کشت گیاه کینوآ برای نخستین بار در هرمزگان

برای نخستین بار گیاه کینوآ( خاویار گیاهی) در دو هکتار از زمین های هرمزگان کشت می شود.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس، امیری زاد مدیر زراعت جهاد کشاوری هرمزگان گفت: برای نخستین بار گیاه کینوآ( خاویار گیاهی) در دو هکتار از زمین های هرمزگان کشت می شود.

وی افزود:این گیاه امسال به صورت آزمایشی در سه نقطه در حاجی آباد، میناب و زیارتعلی رودان کاشته می شود.

مدیر زراعت جهاد کشاوری هرمزگان گفت: بذر اصلاح شده کینوآ از مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی در یزد و کرج تهیه شده است.

امیری زاده افزود: برداشت گیاه کینوا ۳ تا ۵ تن در هکتار بوده اما برخی ارقام اصلاح شده آن حتی تا ۱۱ تن در هکتار نیز برداشت می شود.

 وی گفت :سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد( فائو) سال ۲۰۱۳ را سال کینوآ نامگذاری کرده بود و برخی ارقام این گیاه را به هشت کشور از جمله ایران منتقل کرد.

مدیر زراعت جهاد کشاوری هرمزگان گفت: هدف فائو معرفی محصول جایگزین برنج برای مصرف در مناطق کمتر توسعه یافته و فقیر به خصوص کم آب است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هم گفت:کاشت کینوآ پیش از این در مناطق آب شیرین موفقیت آمیز نبوده است و اکنون کاشت این گیاه در مناطق شور مدنظر است.

حیدری زاده افزود:  محصول گیاه کینوا شبیه برنج سفید است اما ارزرش غذایی بالاتری از دیگر غلات مانند گندم، برنج سفید دارد.

وی گفت: ارزش اقتصادی برنج کینوا چهار برابر گندم است و مواد پروئینی بیشتری از برنج دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی  افزود:هر کیلو دانه کینوآ بیش از 40 هزار تومان در بازار فروخته می شود.

به گفته حیدری زاده گیاه کینوا  سازگاری زیاد با مناطق شور و بیابانی دارد.

از برگ و ساقه این گیاه برای خوراک دام و سبزی خوردن استفاده می شود.

وی گفت: دانه‌های کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B1، B2، B6، B9 پتاسیم، آهن  و 9 آمینو اسید ضروری دارد.

برنج کینوا گیاه بومی آمریکای جنوبی در کشورهای شیلی، بولیوی و پرو است و در کشورهای اروپایی، ژاپن و آمریکا مصرف زیادی دارد.

انتهای پیام/ف

کشت گیاه کینوا در هرمزگان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.