اجرای طرح‌های حفاظت از منابع آب ‌وخاک در استان سمنان

طرح‌های حفاظت از منابع آب‌وخاک در راستای عملیاتی شدن پروژه آبخیزداری در استان سمنان اجرایی می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، محمدرضا رجبی رئیس اداره کنترل سیلاب و آبخوان‌داری و آبخیزداری استان سمنان در حاشیه بازدید از پروژه‌های آبخیزداری گفت : طرح‌های آبخیزداری باهدف حفاظت از منابع آب‌وخاک در استان سمنان اجرایی می‌شود و عملیاتی که در این طرح انجام می‌شود مربوط به عملیات بیولوژیک، بیو مکانیک و مکانیزه است.


وی با بیان اینکه 3 عملیات مهم برای حفاظت از آب‌وخاک انجام می‌شود افزود: در طرح حفاظت از منابع آب ‌وخاک باید خاک را در ابتدای محل سکونت خود نگهداریم و بهترین حالتی که خاک در آن محافظت می‌شود، نگهداری آن در ابتدای حوزه است.


وی با تأکید بر لزوم وجود پوشش گیاهی در منطقه موردنظر بیان کرد: پوشش گیاهی یعنی از ابتدای سرشاخه حوزه عملیات بذرپاشی، حفاظت دام و مرتع و همچنین ایجاد تعادل بین این دو انجام شود.


رئیس اداره کنترل سیلاب و آبخوان‌داری و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به میزان تغییرات شرایط آب و هوایی در استان سمنان تصریح کرد: شرایط آب و هوایی در یک سال گذشته تغییرات زیادی داشته است و میزان بارندگی نسبت به سال گذشته بالغ‌بر 90 درصد کاهش‌یافته است.


وی با تأکید بر اینکه عملیات بیولوژیکی با توجه به شرایط اقلیمی در استان سمنان نتیجه مطلوب را حاصل نکرده است تصریح کرد: مدت بارندگی و میزان آن 230 میلی‌متر بوده است که اکنون به 180 میلی‌متر رسیده است.


رجبی با بیان اینکه عملیات آبخیزداری در چند مرحله انجام می‌شود اضافه کرد: در عملیات بیو مکانیکی هم عملیات مکانیکی انجام می‌شود و هم عملیات بیولوژیکی که این مهم نقش ویژه‌ای در احیا و تأمین آب برای مناطق روستایی ایفا می‌کند.


وی ابراز داشت: یکی از سیاست‌های این سازمان این است که بیشتر پروژه‌های آبخیزداری به‌صورت مشارکتی با اهالی روستا انجام شود.


رئیس اداره آبخوان‌داری و کنترل سیلاب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تأکید بر اینکه طرح‌های آبخیزداری با نظرات و پیشنهادات مردم روستا و محل حوزه اجرایی می‌شود اذعان کرد: قبل از اینکه عملیات آبخیزداری در این منطقه انجام شود این روستا خالی از سکنه بود و بزرگ‌ترین مشکل آنان آب بود.


رجبی با اشاره به اینکه بیش از 95 درصد از حوزه‌های آبخیز جزء حاشیه‌های کویر مرکزی می‌شود گفت : این آب و سیلاب‌هایی که از حوزه بارندگی انجام می‌شود را باید با احداث بندهای خاکی و سایر عملیات آبخیزداری مدیریت کنیم به‌گونه‌ای که بتوان بیشترین استفاده از این سیلاب‌ها استفاده کنیم.


وی بیان کرد: با انجام عملیات آبخیزداری روستاهایی که مشکل آب‌دارند احیا می‌شود.


انتهای پیام / ه


جزئیات اجرای طرح‌های حفاظت از منابع آب ‌وخاک در استان سمنان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار