دحو الارض چه روزی است؟

به فرموده امیرالمؤمنین(ع) نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست وپنجم ذی القعده بود و برای آن اعمالی چون «روزه»، «نماز» و «شب‌زنده‌داری» توصیه شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «دحو الارض» مطابق با بیست و پنجم ماه ذی‌القعده، روزی است که خداوند با نظر به کره زمین، به جهان خاکی حیات بخشید، از این روز، بخش‌هایی از کره زمین ـ که سراسر از آب بود ـ شروع به خشک شدن کرد تا کم کم به شکل یک چهارم خشکی‌های امروزی درآمد.


مطابق روایات، اولین نقطه ای که از زیر آب سر برآورد، مکان کعبه شریف و بیت الله الحرام بود.


«دَحو» به معنای گسترش است و برخی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کرده‌اند، منظور از «دحوالارض» (گسترده شدن زمین) این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آب‌های حاصل از باران های سیلابیِ نخستین فراگرفته بود، این آب‌ها، به تدریج در گودال‌های زمین جای گرفتند و خشکی‌ها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده‌تر شدند.


از سوی دیگر، زمین در آغاز به صورت پستی‌ها و بلندی‌ها یا شیب‌های تند و غیرقابل سکونت بود، بعدها باران‌های سیلابی مداوم باریدند، ارتفاعات زمین را شستند و دره‌ها گستردند، اندک اندک زمین‌هایِ مسطح و قابل استفاده برای زندگی انسان، کشت و زرع پدید آمد، مجموع این گسترده شدن، «دحو الارض» نام‌گذاری می‌شود.


از امیرالمومنین علیه‌السلام روایت شده است که فرمودند: «نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست وپنج ذی القعده بود. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را عبادت کرده است خواهد داشت.»


به نظر برخی از مفسران، آیه 30 سوره نازعات «وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا»، به همین واقعه اشاره دارد، گذشته از واقعه دحوالارض، رویدادهای دیگری نیز در این روز رخ داده‌اند که اهمیت آن را دو چندان کرده است؛ از جمله:


- میلاد حضرت ابراهیم علی نبینا وآله وعلیه‌السلام
- میلاد حضرت عیسی مسیح علیه‌السلام
- خروج رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم از مدینه به همراه هزاران حاجی به سوی مکه، به قصد حجة الوداع. در این سفر وجود مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها و نیز تمامی همسران پیامبر(ص) نیز ایشان را همراهی می‌کردند.
- در روایتی نیز آمده است که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه‌الشریف در همین روز قیام خواهد کرد.

 

منبع:فارس

انتهای پیام/

شناخت روز دحول الارض

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۳:۲۲ ۲۴ تير ۱۳۹۹
روز دحول العرض چندمین روز سال است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
Alireza
۱۴:۵۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
این نکته فراموش نشود هر حادثه که وقوع پیدا میکنه قطعا در اختیار خداوند منان و قادر است و نمی توان صرفا با دلایل علمی ناقص بشری همه چیز را سنجید ، علمی که هر لحظه در حال پیشرفت است. شاید این واقعه د
دلیلی فقهی داشته ویا دلیلی علمی که علم بشر هنوز به آن دست نیافته
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۰۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
مکه سرزمینی هست که کوه وکوه پایه زیاد داره احتمالا آن زمان مکان کعبه کوه بوده بعدا طی تغییرات زمین به این شکل درآمده است
Iran (Islamic Republic of)
نفعی
۱۹:۴۴ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
التماس دعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
شاید کعبه اولش روو قله اورست بوده
Iran (Islamic Republic of)
الف خ
۱۷:۰۳ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
اون موقع اورست نبوده، چون هنوز شبه قاره هند به صفحه آسیا برخورد نکرده بود و اکثر کوههای امروزی هنوز ایجاد نشده بودند.این اتفاق حدود سه میلیارد سال قبل رخ داده هست( بارانهای سیل آسا که سطح زمین را آب پوشانده)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
اولین نقطه ای که از آب به عنوان خشکی خارج شده مکه است
Iran (Islamic Republic of)
فردان
۱۱:۴۴ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
این روایت مخالف علم هست. اولین جایی که از آب خارج می شوند مسلما کوهها هستند نه کعبه که در جای گودی قرار گرفته. در ضمن امکان هم ندارد که کوهها بعد از خارج شدن از آب به وجود آمده باشند.
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۱۲ ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
البته وضعیت آن روز زمین مثل الان نبوده و معلوم نیست کجا کوه بوده و کجا دشت؟!
United States of America
فاطمه
۲۰:۵۹ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
خوب خودت داری از علم صحبت میکنی مسلما وضعیت ناهمواری های زمین تغییر می‌کنه حتی الان با وجود زلزله و خیلی از عوامل طبیعی می‌تونه ناهمواری ایجاد کنه و حتما در مورد اختلاف ارتفاع و پستی بلندی های ایجاد شده مطالعه کنید.