بیانیه مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی 96-95

مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی 96-95 بیانیه‌ای را صادر کرد.

بیانیه مجمع فرهنگیان ایران اسلامی بمناسبت آغاز سال تحصیلی 96-95به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجمع فرهنگیان ایران اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی 96_95 بیانیه‌ای را صادر کرد.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

«هوالعلیم

فرخنده روز ملی آغاز مهر بر همه فرهنگیان فرهیخته به ویژه معلمان گرانمایه، اساتید دانشگاه‌ها، دانشجویان، دانش‌آموزان و همه دلسوزان نظام تعلیم وتربیت که در راه اعتلای فرهنگ و تربیت این مرز و بوم قدم بر می‌دارند، مبارک باد.

یاد و خاطره 8 سال دفاع مقدس و جانبازی‌های شهدای گرانقدر جنگ تحمیلی، به ویژه شهدای فرهنگی، جانبازان، جاوید الاثرها و خانواده‌های معظم شهدا را گرامی می‌داریم.

در آغازین روزهای سال تحصیلی به روح پر فتوح معلمان شهیدی که در پیروی از امام راحل تدریس، قلم، جان و خون خود را در راه مبارزه با استبداد، تحجر، بی‌عدالتی و آگاهی بخشی به جامعه و روشنگری راه درستی و راستی و تبیین اسلام ناب محمدی(ص) و رحمانی فدا کردند و چراغ راه ما شدند درود می‌فرستیم.

اکنون که به استقبال سومین بازگشایی مدارس در دولت تدبیر و امید می‌رویم امید فراوان داریم که سال تحصیلی جدید در سایه اجرای سیاست‌های دولت تدبیر و امید بخصوص در حوزه استراتژیک سیاست خارجی، رفع کامل تحریم‌ها و توجه خاص به حل مسائل عمده آموزش و پرورش سالی پر افتخار برای ملت عزیز ایران باشد و با تلاش و پشتکار همکاران فرهیخته، دانش‌آموزان و آینده‌سازان این مرز پر گوهر فرصت و امکان لازم برای بالندگی و شکوفایی را بیابند و همه چیز بر مدار عقلانیت و اعتدال بر‌گردد.

مجمع فرهنگیان ایران اسلامی با در نظر گرفتن جمیع جهات بر اجرای موارد ذیل تاکید دارد:

1- ما بر این باوریم آموزش و پرورش یکی از با اهمیت‌ترین نهادهای کشور است و کلید سعادت جامعه در گرو رشد و توسعه آن می‌باشد و در فرایند تعلیم و تربیت نه تنها معلم، مهمترین و مؤثرترین رکن محسوب می‌گردد بلکه در بین گروه‌های مرجع اجتماعی نیز علی‌رغم همه جفاها، معلمان از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردارند و تا زمانی که در فرآیند آموزش و پرورش«معلم» و «دانش آموز» به عنوان محور برنامه‌ها مورد توجه قرار نگیرند و در تدوین و اجرای برنامه‌ها مشارکت نداشته باشند، حتی با تامین منابع مالی و مادی، به آموزش و پرورش مطلوب دسترسی پیدا نخواهیم کرد. به همین دلیل، از همه مسئولان و برنامه‌ریزان تقاضا داریم که در جهت ارتقای سطح منزلت و معیشت معلمان اهتمام لازم را مبذول نمایند و صراحتا اعلام می‌کنیم که از همه راه‌های قانونی و ظرفیت‌های اجتماعی خود برای دفاع از حقوق معلمان و تلاش در جهت ارتقای سطح معیشت و منزلت آنها استفاده خواهیم نمود.

2- دانش آموزان یک امانت الهی و بزرگترین سرمایه ملی هستند که به دستان پر توان ما معلمان سپرده شده‌اند. بدون تردید آینده کشور با تربیت آنان رقم خواهد خورد، ما باید همه مساعی خود را بکار گیریم تا دانش آموزانی خلاق، پرسش‌گر، پویا و علاقه‌مند به منافع ملی تربیت کنبم. ما مدرسه را کانون اصلی تعلیم و تربیت می‌دانیم و به هیچ قیمتی از متلاطم شدن فضای مدرسه حمایت نمی‌کنیم، چون، این حق دانش آموزان است که در فضای آرام از آموزش و پرورش مطلوب بهره‌مند گردند.

3- آموزش و پرورش امروزه برای پیشرفت خود نیاز به معلمان نواندیش و نو گرا که ریشه در فرهنگ این سرزمین داشته و دنیای مدرن را شناخته باشند را دارد. دانش آموز امروز برای آینده‌ای تربیت می شود که بسیاری از مولفه‌های آن غیر قابل پیش‌بینی شده است لذا بجای محتوی ثابت در یادگیری، روش یادگیری باید پیشه معلمان باشد تا دانش‌آموزان را مجهز به شیوه های یادگیری از آینده کنند.

4- امروزه پارادایم‌های تغییر پایان آموزش و پرورش کهنه و یکسویه را نشان می‌دهد. مشارکت و همکاری مردم، دانش آموزان، معلمان و نهادهای اجتماعی برای ادامه حیات آموزش و پرورش واجب است لذا بایدراهکارهایی اتخاذ شود تا اراده اولیا، دانش آموزان و معلمان در قالب‌های مدنی در تمام تصمیمات آموزش و پرورش موثر گردد و این نیازمند زدودن مقررات کهنه و مندرس گذشته و فراموش کردن تصمیمات یکسویه برای آموزش و پرورش است. دیگر وقت آنست که بجای برنامه‌ریزی و تصمیم برای معلمان، ما به سوی تصمیم و برنامه‌ریزی با معلمان پیش برویم.

5- امروزه حل بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش نیازمند آنست که آموزش و پرورش برای همه سیاستمداران و حاکمان به صورت یک دغدغه ی ملی درآید لذا تعامل و توافق همگانی پیش نیاز تحولات اجتناب ناپذیر آموزش و پرورش است. تفویض اختیار و استقلال نسبی استان‌ها در برنامه‌ریزی آموزشی، پرورشی و درسی لازمه این توافق و تعامل است.

6- بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش نیازمند راهکارهای نوین است. با روش‌های گذشته نمی‌توان مسایل آموزش و پرورش نوین و پاینده را حل کرد. لذا تغییر در محتوا و تحول در روش، باید دستور کار مستمر همه تصمیم‌گیران آموزش و پرورش قرار گیرد. اصلاح جدی تشکیلات پرهزینه و کم بازده آموزش و پرورش از ستاد مرکزی گرفته تا ادارات کل استانها و مناطق از مهمترین کارهایی است که باید بطور جدی به آن‌ها پرداخته شود. اعتبارات اندک آموزش و پرورش در مسیر رسیدن به مدارس مانند گلوله برفی است که دست بدست شده و به مدرسه می‌رسد غافل از اینکه هدف در مدرسه نهفته است نه در ادارات و سازمان‌های واسط.

7- در مطالعه و بررسی اولیه علل پیشرفت اکثر کشورهای توسعه یافته، این نکته ظریف آشکار می‌شود که در همه این کشورها، پیش نیاز توسعه، اهمیت و توجه به آموزش و پرورش بوده است. بنابراین، ما از دولت و نمایندگان مجلس انتظار داریم در تصویب برنامه ششم توسعه، آموزش و پرورش در اولویت نخست قرار گیرد تا حداقل بخشی از کاستی‌ها و کمبودهای آن جبران شود.

8- نظر به این که قانون مدیریت خدمات کشوری در آینده نزدیک مورد بازنگری و احیاناً به یک قانون دائمی تبدیل خواهد شد از دولت و مجلس مجدانه می‌خواهیم تا به تبعیض‌های موجود در پرداخت‌ها خاتمه دهند و معلمان را متناسب شأن و جایگاه‌شان مد نظر قرار دهند و این تبعیض‌های ناروا را برای همیشه ریشه کن نمایند.

9- ما ضمن حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در تاسیس مدارس غیر دولتی با کیفیت از طبقاتی شدن آموزش و پرورش و کم توجهی به «عدالت آموزش» نگرانیم و خواستار توجه بیشتر مسئولین آموزش و پرورش به بالا بردن کیفیت آموزشی در مدارس دولتی هستیم.

10- در خصوص مطالب مطرح شده در فضای مجازی و رسانه‌ها درباره وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان که باعث تشویش خاطر و رنجش معلمان دلسوز در اقصی نقاط کشور گردیده از مجموعه نهاد‌های نظارتی ذی حق تقاضا داریم موضوع را به صورت شفاف بررسی و نتیجه را بدون اغماض به اطلاع فرهنگیان فرهیخته که صاحبان اصلی سرمایه‌های صندوق ذخیره هستند، برسانند.

ما در گام اول نخست همه تلاش خود را مصروف خواهیم نمود تا مشارکت حداکثری در پای صندوق‌های رای محقق شود، چون براین باوریم که حضور با شکوه مردم 11- فرهنگیان گرامی! در 29 اردیبهشت ماه 96 دو انتخابات مهم ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار خواهد شد.در انتخابات موجب افزایش همبستگی اجتماعی و تضمین کننده امنیت ملی خواهد بود.

در گام دوم، ما باید تلاش کنیم تا مردم را تشویق و قانع نمائیم تا راهی را که در 24 خرداد 92 انتخاب نمودند، ادامه دهند. ما معتقدیم توسعه، پیشرفت و تعمیق مردم سالاری دینی در ادامه روندی است که مردم در سال 92 انتخاب نمودند.

12- ضمن آرزوی سلامتی و توفیق برای مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، دولت خدمتگزار و رییس جمهور محبوب امیدواریم با یاری خداوند متعال و با درایت رئیس جمهور محترم و انداختن طرحی نو وزارت آموزش پرورش در مسیر درست قرارگیرد و مسئولین این وزارتخانه بدون تزلزل و تردید، با شجاعت و چابکی فزاینده مجری سیاست‌های دولت تدبیر و امید در حوزه آموزش و پرورش باشند.

و در پایان ما امیدواریم سال تحصیلی جدید برای دانش آموزان، معلمان و همه تلاشگران عرصه علمی و فرهنگی کشور سالی توام با پیروزی، موفقیت و پیشرفت باشد.

«مجمع فرهنگیان ایران اسلامی»

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار