آسوشیتدپرس: اصلاح برخی قوانین لغو تحریم ایران از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا

آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت وزارت خزانه‌داری آمریکا اصلاحات جدیدی را به دستورالعمل لغو تحریم‌های ایران اضافه کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: در پی امضای توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های 1+5، کابینه "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، شرایط را برای شرکت‌های خارجی جهت انجام تبادلات مستقیم تجاری با ایران تسهیل کرد.

آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش نوشت: اندکی پیش از آغاز جشن روز "کلمب،" اشاره به سالگرد ورود کریستف کلمب به قاره آمریکا، وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دستورالعمل جدیدی برای نهادهای اقتصادی و تجاری منتشر شده است که به بانک‌های خارجی اجازه می‌دهد برای تبادلات ارزی با ایران از دلار استفاده کنند. البته این امر تا زمانی قانونی خواهد بود که تبادل صورت گرفته از طریق سامانه مالی آمریکا انجام نشود.

این وزارتخانه در پی اجرایی شدن برجام سندی غیررسمی با عنوان "سوالات متداول در ارتباط با رفع تحریم‌های خاص آمریکا بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک در روز اجرا" منتشر کرد. این سند که در واقع تفسیر دولت آمریکا از برجام بود به مبنایی برای تصمیم گیری نهادها و شرکت‌های خارجی در برقراری ارتباط مالی با ایران تبدیل شد و به دلیل متن دو پهلو و پیچیدگی‌های خاصی که برای لغو تحریم‌ها در نظر گرفته به مانع  اصلی احیای روابط تجاری و بانکی شرکت‌های خارجی با ایران تبدیل شده است.


وزارت خزانه داری آمریکا تحت فشار متحدان خود که مشتاق ازسرگیری روابط تجاری با ایران هستند چندین بار این متن را اصلاح کرده است. آخرین اصلاحات انجام شده بر روی این سند روز جمعه انجام گرفت. برخی از بندهای c7 , c15, k19 این سند اصلاح شدند و سه بند جدید به نام های m10,m11, m12 به این سند اضافه شده است.

در بند اصلاح شده c7 این پرسش مطرح شده است که آیا بعد از روز اجرا، نهادهای مالی خارجی از جمله نهادهای تابعه نهادهای مالی آمریکا که در خارج قرار دارند می توانند مبادلات دلاری با ایران داشته باشند یا برای دولت ایران یا هر فردی که تحت حاکمیت دولت ایران است مثل شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی این کشور حساب دلاری داشته باشند آمده است:

بله. نهادهای مالی خارجی از جمله نهادهای تابعه نهادهای مالی آمریکا که در خارج قرار دارند می‌توانند مبادلات دلاری با ایران داشته باشند یا حساب‌های دلاری برای ایران یا افراد مقیم ایران یا نهادهایی مثل شرکت ملی نفت ایران و بانک مرکزی یا نهادها و افراد دیگری که در تعریف دولت ایران قرار می‌گیرند داشته باشند؛ به شرط آن که چنین مبادلاتی به طور مستقیم یا غیر مستقیم نظام مالی آمریکا یا هر فرد آمریکایی را دربرنگیرد و با هیچ فردی که در لیست تحریمی SDN قرار دارد مرتبط نباشد.

در دستورالعمل جدید، اجازه انجام مبادلات با ایران به دلار آمریکا را به بانک‌های خارجی داده شده در همچنین تاکید شده است بانک‌هایی که با ایران مبادلات دلاری انجام می‌دهند باید مراقب باشند این مبادلات در خارج از محدوده نظام بانکی آمریکا و بدون مشارکت افراد آمریکایی انجام گیرد.

در ادامه این بند تاکید شده است حتی پس از روز اجرای برجام نهادهای مالی خارجی از جمله نهادهای تابعه نهادهای مالی آمریکا که در خارج قرار دارند باید همواره اطمینان یابند که مبادلات دلاری با ایران را از طریق نظام بانکی آمریکا و یا به واسطه نهادهای مالی آمریکا از جمله شعبه های خارجی آنها انجام نمی دهند زیرا افراد و نهادهای آمریکایی همچنان از صادرات کالا و خدمات از جمله خدمات مالی یا انتقال مستقیم و غیرمستقیم فناوری به ایران منع شده اند؛ مگر آنکه در موردی خاص به آنها اجازه داده شده باشد.

در بند یا سوال c15 نیز این پرسش مطرح شده است که آیا نهادهای مالی آمریکا می‌توانند با نهادهای مالی خارجی که مراودات مالی با نهادهای مالی ایرانی دارند ارتباط و مراوده داشته باشند. پاسخ بله است به شرط آن که نهادهای مالی ایرانی که طرف مراوده هستند در فهرست SDN قرار نداشته باشند.

در بند m10 به موضوع روابط نهادهای غیرآمریکایی با شرکت‌ها و نهادهای ایرانی مرتبط با لیست SDNپرداخته شده و آمده است افراد و نهادهای غیرآمریکایی می‌توانند با شرکت‌ها و نهادهای ایرانی که در لیست SDN نیستند؛ اما تحت کنترل یا مالکیت جزیی یا کلی نهاد تحریم شده (موجود در فهرست SDN) هستند مراوده داشته باشند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۵
ازاین دست حرفها خیلی زده میشود ولی امریکا بداند ما منتظر برداشتن تحریم ها نیستیم وباتکیه بر خودمان وجوانان مان این سد ها را میشکنیم اخه ما پیرو امام حسین (ع) هستیم.این شعار نیست ولی ما میتوانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۵
با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمی شه لطفا اینقدر شعارهای الکی که خودتون هم بهش اعتقاد ندارین ندین
آخرین اخبار