قائم‌ مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل خبر داد:

مشارکت گسترده عملی ایران با دانشگاه‌های خارجی

سالار آملی گفت: طی سال‌های اخیر شاهد افزایش سطح مشارکت‌های علمی با دانشگاه‌های خارجی هستیم.

در حال ورود به همکاری‌های گسترده‌ علمی مشترک بین‌المللی هستیمبه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست هم اندیشی مجریان ایرانی طرح‌های مشترک تحقیقاتی بین‌المللی در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.

در ابتدای این نشست حسین سالار آملی قائم مقام وزیرعلوم در امور بین‌الملل با اشاره به طرح‌های مشترک تحقیقاتی بین‌المللی این وزارت‌خانه گفت: قصد داریم در این نشست به درک درستی از نحوه همکاری بین اساتید دانشگاهی و مسئولین وزارت علوم برسیم، در حقیقت ما در حال ورود به همکاری‌های علمی مشترک بین‌المللی هستیم و در این زمینه نیازمند شنیدن نظر اساتید خواهیم بود.

وی در تشریح طرح‌های مشترک بین‌المللی با بیان اینکه طرح‌های مختلفی برای سال آینده تدارک دیده شده است اظهار داشت: آقای صدری نسب مسئول همکاری مشترک با کشور فرانسه است که مقرر شده هر ساله 15 طرح علمی در قالب پروژه علمی جندی شاپور انجام شود؛ در این طرح‌ها حمایت از طرف وزارت علوم صورت می‌گیرد تا اساتید ایرانی بتوانند به راحتی در دانشگاه‌های خارج از کشور به انجام تحقیقات بپردازند.

سالار آملی با اشاره به اینکه در برخی از زمینه‌های همکاری میان دانشگاه‌های ایرانی و خارجی نیازی به مجوز دولت‌ها نیست گفت: وزارت علوم تنها در دو موضوع دخالت می‌کند که یکی دوره‌های تحصیلی مشترک است و منجر به مدرک تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که توسط شورای گسترش وزارت علوم تأیید می‌شود، دیگری تأیید دانشجوی خارجی است که توسط وزارت علوم انجام خواهد شد.

تحقیقات صرف دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایرانی نیاز به مجوز وزارت علوم ندارد

وی ادامه داد: اگر یک دانشجوی خارجی صرفا برای تحقیقات به دانشگاهی ایرانی مراجعه کند که فعالیت‌های وی منجر به اخذ مدرک تحصیلی نمی‌شود، نیازی به مجوز وزارت علوم ندارد.

قائم مقام وزیرعلوم در امور بین‌الملل با بیان اینکه در عرض یک هفته حدود 70 تا 80 نفر از کشورهای دیگر برای دوره آموزشی یا تحقیقات به ایران می‌آیند گفت: باید برنامه‌های تدوین شده میان وزارت علوم و معاونت‌های بین‌الملل دانشگاه‌های کشور اجرا شود تا در یک چارچوب مشخص امکان همکاری‌های بیشتر میان دانشجو و دانشگاه‌های خارجی با بدنه وزارت علوم در کشور وجود داشته باشد.

صدری‌نسب رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی در تشریح برنامه‌های مشترک بین‌المللی گفت: برنامه‌های مختلفی به تأیید نهایی رسیده است که از جمله آن می‌توان به دعوت به پژوهش مشترک، برنامه پژوهشی جنیدی شاپور، برنامه برای توسعه پژوهش‌های کاربردی، برنامه دعوت برای پژوهش‌های مشترک ICRT هر ساله در مرکز مطالعات اشاره کرد.

رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی با اشاره به اینکه برنامه جندی شاپور با همکاری سفارت فرانسه انجام می‌شود گفت: در این طرح از میان 56 اثر که برای اجرا در سال 2018 به دبیرخانه مرکز ارسال شده بود 15 طرح برای اجرا انتخاب شد، از 7 تیر 97 تا شهریور ماه 98 هم فراخوان طرح جندی شاپور برای سال 2019 انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در طرح پژوهشی سیمرغ از اساتید دانشگاه‌های جهان دعوت می‌کنیم تا در دانشگاه‌های برتر کشور به ارائه کنفرانس علمی و تحقیقات مشترک بپردازند.

صدری نسب با بیان اینکه 82 درصد اعتبارات مرکز مطالعات و همکاری‌های بین المللی وزارت علوم صرف تحقیقات پروژه‌های علمی می‌شود گفت: برای مثال در طرحICRT تعداد 9 اثر در زمینه‌های کشاورزی و یک اثر در حوزه علوم انسانی و در طرح علمی جندی شاپور، 7 اثر در زمینه علوم پایه، 5 اثر در زمینه‌های فنی مهندسی و 9 اثر در زمینه کشاورزی ارائه شده است.

78 طرح مشترگ تحقیقاتی بین دانشگاه خوارزمی و دانشگاه‌های اتریش

در ادامه این مراسم سبحان‌الهی رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای بین‌ دانشگاه خوارزمی با دانشگاه‌های کشور اتریش در تاریخ 24 دی 95 امضا شده است، گفت: از آن زمان تاکنون کارگروه‌های مشترک برای انجام پروژه‌های علمی برگزار شده و در سال جاری حدود 78 پروپوزال که خواهان شرکت در طرح‌های مشترک با دانشگاه‌های کشور اتریش بودند برای داوری به دانشگاه خوارزمی واصل شد.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های انجام شده 17 طرح از میان 78 پروپوزال انتخاب شد و تلاش شد در تمام زمینه‌های تحقیقاتی و از دانشگاه‌های مختلف در حوزه‌های منتخب حضور داشته باشند.

سبحان‌الهی با اشاره به اینکه سال آینده صدمین سال تأسیس دانشگاه خوارزمی است، گفت: دانشگاه خوارزمی یک روز را در تقویم کاری خود برای همکاری با وزارت علوم اتریش در نظر گرفته است تا در این روز به ارائه آمار در زمینه پروژه‌های مشترک بپردازیم.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار