تشکیل ۱۸۰۰ پرونده قاچاق کالا در گمرکات کشور/در چند سال اخیر پولشویی در گمرکات نداشته ایم

معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران از تشکیل ۱۸۰۰ پرونده قاچاق کالا به ارزش هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در گمرکات کشور خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ علیرضا مقدسی معاون حقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران صبح دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل گمرکات مازندران، تجارت خارجی را از حلقه‌های اتصال هر کشور برشمرد و گفت: تسهیل و امنیت تجارت از موضوعات بسیار مهم در این حوزه است و برخی صاحبنظران بر این عقیده هستند که توسعه، تسهیلات را به ارمغان می‌آورند.

وی با بیان اینکه تجارت خارجی بحث بین المللی است افزود: گمرک جمهوری اسلامی ایران در بعد ملی، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اصل ۴۴، قانون فع موانع تولید را در دستور کار قرار داده است.

وی حسابرسی پس از ترخیص را از دیگر طرح‌های گمرک برشمرد و گفت: برنامه تیر الکترونیک بین کشور‌ها فقط بین ایران و ترکیه اجرا شده و فاز دوم آن نیز اجرا شده است و پس از اجرای فاز سوم، به صورت بین المللی اجرا می‌شود.

مقدسی با اشاره به اینکه طرح بین المللی با عنوان حمل ترکیبی نیز اجرا شده است گفت: ایران در این پروژه آزمایشی پیشگام بوده است و دو کانتینر به صورت آزمایشی از مرز زمینی و دریایی به دو کشور خارجی ارسال می‌شود و ایران در اجرای این پروژه موفق بوده است.

معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران به برنامه طبقه بندی حاملان اقتصادی مجاز اشاره کرد و گفت: باید تسهیلات کافی با ظرفیت‌های قانونی به صادرکنندگان داده شود و از اویل سال آینده گمرک ایران، پلمپ‌ها خود را اعتبارسنجی می‌کند و «آرف آی دی» به محموله‌ها نصب می‌شود و کالا‌ها را ردیابی می‌کند.

نصب ۱۵ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات ایران

وی بهره گیری از سگ‌های مواد یاب و جی پی اس را از دیگر طرح‌های نظارتی برشمرد و گفت: تاکنون ۱۰۶ هزار دستگاه جی پی اس بین کامیون‌ها برای ردیابی آنان نصب شده است.

مقدسی استفاده از دستگاه‌های پلاک خوان را از دیگر ابزار‌های کنترلی گمرکات برشمرد و گفت: در حال حاضر ۱۵ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات ایران نصب شده است و این دستگاه‌ها در ۳۰ ثانیه یک دستگاه کامیون را رصد و اسکن می‌کند و روزانه ۱۳۰۰ کانتینر توسط این دستگاه‌ها اسکن می‌شود.

معاون خقوقی و نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران، رصد ترانزیت و پولشویی را از دیگر برنامه‌های کنترلی برشمرد و گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر پولشویی در گمرکات نداشته ایم.

کشف ۵۰۰ پرونده قاچاق انسان

وی از تشکیل ۱۸۰۰ پرونده قاچاق کالا به ارزش هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در گمرکات کشور خبر داد و گفت: برای بیش از ۵۰۰ مورد قاچاق انسان به صورت فردی یا گروهی، ایرانی یا اتباع بیگانه پرونده تشکیل شده است.

وی از کشف ۸۷ تن مواد مخدر گمرکات کشور در سال جاری خبر داد و گفت: اخیرا پرونده‌ای با عنوان روغن موتور کشف شد که در بین آن، ۱۵ تن مواد مخدر به دست آمده است.

مقدسی به کاهش چشمگیر ترانزیت خارجی در گمرکات مازندران اشاره و اضافه کرد باید این مسئله آسیب شناسی شود.

در این مراسم از تلاش‌های علی اصغر یوسفی نژاد مدیرکل سابق گمرکات مازندران تقدیر و علی یوسفی منش به عنوان مدیرکل جدید معرفی شد.

انتهای پیام/ف

برچسب ها: واردات ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.