زنجان؛

2 هزار متقاضی احداث دامداری های کوچک روستايی در انتظار تامین تسهیلات

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اعلام کرد:2 هزار متقاضی احداث دامداری های کوچک روستايی در استان زنجان در انتظار تامین تسهیلات هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت:یکی از موفق‌ترین طرح‌های پرورش دام در استان زنجان، دامداری‌های کوچک روستایی است که با استقبال بسیار مناسبی از سوی دامداران ساکن در روستاهای استان مواجه شده است.

رحمان رستمخانی افزود: مزایای دامداری‌های کوچک روستایی و حمایت‌های به عمل آمده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه ایجاد این واحد‌ها باعث شده که در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ واحد از این نوع دامداری با ظرفیت پرورش ۵۱ هزار راس دام سبک و سنگین در ۴۴۰ روستای استان احداث و امکان تولید و عرضه سالانه ۳۸ هزار تن گوشت قرمز و شیر خام مهیا شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲ هزار و ۴۰۰ نفر به طور مستقیم در دامداری‌های کوچک روستایی در استان زنجان مشغول به کار هستند، افزود: برای احداث این نوع دامداری‌ها در استان ۵۳۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

رستمخانی پایین بودن هزینه احداث ساختمان‌ها و تأسیسات و بهبود وضعیت دامداری‌های روستایی از نظر بهداشتی، ساختمان و تبدیل آن‌ها به دامداری‌های نیمه صنعتی را از جمله مزایای دامداری‌های کوچک روستایی برشمرد و عنوان کرد: این نوع دامداری‌ها همچنین به دلیل خانوادگی بودن کار، هزینه کارگری نداشته و این خود موجب پایین آمدن هزینه تولید می‌شود.

وی ایجاد اشتغال و تداوم اشتغال در روستاها، افزایش درآمد خانوارهای روستایی، افزایش تولیدات و محصولات دامی و بهداشتی شدن محصولات تولیدی دامداران روستایی و در نتیجه افزایش بهداشت و سلامت روستائیان را از دیگر مزایای دامداری‌های کوچک روستایی عنوان و خاطرنشان کرد: از مزایای دیگر این طرح می‌توان به مقرون به صرفه بودن تولیدات روستایی اشاره کرد به طوری که هزینه تمام شده یک کیلو شیرخام در واحدهای کوچک روستایی حداقل ۳۰ درصد کمتر از واحدهای صنعتی است.

این مسئول ادامه داد: ایجاد دامداری‌های کوچک روستایی از جمله اهداف و برنامه‌های منطبق با ساسیت‌های اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود و لذا سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با هدف توسعه این نوع دامداری ها، اقدامات و پشتیبانی‌های مختلفی را انجام می‌دهد.

رستمخانی تصریح کرد: تهیة نقشه به تعداد ۵۰ تیپ و ارسال به تمامی شهرستان‌ها و تحویل رایگان آن به متقاضیان، کاهش بروکراسی اداری در صدور مجوز که فقط با انجام دو استعلام از اداره کل دامپزشکی و بنیاد مسکن صادر می‌شود، تأمین ۸۰ درصد هزینه‌ها از طریق تسهیلات برای احداث ساختمان ها، تأسیسات، خرید و نصب ماشین آلات و سرمایه در گردش و پشتیبانی فنی از نظر تغذیه، بهداشت دام‌ها و اصلاح نژاد دام از جمله اقدامات و پشتیبانی‌های انجام گرفته در راستای توسعه دامداری‌های کوچک روستایی در استان زنجان به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: با عنایت به اینکه احداث این نوع دامداری‌ها پایین‌ترین سرانه اشتغال را در بین سایر طرح‌های امور دام و طیور دارد هم اکنون بیش از ۲ هزار دامدار متقاضی ساکن درروستاهای استان زنجان، در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌های تابعه تشکیل پرونده داده و منتظر تامین تسهیلات ارزان قیمت برای احداث واحدهای جدید خود هستند.

رستمخانی خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز این طرح‌ها سالانه ۳۳ هزار تن به مجموع تولیدات دامی استان افزوده و برای ۲ هزار و ۸۰۰ نفر هم شغل دائمی ایجاد خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در پایان اضافه کرد: از آنجایی که توسعه دامداری‌های کوچک روستایی منطبق بر اهداف اقتصاد مقاومتی است امید آن می‌رود که با تامین تسهیلات مورد نیاز شاهد احداث این واحد‌ها در استان باشیم.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.