معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

شهرت خاویار ایرانی در دنیا زبانزد است/ سیاست تبادل کالا به کالا امری مهم در کاهش واردات تیلاپیا

صالحی گفت:با وجود آنکه کیفیت خاویار ایرانی در دنیا منحصر به فرد است ، امکان رقابت سایر رقبا اعم از چین با خاویار ایرانی وجود ندارد.

شهرت خاویار ایرانی در دنیا زبانزد است/ سیاست تبادل کالا به کالا امری مهم در کاهش واردات تیلاپیاحسن صالحی رییس سازمان شیلات در گفتگو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از تمدید ممنوعیت صید خاویار از دریای خزر خبر داد و اظهار کرد: هفته گذشته در اجلاس با روسای جمهور پنج کشور حاشیه دریای خزر، توافقاتی مبنی بر ممنوعیت صید خاویار تا پایان سال 2018 صورت گرفت.

وی افزود: در سال 2018، مجددا میزان ذخایر ماهیان خاویار مورد بررسی قرار می گیرد و سپس مقامات شیلات کشورهای حاشیه دریای خزر تصمیمات لازم را اتخاذ می کنند.

صالحی ادامه داد:با توجه به ممنوعیت صید، پرورش ماهیان خاویاری در دستور کار قرار گرفت به طوریکه سال گذشته 3 تن خاویار پرورشی و 2 تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد که انتظار می رود تا پایان برنامه ششم توسعه، میزان تولید خاویار پرورشی و گوشت این ماهیان به 20 تن برسد.

به گفته این مقام مسوول، 50 تا 60 درصد خاویار پرورشی در داخل مصرف  و مابقی آن به بازارهای هدف صادر می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تلاش سازمان شیلات حفظ شهرت و آوازه خاویار ایرانی در دنیاست،بیان کرد: اکنون بیش از 80 مزرعه خاویار پرورشی ماهی در کشور موجود است که برای داشتن آینده روشن تولید و صادرات این ماهیان، گسترش این مزارع در دستور کار قرار گرفته است.

رییس سازمان شیلات در پاسخ به این سوال که برخی کارشناسان معتقدند که چینی ها جای ما در تولید خاویار را گرفتند، یادآورشد: با وجود  آنکه کیفیت خاویار ایرانی در دنیا منحصر به فرد است از این رو امکان رقابت سایر رقبا اعم از چین از حیث کیفیت با خاویار ایرانی وجود ندارد.

وی ادامه داد: کشورهای اروپا و آمریکای شمالی که در گذشته خاویار دریای خزر را مصرف می کردند، هم اکنون برای تولید خاویار پرورشی تمایل به سرمایه گذاری دارند که این امر بیانگر کیفیت بالای خاویار ایرانی است.

18 هزارتن تیلاپیا وارد شد

صالحی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به آخرین وضعیت واردات تیلاپیا افزود: سال گذشته در مجموع 40 تا 45 هزارتن ماهی به کشور وارد شد که 11 هزارتن از این میزان را تیلاپیا به خود اختصاص داده است.

این مقام مسوول، با بیان اینکه تن ماهیان مورد نیاز کارخانه های کنسرو سازی بالاترین میزان واردات را به خود اختصاص داده است،اذعان کرد: براین اساس، مجموع واردات ماهیان خوراکی به کمتر از 18 هزارتن می رسد.

وی، اجرای سیاست تبادل کالا به کالا را امری مهم در کاهش واردات تیلاپیا دانست و بیان کرد: سازمان شیلات با اجرای این سیاست از سال آینده در ازای صادرات 5 کیلو قزل آلا معادل یک کیلو تیلاپیا وارد می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در سه سال گذشته با سازمان محیط زیست توافقاتی مبنی بر پرورش تیلاپیا در داخل صورت گرفت که بدین منظور 10 مزرعه در بافت یزد در ماه های آینده فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

رییس سازمان شیلات در پاسخ به سوال دیگری که تولیدکنندگان داخلی معتقدند که واردات تیلاپیا ضربه مهلکی به بازار قزل آلا وارد کرده است، تصریح کرد:  با توجه به بازار متفاوت قزل آلا با تیلاپیا، جایگزینی آن در سبد خانوار غیر ممکن است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۶
خیلی دوست دارم خاویار بخورم
آخرین اخبار