ذخیره سازی آب آببندان و تالاب‌های مازندران برای پیشگیری از تنش‌های خشکی تابستان

برای پیشگیری از تنش‌های خشکی تابستان تاکنون 46 درصد آببندان و تالاب‌ها مازندران آبگیری و ذخیره سازی شده است.

 یخکشی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،گفت: یکی از منابع مطئمن ذخیره سازی و تامین آب، آببندان و تالاب‌ها هستند که با سازه‌های خاکی کارکرد‌های مختلف آبیاری زمین‌های شالیزاری، پرورش ماهی، زیستگاه پرندگان مهاجر و بومی، استفاده گردشگری و تفریحی ایفا می‌کنند.

وی افزود: اجرای طرح لایروبی آببندان‌ها علاوه بر تامین آب زمین‌های کشاورزی، باعث افزایش تولید برنج و پرورش ماهی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ایجاد اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت جوانان به شهر‌ها از فواید استفاده بهینه از آببندان‌ها است که تحقق آن افزایش راندمان آبیاری وتولید محصولات کشاورزی را فراهم می‌کند.

یخکشی با اشاره به اینکه با لایروبی کردن آببندان‌ها ۲۰۰ میلیون مترمعکب بر ذخیره سازی آببندان‌ها افزایش می‌یابد، افزود: امسال با توجه به وضعیت جوی ۴۶ درصد از آببندان‌ها استان تاکنون آبگیری شده است.

وی برداشت بی رویه و غیر اصولی آب از چاه‌های کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: برداشت بی رویه از سفر‌های زیرزمینی با استفاده از حفر چاه‌های غیرمجاز که خطر کم آبی و خشکسالی را در پی دارد.

یخکشی افزود: دشت‌های مناطق شرق مازندران به دلیل برداشت غیر اصولی و بی رویه آب از چاه‌های مجاز و غیر مجاز در معرض تهدید جدی شوری آب قرار گرفتند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: ۸۲ هزار حلقه چاه دارای پروانه در استان وجود دارد که سالانه یک میلیارد مترمعکب آب برداشت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد چاه‌های فاقد پروانه زیر ۲۰ متر در استان غیرمجاز است، افزود: با چاه‌های غیرمجاز بعد ازسال ۸۵ حفاری شده است نیز امسال برخورد قانونی می‌شود.

وی از نصب کنترل حجمی روی چاه‌های دیزلی خبرداد و گفت:کنترل هوشمند به صورت اجباری وبرداشت متناسب با پروانه انجام می‌شود.

انتهای پیام/ر

تسریع در روند آبگیری و ذخیره سازی آببندان‌های مازندران

برچسب ها: وزارت نیرو ، خشکسالی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.