مشهد؛

ایران جزء چهار کشور صاحب فناوری تولید مغزی زیتون

به همت محققان پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، ایران به دانش فنی تولید مغزی زیتون (پیمنتو) که در حال حاضر در اختیار چند کشور اروپایی از جمله اسپانیا و ترکیه و آمریکا است دست یافت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ، علی رافع مجری این طرح پژوهشی و عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت:: این طرح در جهت بهینه یابی فرمولاسیون و ایجاد سامانه‌های ژلی ترموالاستیک به منظور استفاده در مغزی زیتون پر شده اجرا شده است.

وی افزود: به طور کلی واژه پیمنتو به زبان اسپانیایی به معنی فلفل دلمه‌ای است و پیمنتو نواری، نمونه‌ای از یک غذای بازسازی شده به شمار می‌رود.

مجری این طرح پژوهشی و عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: فناوری اولیه تولید این زیتون‌های پر شده، اساسا نیازمند حذف هسته زیتون و ایجاد یک حفره در داخل زیتون است که این حفره با پیمنتو پر می‌شود.

رافع با تاکید بر اینکه قطعات ژل باید به صورت بهداشتی و در اندازه و شکل مناسب داخل زیتون قرار گیرد و این تکنیک ضایعات زیادی از ژل پیمنتو به همراه دارد، از ابداع روشی برای حل این مشکل خبر داد.

وی گفت: می‌توان خمیر پیمنتو را به شکل نواری درآورد و در ماشین خودکار هسته زنی زیتون به کار برد که در روش کارخانه ای، نواری پهن و طولانی از پیمنتو بازسازی شده با استفاده از یک حمام محلول کلرید کلسیم تهیه می‌شود که از استحکام کافی برای جلوگیری از صدمات مکانیکی داشته و تحمل حرارت پاستوریزاسیون طی مراحل تولید و جاگیری در داخل زیتون برخوردار باشد.

عضو هیات علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه تکنولوژی و دانش فنی این محصول در انحصار چند کشور اروپایی از جمله اسپانیا و ترکیه و آمریکا است گفت: میزان مصرفی این محصول در ایران مشخص نیست و نمونه داخلی تولید شده علاوه بر شباهت کامل به نمونه وارداتی ضمن مطابقت با ذائقه ایرانی از بافت و ویژگی‌های حسی مطلوبتری برخوردار است.

انتهای پیام//م. ا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.