فارین پالیسی: آمریکا و اروپا تلاش برای محدود کردن برنامه موشکی ایران را به مسئله بُرد موشک‌ها خلاصه نکنند

نشریه فارین پالیسی در یادداشتی نوشت آمریکا و اروپا نباید تلاش برای محدود کردن برنامه موشکی ایران را صرفاً به مسئله بُرد این موشک‌ها محدود کنند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، دو کارشناس مسائل کنترل تسلیحات در یادداشتی در نشریه فارن‌پالیسی از آمریکا و اروپا خواسته‌اند تلاش برای محدود کردن برنامه موشکی ایران را صرفاً به مسئله بُرد این موشک‌ها اختصاص ندهند.

بر این اساس، دو کارشناس مسائل کنترل تسلیحات در یادداشتی به «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد داده‌اند هنگام همکاری احتمالی با اروپا جهت محدود کردن برنامه موشکی ایران، صرفاً روی مسئله «بُرد» موشک‌ها تمرکز نکند و با چراغ راه قرار دادن یک سند بین‌المللی در زمینه کنترل فناوری موشکی به دنبال ممنوع کردن تمامی موشک‌هایی باشد که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای دارند.

این پیشنهادات را «آونر گالوو»، رئیس پروژه‌های تحقیقاتی اندیشکده مطالعات امنیت داخلی اسرائیل و «امیلی لاندو»، رئیس دفتر کنترل تسلیحاتی در همین اندیشکده در نشریه فارن‌پالیسی نوشته‌اند. آنها با بیان اینکه برنامه موشکی ایران یکی از محورهای تلاش‌های دولت ترامپ برای «اصلاح» توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) را تشکیل می‌دهد، یادآوری شده‌اند کشورهای اروپایی اخیراً آمادگی خود را برای همکاری با واشنگتن در زمینه برنامه موشکی ایران اعلام کرده‌اند.

«گالوو» و «آندلو» می‌نویسند: «اصرار آمریکا بر پرداختن به برنامه موشکی ایران و آمادگی کشورهای اروپایی برای همکاری در این فرایند، موضوعی است که باید از آن استقبال کرد.»

این دو تحلیلگر اسرائیلی اضافه می‌کنند: «با وجود این، دولت ترامپ برای رسیدگی موثر به چالش‌های ناشی از برنامه موشکی ایران بایستی از تمرکز فعلی‌اش روی موشک‌های دوربُرد ایران دست بردارد زیرا تهدیدهای برنامه موشکی ایران به مسئله قابلیت حمل کلاهک آنها مربوط می‌شود نه بُرد آنها.»

نگارندگان در ادامه پیشنهاد می‌کنند آمریکا و اروپا «نظام کنترل فناوری‌های موشکی» را مبنای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران قرار دهند. رژیم کنترل فناوری موشکی موسوم به «MTCR» که در سال ۱۹۸۷ پایه‌گذاری شد، ساز و کاری برای محدودسازی اشاعه موشک و فناوری‌های موشکی است. منتقدان می‌گویند بانیان این رژیم (گروه جی‌هفت) به منظور محدود نگاه داشتن قدرت موشکی دیگر بازیگران بین‌المللی، با مبنا قرار دادن معیارهای سیاسی، حجم گسترده‌ای از موشک‌های کروز و بالستیک را که با هدف حمل کلاهک‌های متعارف ساخته می‌شوند، ممنوع اعلام می‌کنند.

«گالوو» و «آندلو» نوشته‌اند: «چنانچه دولت ترامپ هدفش را مقابله با موشک‌های دوربرد ایران اعلام کند در زمین بازی حکومت ایران بازی کرده است. محدود کردن برنامه موشکی ایران بر اساس برد به تهران اجازه خواهد داد سایر جنبه‌های فناوری موشکی خود، از جمله فناوری‌های مربوط به دقت و شلیک این سلاح‌ها را ارتقاء دهد.»

آنها اضافه کرده‌اند: «در صورتی که سایر فناوری‌های ایران اعم از موشک‌های کروز، فناوری پرتاب ماهواره و پهپادها ممنوع نشوند این کشور مسیر‌ها را به روی خودش جهت ساخت موشک‌های دارای قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای باز خواهد دید.»

تحلیلگران اسرائیلی پیشنهاد داده‌اند: «ایالات متحده و اروپا با پایبندی به مفاد 'رژیم کنترل فناوری موشکی' می‌توانند طیف کامل توانمندی‌های موشکی ایران را کنترل کرده و کارزار خود را موثرتر کنند.»

انتهای پیام/

درخواست کارشناسان اسراییلی از آمریکا درباره برنامه موشکی ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
ما باید ازخودمون بتونیم دفاع کنیم.پس باید تجهیزات پیشرفته تری داشته باشیم .دم بچه ها گرم .آغا موشک با بردهای بیشتر بسازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
خدا سایه رهبرمان را از سر کشور کم نکند بااین اوضاع
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
ملت ایران که از برجام پیشنهادی شون خیری ندید، حالا حدیث مومن از یک سوراخ ، دو بار نیش نمی خورد
Iran (Islamic Republic of)
رحمان
۱۶:۳۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
باید صنایع موشکی ایران بدون دخالت امریکا هر روز پیشرفته تر شود
Iran (Islamic Republic of)
کشورم
۱۵:۴۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
با ارزوی موفقیت روز افزون ایران اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
مصمم
۱۵:۳۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
حداقل برد موشک های ما باید به سراسر سرزمین های اشغالی و تمامی کاخهای آل سعود برسد و نباید هیچ کاخی از کاخهای آل سعود و مرکزی از مراکز نظامی این رژیم متجاوز و نقطه ای از سرزمین های اشغالی و مراکز نظامی آمریکا در منطقه باشد که در تیر رس موشک های ما نباشد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۰۳ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
اگر بردموشکهای ما 14000کیلومتربشوددشمن میفهمد بادم شیربازی کردن یعنی چه
Iran (Islamic Republic of)
Mohammad
۱۱:۵۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
شتر در خواب بیند پنبه دانه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
مرگ بر آمریکا :-|
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
اگه این موشکهارونداشتیم الان فاتحه کشورمون روبایدمیخوندیم.
Iran (Islamic Republic of)
محسک
۰۸:۴۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
ما موشک دوربرد تا خود آمریکا میخواهیم
آخرین اخبار