شقاقی عنوان کرد:

وضعیت استخر‌های شنا تحت نظارت وزارت بهداشت/ تخلفات را به 190 گزارش کنید

رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار گفت: بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت بر وضعیت بهداشتی استخر‌های شنا نظارت کامل دارند.

 به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غلامرضا شقاقی رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار کرد: تامین و حفظ کیفیت آب استخر‌های بهداشتی از نظر سلامت عمومی بسیار اهمیت داشته و از انتقال بیماری‌های عفونی، خطرات بالقوه ناشی از محصولات جانبی گندزدایی و حتی خطرات آسیب دیدگی پیشگیری می‌کند.

شقاقی افزود: اداره، نظارت و مراقبت بهداشتی از استخر‌های شنا از نظر حفظ بهداشت عمومی اهمیت زیادی دارد، لذا باید مدیران استخر در جهت کنترل و اجرای دقیق مقررات بهداشتی و ایمنی، نهایت کوشش و مراقبت را به عمل آورند.

وی ادامه داد: آب استخر‌های شنا توسط شناگران از طریق چربی و مواد دفعی بدن مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق بدن، کرم‌ها، لوسیون‌ها مختلف بدن و غیره آلوده می‌شود. همچنین در استخر‌های رو باز مو و گرد و غباری که از طریق باد و از اطراف استخر وارد آن می‌شوند که آلودگی را افزایش می‌دهند.

رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار اظهار داشت: برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از آلودگی آب استخر رعایت موارد ذیل توسط شناگران ضروری است:

- در صورت ابتلا به بیماری گوارشی مانند اسهال و یا بیماری پوستی مانند قارچ به استخر عمومی وارد نشود.

-از وسایل شخصی مانند مایو، کلاه، حوله و غیره استفاده شود.

- قبل از ورود به استخر به طور کامل دوش گرفته شود.

- به کودکان آموزش دهید که داخل استخرآب دهان و بینی و غیره نریزند و قبل از استخر از توالت استفاده نمایند.

- بعد از استفاده از استخر حتما" دوش گرفته شود.

- قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه کلر عبور نمایید.

- در صورت مشاهده هرگونه نشانه آلودگی آب، کدورت بالای آب، استشمام گاز کلر شدید، عدم رعایت نظافت در بخش‌های مختلف استخر و پذیرش افراد بیش از ظرفیت استخر مراتب به مدیر استخر و مسئولین بهداشت گزارش شود.

رییس گروه بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار برای حفظ سلامت شناگران رعایت موارد ذیل توسط متصدیان استخر را ضروری اعلام کرد.

- تمام بخش‌های استخر به صورت مستمر نظافت شود.

- کیفیت آب استخر از نظر کدورت، کلر آزادباقیمانده، ph و میکروبی حداقل در هر سانس کنترل و ثبت شود.

- کارایی سیستم تصفیه پایش شود.

- از سامانه گندزدایی مورد تایید مدیریت بهداشت منطقه استفاده شود.

- دمای آب استخر عمومی و جکوزی و دمای هوا در محدوده استاندارد حفظ شود.

- سیستم تهویه عمومی استخر مرتب کنترل شود.

- تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفیت استاندارد (به ازای ۳ متر مربع ۱ نفر) باشد و ظرفیت استخر در تابلویی نوشته شده و در دید استفاده کنندگان قرار گیرد.

- حضور مستمر نجات غریق با تجهیزات لازم جهت استفاده در شرایط مورد نیاز.

- توجه به ایمنی استخر شنا.

- تعبیه وسایل و شرایط لازم به منظور جلوگیری از دسترسی افراد به داخل استخر در ساعاتی که استخر بسته و یا خارج از سرویس دهی است.

- از مواد شیمیایی مورد تایید در آب استخر استفاده شود.

- برای حفظ ایمنی شناگران و کارکنان استخر برای گندزدایی استخر از گاز کلر استفاده نشده و از سایر ترکیبات کلر (مایع یا پودر) استفاده شود.

- دوش گرفتن و عبور از حوضچه کلر توسط شناگران کنترل شود.

شقاقی گفت: بازرسی، نظارت و پایش استخر‌های شنا و کنترل کیفی آب آن‌ها از نظر آزمایشات معمول میکروبی کلیفرم گرماپای، HPC، شیمیایی و کلر سنجی بصورت دوره‌ای توسط بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌شود. اطلاعات کنترل کیفی ثبت شده توسط متصدیان استخر توسط بازرسین کنترل می‌شود.

وی افزود: هموطنان گرامی در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ گزارش کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار