ساری؛

طلاق مهمترین تهدید علیه بنیان خانواده

ضعف مهارت‌های زندگی و همسرداری، کمرنگ شدن معنویت و پایبندی به اصول اخلاقی و اعتقادی در خانواده‌ها از عوامل مهم وقوع طلاق است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  به نقل از اداره برآورد اجتماعی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان امازندران، چند سالی است که سایه شوم طلاق بر پیکره سرزمین سرسبز مازندران افتاده و در حال نابود کردن آرزوی مردمان این دیار که همانا ازدواج فرزندانشان است.
واقعیتی که به واسطه نداشتن مهارت‌های اولیه زندگی مشترک زوجین، مهمان ناخوانده مازندرانی‌ها شده است.
مازندران در حال حاضر با آمار بالای طلاق دست و پنجه نرم می‌کند. با بررسی آمار ازدواج و طلاق در استان مازندران از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ مشخص می‌شود، رخداد ازدواج سیر نزولی و رخداد طلاق سیر صعودی داشته است.
در سال ۱۳۹۵ تعداد ۲۵۶۲۳ واقعه ازدواج و تعداد ۸۱۸۲ واقعه طلاق به ثبت رسیده است و نسبت ازدواج به طلاق ثبت شده ۱/۳ می‌باشد. یعنی به طور متوسط در مقابل هر ۱/۳ واقعه ازدواج یک واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
در قرآن کریم توصیه به طلاق نشده و تمام آیات در جهت محدود کردن افراد برای انجام طلاق و ترغیب ایشان به رجوع و بازگشت و اصل بر رفع اختلافات زناشویی گذاشته است.
هرچند این روش در آموزه‌های قرآنی برای حل اختلافات خانوادگی همیشه جز آخرین راه‌ها بوده است، روند رو به رشد طلاق در دهه اخیر و متعاقب آن افزایش تعداد زنان و مردانی که تجربه طلاق داشته اند لزوم توجه به این امر را بیش از پیش آشکار می‌شود.
ضعف مهارت‌های زندگی و همسرداری، کمرنگ شدن معنویت و پایبندی به اصول اخلاقی و اعتقادی در خانواده ها، کاهش روحیه ایثار و از خودگذشتگی، اعتیاد به مواد مخدر و الکل از عوامل مهم وقوع طلاق است.
تأثیر پذیری سریع و بدون تأمل اغلب جوانان به فرهنگ وارداتی که ناشی از عدم خودشناسی است، تغییر در الگوی همسرگزینی جوانان، ناهمسانی زوجین، پایین بودن آستانه تحمل جوانان، کاهش قبح طلاق و رابطه نا مشروع که ناشی از استفاده نامطلوب از فضای مجازی و ماهواره می‌باشد، زندگی زناشویی را در آستانه طلاق قرار می‌دهد.
طلاق پدیده اى است که بر تمامى جوانب جمعیت در یک جامعه اثر می‌گذارد؛ زیرا از طرفى بر کمیت جمعیت اثر مى کند، چون تنها واحد مشروع و اساسى تولید مثل یعنى خانواده را از هم مى پاشد و از طرف دیگر بر کیفیت جمعیت اثر دارد، چون موجب مى شود فرزندانى محروم از نعمت هاى خانواده تحویل جامعه شوند که به احتمال زیاد در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی و فاقد شرایط لازم در راه احراز مقام شهروندى یک جامعه اند.
گذشته از اعضای خانواده، آثار و پیامد‌های ناشی از طلاق می‌تواند اجتماع را نیز تحت تأثیر قرار داده و تبعاتی را در جامعه به همراه داشته باشد.
روند رو به رشد آمار طلاق در چند سال اخیر، افزایش جرائم اجتماعی، تزلزل اجتماعی، فروپاشی خانواده به عنوان مهمترین و اولین نهاد اجتماعی پایه، افزایش هزینه‌های اجتماعی برای پیشگیری و کنترل جرائم، ناهنجاری‌ها و انحرافات ناشی از طلاق، کاهش اعتبار و وجهه اجتماعی، ایجاد مشکل برای ازدواج مجدد، افزایش کودکان خیابانی و سایر آسیب‌های اجتماعی همچون فرار از منزل، تکدی گری، قتل، خودکشی، اعتیاد، قاچاق و همچنین افزایش تعداد زنان خودسرپرست و مشکلات معیشتی، افزایش روابط نامشروع و مفسده‌های اجتماعی، بحران‌های روحی و روانی، اجتماعی و اخلاقی آنان و سایر نابسامانی‌های شخصیتی، اجتماعی و رفتاری افراد مطلقه و فرزندان آنان، از جمله تبعات و آسیب‌های اجتماعی ناشی از طلاق هستند.
از جمله راهکار‌های کنترل و کاهش این آسیب می‌توان به ایجاد بستر‌های مناسب اشتغالزایی و توانمندسازی خانواده‌ها به منظور کاهش فشار‌های اقتصادی موجود، برگزارى دوره هاى آموزشی مهارت‌های زندگی و شیوه هاى حل مسئله و ارائه مشاوره رایگان قبل و حین ازدواج به زوجین، تقویت بنیان‌های مذهبی و ارزش‌های دینی و اخلاقی در سطح جامعه، تعدیل خواسته‌ها و انتظارات زوجین در حد توانایی‌های یکدیگر، گذشت و ایثار متقابل زوجین و مداخله به موقع و هوشمندانه بزرگان فامیل برای رفع اختلافات اشاره کرد.

انتهای پیام/آ

افزایش طلاق در مازندران تهدیدی بر بنیاد خانواده

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار