دسترسی به اطلاعات مراکز درمانی کشور با تلفن همراه/ بی‌نیازی کشور از اعزام بیمار به خارج

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: در سامانه جدید پزشکی، مردم می‌توانند از طریق تلفن همراه، آخرین اطلاعات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را رصد کنند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت در حاشیه اجلاس معاونان درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در شهر شیراز اظهار داشت: موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت که اجرای هرچه بهتر طرح تحول سلامت یکی از آنها بوده و در این راستا هفت برنامه در دستور کار ما خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از اردیبهشت‌ ماه سال 1393 طرح تحول سلامت کلید خورده و برای استمرار و پایش این برنامه، این اجلاس در شیراز برگزار شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی طرح تحول سلامت، بحث عدم پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پایه بوده که مسائل بسیاری را در کشور ایجاد کرده است.

معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: یکی دیگر از بحث‌های این اجلاس، مربوط به سامانه الکترونیکی صدور پروانه مؤسسه‌ها بوده و سه هدف را دنبال می‌کند که یکی ایجاد عدالت در صدور پروانه‌ها، دیگری تجمیع اطلاعات و امکان سیاست‌گذاری کلان و درنهایت دسترسی آحاد مردم در سراسر کشور به اطلاعات مؤسسه‌های پزشکی است.

وی افزود: از طریق اپلیکیشن موبایلی که در این سامانه تهیه‌شده، مردم می‌توانند نزدیک‌ترین مؤسسه پزشکی، درمانی مانند بیمارستان و آزمایشگاه را پیدا کرده و ضمن بررسی اطلاعات موردنیاز، به آن مراجعه کنند.

آقاجانی در مورد سومین برنامه این اجلاس گفت: برنامه سوم ما در این اجلاس بررسی اعتباربخشی بیمارستان‌هاست که مهم‌ترین ابزار برای کیفیت‌بخشی به آن‌ها محسوب می‌شود که نسل سوم اعتباربخشی بیمارستانی که از قبل تدوین‌شده، از هفته آینده دوم بهمن‌ماه در 947 بیمارستان کشور اجرایی می‌شود.

وی چهارمین برنامه این اجلاس را توانمندبخشی یک‌هزار و 100 نفر از مدیران بیمارستان‌های کشور دانست و اظهار داشت: ما به مدیرانی نیاز داریم که به دانش روز دنیا آشنا باشند و به همین منظور با هماهنگی صورت گرفته با سازمان بهداشت جهانی، یک دوره مدون آموزش و توانمندی مدیران طراحی کردیم که از هفته گذاشته فاز نهایی آن با آموزش مدیران بیمارستانی از استان خوزستان آغاز شده است.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت استان فارس در حوزه علوم پزشکی گفت: فارس از گذشته خاستگاه مردم کشور و دنیا در حوزه پزشکی بوده و امروز نیز یکی از قطب‌های برجسته مملکت ما در این حوزه شیراز محسوب می‌شود و پس از اجرای طرح تحول سلامت، اقدامات متعددی در این استان انجام شده است.

آقاجانی با اشاره به افتتاح بیمارستان‌های متعدد، کلینیک‌های تخصصی، بخش‌های ویژه بزرگ‌سال و کودکان و اورژانس در استان فارس اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی یکی از دانشگاه‌های موفق کشور در اجرای طرح تحول سلامت بوده است که به‌خوبی توانسته برنامه‌ها را برای دسترسی بیشتر مردم به نظام سلامت و کاهش پرداخت‌ها صورت دهد.

وی افزود: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مردم فارس از طرح تحول راضی بوده و این به دلیل بزرگواری مردم این خطه است که با وجود مشکلات به دلیل عدم توسعه زیرساخت‌ها از گذشته، قدرشناس بوده و با این طرح همراهی کرده‌اند.

معاون درمان وزیر بهداشت دلیل وجود صف‌های طولانی در درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های دولتی را کمبود زیرساخت‌ها دانست و بیان کرد: ما در کشور 6.1 تخت به ازای هر یک‌هزار نفر داریم که متوسط این رقم در کشورهای منطقه 7.2 درصد و این آمار در کشورهای توسعه‌یافته حدود 7.5 تخت به ازای هر یک‌هزار نفر است که نشان از کمبودها در کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه پزشک، درمانگاه و تخت در کشور کم داریم، خاطرنشان کرد: باوجود تمام کمبودها، هیچ نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نداریم و تمام بیماری‌ها در ایران قابل‌درمان بوده که افتخاری بزرگ برای کشور در حوزه سلامت محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار