نگاهی به مشکلات عشایر در فصل کوچ

رئیس اداره امور عشایر دزفول گفت: مشکلات عشایر هنگام عبور از رودخانه بختیاری به علت از بین رفتن دارایی و دام آن‌ها بازتاب گسترده‌ای در کشور داشته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محسن پورفرخی، رئیس اداره امور عشایر دزفول جمعیت عشایری این شهرستان را 4 هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر 30 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت:با سردشدن هوا در دیگر استان ها کوچ بیش از یک هزار خانوار عشایری از مناطق ییلاقی استان لرستان از مسیر پل کول به دزفول آغاز شده است.


وی افزود: عشایر برون کوچ 8 ماه از سال را در مناطق عشایری دزفول سپری می کنند و نبود راه ارتباطی بین لرستان و خوزستان باعث شده هر بار که عشایر قصد کوچ دارند مشقات فراوانی را متحمل شوند بطوری که در برخی موارد دام و اموال عشایر هنگام عبور از رودخانه بختیاری با وسیله ای ابتدایی به نام ' گرگر ' از بین می رود و سلامت عشایر نیز تهدید می شود.


پور فرخی اظهار داشت:مشکلات عشایر هنگام عبور از رودخانه بختیاری به علت از بین رفتن دارایی و دام آن ها بازتاب گسترده ای در کشور داشته است ضمن اینکه به علت نبود امکانات و راه ارتباطی ، عشایر ناچار برای دور زدن دره ها و مناطق سخت گذر زمان بسیار طولانی را در مسیر کوچ بسر می برند که این امر تلفات دام آنان را نیز به دنبال دارد.


رئیس اداره امور عشایر دزفول با بیان اینکه کوچ عشایر در گذشته از طریق پل کول انجام می شده ادامه داد: پل کول مربوط به یک هزار و 700 سال پیش می باشد که 20 سال پیش تخریب شده و عشایر به اجبار برای عبور از رودخانه و دره از وسیله ای به نام ' گرگر' استفاده می کنند.


وی افزود:مهمترین ایل راه عبور عشایر مناطق ییلاقی لرستان به مناطق قشلاقی شهرستان از مسیر پل کول انجام می شود لذا جهت تسهیل تردد عشایر به این شهرستان مسیرشکافی پل کول که کاری بسیار سخت بوده انجام شده و در سال جاری نیز منتظر تامین اعتبار برای احداث پل هستیم تا با احداث پل تردد عشایر تسهیل شود.


معاون عمران وبرنامه ریزی فرمانداری ویژه شهرستان دزفول نیز گفت:پل کول در انتهای بخش شهیون و در شمال شرق شهرستان دزفول واقع شده که بیش از 100 کیلومتر از شهر دزفول فاصله دارد.


عبدالحسین پوررکنی افزود:پل کول بر روی رودخانه بختیاری و در دوره های گذشته و حتی پیش از اسلام در مسیر کوچ عشایر ساخته شده که به علت سیل ، پل از بین رفته و با وجود اینکه در دوره های مختلف ترمیم شده در حال حاضر فقط بخش کمی از آن باقی مانده است.


وی اضافه کرد:برای تسهیل در تردد و کوچ عشایر اقداماتی آغاز شده و از 2 سال پیش تاکنون با صرف 15 میلیارد ریال حدود 3.5 کیلومتر از مسیر کوچ عشایر با استفاده از خودرو و انفجار هدایت شده ،مسیرشکافی شده است.


پوررکنی اظهار داشت:با مسیر شکافی صورت گرفته در حال حاضر باید اعتباری معادل 8میلیارد ریال تامین شود تا بتوان کول،پایه ها و رویه های پل را نیز احداث کرد .


وی گفت:در دو سال گذشته با اقدامات انجام شده جهت تسهیل کوچ عشایر یک پل کابلی با صرف دو میلیارد و 800 میلیون ریال و چهار گرگر با صرف یک میلیارد ریال اعتبار احداث شده تا زمان تکمیل پل تردد عشایر تسهیل یابد.


معاون عمران وبرنامه ریزی فرمانداری ویژه شهرستان دزفول ابراز امیدواری کرد با تامین هشت میلیارد ریال اعتبار بتوان پل کول را تکمیل و در اختیار عشایر قرار داد تا هنگام کوچ با مشکل مواجه نشوند.


انتهای پیام/م

آغاز کوچ عشایر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار