خادمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت؛

برنامه ارائه شده وزارت نفت همان برنامه سال 92 است

نماینده مردم ایذه و باغملک گفت: برنامه ارائه شده وزارت نفت همان برنامه سال 92 است که در آن آمایش سرزمینی دیده نشده و فقط 28 درصد آن با احکام و اسناد مطابقت دارد.

برنامه ارائه شده وزارت نفت همان برنامه سال 92 استبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هدایت‌الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در جریان رای اعتماد به کابینه دوازدهم و در مخالفت با بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: طی 4 سال گذشته بارها در رسانه ها مطرح شده وزارت نفت 50 میلیارد دلار بدهکار شده؛ یعنی 50 میلیارد دلار وام بدون بهره برای اجرا کردن پروژه های اساسی به وزارت نفت ارائه شده است، یعنی 50 میلیارد دلار فاینانس داخلی صورت گرفته است.

وی افزود: با بخشی از منابع مالی مذکور، فازهای 12 ، 15 و 16 پارس جنوبی تا شهریور 92 به میزان 93 درصد پیشرفت داشته و فازهای 17 و 18 در حدود 85 درصد پیشرفت داشت و فازهای 19 ، 20 و 21 بالای 66 درصد و بعد از گذشت یک سال از حضور زنگنه در وزارت نفت تکمیل شده و باعث شده برداشت از مخازن مشترک پارس جنوبی برای اولین بار با قطر برابر یا بیشتر شود، بنابراین سوال این است که فاینانس داخلی چه اشکالی داشته است؟

نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس تصریح کرد: مردم محروم شهرستان های ایذه و باغملک با عبور 200 کیلومتر رودخانه کارون در منطقه خود 20 سال است که آب شرب ندارند و همه دولت ها آمدند و رفتند و نتوانستند 300 میلیون دلار یا از طریق داخل یا فاینانس خارجی پرداخت کنند تا مردم مجبور به کوچ نشوند.

خادمی اظهار داشت: بزرگنمایی غیرواقعی تولید نفت و صادرات در قبل و پس از تحریم صورت گرفته است و بنده به عنوان کارمند وزارت نفت با 30 سال سابقه و همچنین تجربه مدیرعامل در شرکت های نفتی و حضور در کمیسیون انرژی، این نکته را بیان می کنم که کشور افزایش تولید نداشته، بلکه برگشت به تولید داشته که این دو کاملا با هم متفاوت است.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اگر بخواهیم این موضوع را به زبان ساده بیان کنیم دقیقا مثل این است که تصمیم گرفته ایم به مسافرت برویم و شیر آب و گاز را می بندیم و زمانی که از مسافرت بازگشتیم، شیرها را باز می کنیم. در واقع این موضوع مثل مثال مذکور است، البته برای اینکه چاه های نفت صدمه نبیند و از تولید بازنمانند، تولید چرخشی از چاه ها خواهیم داشت که این یک کار روتین است و در شرایط عادلانه انجام می شود.

وی ادامه داد: یک توان بالفعل وجود داشت و نفت براساس آن صادر می شد که بر اثر تحریم نتوانستیم نفت را به فروش برسانیم، اما با همت دولت و تیم دیپلماسی تحریم ها برداشته شد و نفت به فروش رسید، بنابراین باید از تیم دیپلماسی، رئیس جمهور و ظریف تشکر کنیم. بنده فکر می کنم آقای ظریف در اینجا مظلوم واقع شده است.

خادمی با بیان اینکه بزرگترین دستاورد وزارت نفت با وزیری که از سه دهه تجربه وزارت برخوردار است، متاثر از دیپلماسی وزارت خارجه است، اظهار داشت: نباید بازگشت به تولید به حساب وزارت نفت گذاشته شود، بلکه باید به حساب نظام و وزارت خارجه گذاشته شود که چنین فضایی را ایجاد کردند که اجازه فروش نفت حاصل شد.

