دانستنی حقوقی؛

فروش کالای تقلبی چه جرمی دارد؟

یک وکیل دادگستری درباره کم اظهاری و متقلبانه نشان دادن موضوع مورد معامله توضیحاتی داد.

دانستنی حقوقی/ قرارداد متقلبانه چیست و چه مجازاتی دارد؟به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کم اظهاری در کالا و ادعای متقلبانه نسبت به موضوع مورد نظر تخلف محسوب می‌شود.

اگر فردی ادعای تقلبانه‌ای را در فعالیت خود به کار گیرد، بر اساس قانون مشمول مجازات می‌شود. برای مثال ممکن است فروشنده کالای تقلبی را به شما بفروشد یعنی اگر در قرارداد فروش شما قصد خرید خودکار روان نویس داشته باشید و این کالا با این اوصاف در قرارداد ذکر شود، اما فروشنده به شما خودکاری ساده را تحویل دهد، درحالی که پول روان نویس را پرداخت کرده‌اید، این نشان دهنده قراردادی متقلبانه و نسبت دادن وصف اشتباه به کالاست و از لحاظ قانونی تخلف محسوب می‌شود.

حامد پروندی  وکیل پایه یک دادگستری در گفت‌وگو با  خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره کم اظهاری و ادعای متقلبانه گفت: در مواد ۴۳۸ تا ۴۴۰ قانون مدنی درباره این موضوع صحبت شده است.


بیشتر بخوانید: اجاره نشین ها بخوانند/ مستاجر چه حق و حقوقی دارد؟


وی ادامه داد: در ماده ۴۳۸ عبارت تدلیس به کار رفته است. منظور از تدلیس نسبت دادن وصف اشتباه به یک کالاست و البته درباره تدلیس باید به این نکته توجه داشت که عملیات متقلبانه باید پیش از قرارداد صورت گرفته باشد.

پروندی تصریح کرد: اگر پیش از انعقاد قرارداد تدلیس و عملیات تقلب انجام شده باشد، شخصی که فریب خورده می‌تواند قرارداد را فسخ کند.

مجازات تدلیس چیست؟

این وکیل پایه یک دادگستری گفت: برخی از حقوق دانان تدلیس در معامله را در صورت محقق شدن شرایطی مشمول عنوان کلاهبرداری دانسته‌اند که برای آن مجازات یک تا ۷ سال به اضافه جزای نقدی معادل مال اخذ شده در نظر گرفته شده است.

وی افزود: اما در قوانین دیگر قانونگذار درباره کالا‌هایی که در جامعه جنبه عمومی دارند مقرراتی را وضع کرده است، از جمله قانون تعزیرات حکومتی که در ماده ۴ خود به کم فروشی اشاره کرده است و مجازات‌هایی از جمله اخطار، جریمه، قطع تمام یا برخی از خدمات دولتی، تعطیلی موقت، لغو پروانه و غیره را قرار داده است.

پروندی با اشاره به اثر تقلب در معامله گفت: اگر در اثر تقلب طرف معامله و ادعای کذب وی، خسارت مالی یا جانی به خریدار برسد، فروشنده دارای مسئولیت کیفری می‌شود و باید خسارت را جبران کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: دادگاه ، قوه قضائیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار