سیاسی کشور، استوار بوده است و در سنوات سابق همیشه تلاش کرده ایم که حامی گفتمان اعتدال باشیم، در شرایط فعلی بنا بر این است که در شهرهای بزرگ از اعتدالیون، فراتر از یک جناح حمایت کنیم. 

** در شهرهای کوچک چگونه عمل می کنید؟

اگر چهره های مقبول حزبی با قابلیت رأی آوری داشته باشیم، طبیعی است که این چهره ها در اولویت هستند اما اگر چنین امری بر اساس نظرسنجی ها اتفاق نیفتد، قطعا اعتدالی مقبول را بر حزبی نامقبول ترجیح می دهیم.


** نوع تعامل حزب اعتدال و توسعه برای بستن لیست با شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان چگونه تعریف می شود؟

از مدت ها پیش، شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان سازوکار خود را داشته است.


** یعنی اعتدال و توسعه راه جدایی از این شورا را انتخاب می کند؟

ما در جلسات شورا بودیم اما جلسه دوم که نرفتیم، خیلی سر و صدا شد. شورای سیاست گذاری و اعتدال و توسعه هر کدام، ساز وکار خود را دارند. قرائن و شواهد نشان می دهد که اصلاح طلبان در شهرهای بزرگ، تصمیم جدی دارند که لیست اختصاصی خود را داشته باشند. ما هم بر اساس فلسفه تشکیل حزب اعتدال و توسعه که حمایت از اعتدالیون بوده میتوانیم همپوشانی قابل توجهی با اصلاح طلبان داشته باشیم اما تفاوت هایی هم با مجموعه اصلاحات خواهیم داشت.

اعتدال و توسعه در فرآیند جدید، قطعا از اصولگرایان معتدل که مصداق آن، فراکسیون رهروان مجلس نهم است و شخصیت هایی که در این منظومه تعریف می شوند، حمایت خواهد کرد.


** یعنی قالب اصلی کار خود را بیشتر بر همکاری با رهروان قرار می دهید؟ چون رهروانی ها هم گفته اند که ما قصد فعالیت عمده در شهرهای بزرگ را داریم.

بیشتر که نمی توانیم بگوییم، اعتدال و نوسعه همیشه تلاش داشته تا لیست و افرادی را معرفی کند که برایند معتدلین عرصه سیاسی کشور باشد. اعتدال و توسعه همواره لیست فراجناحی ارائه کرده و درصدد تعمیق و نهادینه کردن گفتمان اعتدال بوده است.


** لیست اعتدال و توسعه چه زمانی منتشر می شود؟

فکر می کنم که کمیته تعیین نامزدهای حزب تا اواسط هفته، تصمیم نهایی را درخصوص لیست بگیرد.


** سرلیست اعتدال و توسعه چه کسی خواهد بود؟

دفتر سیاسی حزب در این باره هنوز به جمع بندی خاصی نرسیده است. 


** ترجیح می دهید، سرلیست اعتدال و توسعه یک اصلاح طلب باشد یا یک اصولگرای معتدل؟

از چهره شاخصی مانند "علی لاریجانی" در قم حمایت خواهیم کرد اما در تهران، شخصیت های وزینی هستند که باید درباره سرلیستی آن ها در حزب اجماع صورت بگیرد.


** آیا افراد حاضر در لیست اعتدال و توسعه می توانند همزمان در لیست های دیگر هم حضور داشته باشند؟

در انتخابات های قبلی هم مانعی جهت حضور همزمان افراد در لیست دیگران وجود نداشته است.


** حتی در لیست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان؟

بله؛ چون نگاه ما تقویت بنیان های اعتدال است و هیچ گاه نگاه صرف جناحی نداشته ایم.


** فکر می کنید چند درصد از لیست اعتدال و توسعه در مجلس آینده حضور داشته باشند؟

هدف ما حضور افراد خاص نیستند بلکه تعمیق یک تفکر و گفتمان است. آقای روحانی که چهره شناخته شده اعتدال و توسعه محسوب می شود، نشان داد که برای تعمیق گفتمان اعتدال حاضر است در چینش وزرای خود از یک اصلاح طلب، اصولگرا یا یک شخص معتدل استفاده کند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار