ارتباط آلودگی هوا با عفونت سینوسی

به گفته محققان، افراد ساکن در شهرهای آلوده در معرض ریسک بالای ابتلا به مشکلات حاد سینوسی به دلیل میزان بالای آلودگی هوا هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا دریافتند نفس کشیدن در هوای آلوده به طورمستقیم موجب ایجاد اختلال در عملکرد سینوس ها و مجاری هوای بینی در موش ها شد.

محققان برای مشاهده تاثیر آلودگی هوا بر بیولوژی مجاری هوای فوقانی، موش ها را در معرض هوای فیلترشده یا هوای آلوده قرار دادند.

۱۹ موش روزانه به مدت شش ساعت و به مدت ۵ روز در هفته در طول ۱۶ هفته، هوای سالم و ۱۹ موش دیگر در همین مدت هوای آلوده استنشاق کردند. محققان از آب برای شستن بینی و سینوس های موش ها استفاده کردند و سلول های موجود در مایع شسته شده را در زیر میکروسکوپ مشاهده و بررسی کردند.

آنها سلول های سفید خون بیشتری را در موش های استنشاق کننده هوای آلوده در مقایسه با دیگر موش ها مشاهده کردند که نشانه التهاب است.

زمانیکه محققان، لایه های سلول ها را در مجاری بینی و سینوس ها در زیر میکروسکوپ مشاهده کردند دریافتند لایه سطحی ۳۰ تا ۴۰ درصد در موش های قرار داشته در معرض آلودگی هوا ضخیم تر بود. این ضخامت نشانه دیگر التهاب در انسان ها و سایر موجودات زنده است.

محققان هشدار می دهند که زندگی در شهرهای آلوده با افزایش خطر عفونت سینوسی همراه است.

منبع:مهر
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار