اسماعیل پیرعلی در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران گفت: از ابتدای امسال تاکنون افزون بر 10 هزار تن ماهی قزلآلا در این استان تولید و روانه بازار شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد 17 درصدی برخوردار است.
وی افزود: ارزش ریالی این میزان ماهی تولید شده در این استان بیش از 400 میلیارد ریال برآورد شده که بسیار قابل توجه و معادل 60 درصد اعتبار عمرانی تخصیص داده شده به این استان است.
پیرعلی گفت: پیشبینی میشود رقم تولید ماهی قزلآلا در این استان تا پایان سال جاری به 16 هزار تن برسد.
وی با اشاره به جایگاه نخست چهارمحال و بختیاری در تولید ماهیان سردآبی در کشور گفت: استان مازندران با توجه به برخورداری از منابع آبی فراوان پس از چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم قرار دارد.
مدیر شیلات و آبزیان چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود شرایط و ظرفیت بالا برای تولید ماهیان سردآبی در این استان، افزود: با برنامهریزی و تلاشهای صورت گرفته و همچنین همت و سرمایهگذاری مردم از این ظرفیت در چهارمحال و بختیاری بهرهگیری خوبی شده و سهم این محصول در تولیدات استان بسیار قابل توجه است.
وی از فعالیت 285 مزرعه پرورش ماهی قزلآلا در نقاط مختلف این استان خبر داد و افزود: برای ایجاد مزارع پرورش ماهی در این استان با توجه به جمعیت جوان استان هنوز هم متقاضی مزرعه ماهی وجود دارد.
پیرعلی خاطرنشان کرد: با توجه به آلاینده بودن پساب مزارع و بازگشت مجدد آن به رودخانه و چشمهها، باید این پساب بازگشتی به رودخانه مسافتی را طی کند تا آب تصفیه شده و برای استفاده مجدد در مزارع پرورش ماهی قابل استفاده باشد.
وی افزود: این مسئله و ضرورت داشتن فاصله مجاز بین مزارع پرورش، امکان ایجاد مزارع جدید پرورش ماهی را با محدودیتهایی مواجه کرده است.
مدیر شیلات و آبزیان چهارمحال و بختیاری گفت: راهاندازی مجتمعهای پرورش ماهی براساس اصول فنی و مهندسی نقش مهمی در توسعه پایدار و اشتغال دایمی دارند.
وی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و افزایش سرانه مصرف آن در این استان مهم و اجتنابناپذیر است، اظهار داشت: دارابودن امگا 3 و عدم وجود کلسترول در آبزیان از مزایای مصرف آبزیان است.
پیرعلی گفت: هماکنون سرانه مصرف آبزیان در استان حدود شش کیلوگرم است که در مقایسه با سرانه مصرف هشت کیلوگرمی در کشور دو کیلوگرم فاصله دارد./س