نماینده مردم ایذه و باغملک ادامه داد: برنامه ارائه شده از سوی زنگنه همان برنامه سال 92 است که سازمان نظارت مجلس این برنامه را مورد بررسی قرار داد و آمایش سرزمینی در آن لحاظ نشده و فقط 28 درصد برنامه های پیشنهادی با اسناد بالادستی منطبق است.

وی بیان کرد: وزیر نفت قبلا اشاره کرده بود که تا سال 94 به خودکفایی در بنزین دست خواهیم یافت اما الان روزانه حدود 10 میلیون لیتر وارد کشور می شود و همچنین اشاره شده بود که مدیریت مصرف سوخت سامان می یابد، اما میزان مصرف بنزین به بیش از 80 میلیون لیتر در روز رسید و همچنین وزیر نفت بیان کرده بود که تا سال 96 میزان تولید نفت و میعانات گازی را به 5.7 میلیون بشکه در روز برسانیم، ولی انجام نشد و نتوانستید پرونده پارس جنوبی را تا پایان دولت یازدهم ببندید.

خادمی گفت: زنگنه اظهار کرده بود ژنرال ها را جایگزین گروهبان ها می کنم که البته به این ادبیات نیز ایراد وارد است و در صنعت جایگاهی ندارد، اما معاون و قائم مقامی که در وزارت نفت بوده اند استعفا دادند و رفتند، شاید منظور از ژنرال ها همان تعداد زیادی از نمایندگان بازمانده از انتخابات مجلس هستند که هیچ تخصصی در حوزه وزارت نفت ندارند. البته تعداد دیگری نیز شاید منتظر استخدام در 3 سال دیگر هستند و هم اکنون درصدد تهیه مقدمات هستند.

وی خطاب به این وزیر پیشنهادی بیان داشت: فقط یک نفر که از نظر شما ژنرال نفتی بوده تا مطرح شود که چه کسی ژنرال است. همچنین از این پس نمایندگان مجلس را استخدام نکنید تا نمایندگان مجلس به رسالت ذاتی خویش یعنی نظارت ادامه دهند و به فکر مردم محروم باشند. همچنین از روسای قوا درخواست می کنم جلوی مفسده و رانت دوطرفه را بگیرید. اگر امید به استخدام ها نبود آن وقت وزرای پیشنهادی بهتر صداقت آرا موافقان و مخالفان دیده می شد.

این نماینده مجلس افزود: قرار بود پالایشگاه 480 هزار بشکه ای زیرآب تا سال 96 به بهره برداری برسد، اما در مرحله خاک‌برداری متوقف شده، همچنین اظهار داشتید پالایشگاه آناهیتا و فارس را فعال می کنید، اما یک درصد نیز پیشرفت نداشته، همچنین اظهار کرده بودید قصد افزایش ضریب پالایش به 3 میلیون بشکه را دارید ولی در عمل پالایشگاه خوزستان، آناهیتا و هرمز را نیز از مدارس خارج کردید.

نماینده مردم ایذه و باغملک یادآوز شد: همچنین گفتید اولویت تان تزریق گاز به مخازن نفتی است ولی میزان تزریق به نسبت قبل با کاهش روبرو شده است. همچنین اظهار داشتید ارتباط دانشگاه با وزارت نفت را کلید می زنید اما اینگونه نشد، میدان نفتی فرزاد رها شد و از خام فروشی نیز جلوگیری نشد و پیمانکاران در عسلویه چند ماه است حقوقی دریافت نکرده اند، باید در صورت کسب رأی اعتماد واقعیت ها را ببینید و افراد منافع طلب را از نفت دور کنید.

انتهای پیام/

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نفت

رای اعتماد مجلس به كابينه دوم حسن روحانی  

موافقان و مخالفان کابینه دوازدهم 

اعضای پیشنهادی کابینه دوازدهم+اسامی و برنامه وزرا

گزارش کامل اولین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم

گزارش کامل دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم

گزارش کامل سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار