شهردار اصفهان:

اصفهان 2 هزار و 304 هکتار بافت فرسوده در قالب 232 لکه دارد

شهردار اصفهان گفت:اصفهان 2 هزار و 304 هکتار بافت فرسوده در قالب 232 لکه دارد که 20 درصد شهر را بافت‌های فرسوده پوشش می‌هد؛ این در حالی است که 30 درصد جمعیت شهر نیز در این نقاط قرار دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،قدرت الله نوروزی  امروز در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری اصفهان اظهار کرد: به دلیل اینکه کارهای دقیقی بر روی بافت‌های فرسوده انجام نشده امروز به مراکز جرم‌خیز تبدیل شده است و بنابراین باید نگاه ویژه‌ای به این مهم شود.

وی افزود: اصفهان 2 هزار و 304 هکتار بافت فرسوده در قالب 232 لکه دارد که 20 درصد شهر را بافت‌های فرسوده پوشش می‌هد؛ این در حالی است که 30 درصد جمعیت شهر نیز در این نقاط قرار دارد.

شهردار اصفهان گفت: در قوانین متعددی همچون برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه نگاه ویژه‌ای به احیا و بازآفرینی بافت فرسوده شده و طبق این برنامه‌‌ها باید هر سال 10 درصد از بافت‌های فرسوده احیا شود ولی در 10 سال گذشته به دلیل وجود مشکلات و امکانات که باید داده می‌شده و قول‌هایی که محقق نشد، اکنون شاهد احیای 15 درصدی بافت‌های فرسوده هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر بندهای قانون اجرایی می‌شد اکنون شاهد احیای 100 درصدی بافت فرسوده بودیم.

نوروزی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه حداکثر 270 محله باید با اختصاص اعتبارات توسط دولت احیا شود، ادامه داد: متاسفانه به دلیل شرایط سخت اخذ وام و با توجه به اینکه 60 درصد املاک واقع در بافت ناکارآمد فاقد سند مالکیت هستند، امکان احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده از اصفهان گرفته شده است.

وی بیان داشت: اکنون طبق ماده 16 برنامه توسعه، سند راهبردی بازآفرینی پایدار بافت ناکارآمد شهر تهیه شده است که تقاضای ما از دولت این است تسهیلات و اعتباراتی که در قانون پیش‌بینی شده به صاحبان بافت‌های فرسوده اختصاص یابد تا بتوان در جهت نوسازی این نوع بافت‌ها اقدام کرد؛ اصفهان همواره در رنج‌های کشور در سطح ملی زحمت کشیده اما در بهره‌مندی از منابع در اولویت نبوده است.

شهردار اصفهان از وزیر راه و شهرسازی خواست تا احیای بافت ناکارآمد اصفهان جزء مناطق ویژه کشور قرار گیرد تا نوسازی آن در اولویت باشد و اصفهان از این معضل رهایی یابد و در این راستا باید ستاد بازآفرینی کلان‌شهر اصفهان تشکیل و مسؤولیت آن به شهرداری واگذار شود.

نوروزی اذاعان داشت: 400 اثر ملی و 4 اثر جهانی اصفهان در معرض تهدید است و بنابراین باید برای این معضل اساسی اقدام مهم صورت گیرد.

وی متذکر شد: رودخانه زاینده‌رود هویت اصفهان محسوب می‌شود، آب و حل معضل خشکی رودخانه مسأله ملی است که باید مقامات کشوری مداخله کنند ولی این امکان وجود دارد در شهر اصفهان از غرب تا شرق آب جریان یابد که در این زمینه راهکارهایی هم وجود دارد و خود وزیر راه و شهرسازی نیز نقطه نظراتی در این خصوص داشتند.

شهردار اصفهان تأکید کرد: باید ترتیبی اتخاذ شود تا طرح مناسب همراه با تامین اعتبار لازم به این کار تهیه شود اگر میزان مصرفی آبی که طی سه ماه همزمان با  کشاورزان در رودخانه جاری می‌شود را در طول سال به اصفهان بدهند، می‌توانیم آب را در طول مسیر از غرب تا شرق اصفهان داشته باشیم.

وی در پایان ابراز داشت: میراث اصفهان بدون آب زاینده‌رود به خطر می‌افتد و دیگر شاهد پل‌های خواجو و سی و سه پل نخواهیم بود.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.