خواص شگفت‌انگیز گوشت بوقلمون برای سلامت بدن

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف گوشت بوقلمون برای گروه‌های سنی مختلف مفید است و افراد باید آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره فواید گوشت بوقلمون اظهار کرد: داشتن تغذیه سالم و تعادل در دریافت و انتخاب بهترین‌ها از هر گروه غذایی در کنترل وزن و سلامت افراد نقش به سزایی دارد. یکی از انواع گوشت‌های مطلوب برای رژیم غذایی، گوشت بوقلمون است.

او افزود: گوشت بوقلمون به خصوص گوشت سفید آن کمتر از یک درصد اسید چرب اشباع دارد. اسید‌های چرب اشباع کلسترول بد بدن را افزایش می‌دهند و منبع آن در گوشت‌های پرچرب، لبنیات پر چرب، کره، مارگارین و روغن‌های هیدروژنه گیاهی است.

منابع معدنی موجود در گوشت بوقلمون را بشناسید

جوزدانی درباره منابع معدنی موجود در گوشت بوقلمون گفت: گوشت بوقلمون حاوی ماده معدنی سلنیوم است که در سلامت پوست، ناخن و افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش جدی دارد. مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت بوقلمون می‌تواند ۲۰ درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را تامین کند. همچنین تخم مرغ، گوشت‌های کم چرب و مغز‌ها از دیگر منابع سلنیوم هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه گوشت بوقلمون حاوی اسید آمینه تریپتوفان است، تاکید کرد: اسید آمینه در افزایش تولید سرتونین مغز و داشتن خوابی راحت به شما کمک می‌کند، اما نکته اصلی اینجاست که برای وارد شدن این اسید آمینه به مغز نیاز به دریافت منبعی از کربوهیدرات همراه گوشت بوقلمون دارید؛ بنایراین مصرف این گوشت با انواع نان‌های سبوس دار، ذرت، نخود فرنگی و سیب زمینی توصیه می‌شود.

جوزدانی با اشاره به تفاوت‌های گوشت بوقلمون با سایر گوشت‌ها اظهار کرد: گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت قرمز و گوشت سفید چربی و انرژی کمتری دارد. گوشت قرمز آن آهن بیشتری دارد و بیشترین میزان آهن این گوشت در گردن است که برای کودکان و گروه‌هایی که کمبود آهن دارند بسیار مفید خواهد بود.

بوقلمون

او ادامه داد: گوشت بوقلمون در بین پرندگان بالاترین مقدار سدیم را دارد و مصرف آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند هیچ منعی ندارد، اما باید در مصرف پروتئین برای این گروه از افراد حد تعادل رعایت شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ممکن است که برای برخی از والدین این سوال پیش بیاید که آیا مصرف گوشت قرمز برای کودکان زیر یک سال مشکل دارد یا خیر، در پاسخ باید گفت کودکان زیر یک سال هم می‌توانند از این گوشت مفید استفاده کنند و خوردن آن برای هیچ گروهی دردسر ساز نخواهد بود، اما باید در مصرف هر ماده غذایی حد تعادل رعایت شود.

جوزدانی با بیان اینکه مصرف گوشت بوقلمون چربی بد خون (LDL) را کاهش خواهد داد، تاکید کرد: گوشت بوقلمون بسیار قوی بوده و باید بدانیم که مصرف آن در سرما باعث تقویت استخوان‌ها و عضلات کودکان و سالمندان خواهد شد. همچنین گوشت بوقلمون حاوی مقدار زیادی سلنیوم، روی، پتاسیم، ویتامین A و گروه ویتامین‌های B مانند B ۱، B ۲، B ۳، B ۶ و منیزیم است؛ که توصیه بسیار زیادی به مصرف  آن می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: گوشت قرمز ، گوشت سفید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
خوبیش اینه که بجای گوشت قرمز میتوان در قیمه و قورمه سبزی وبعضی دیگر از غذاهای گوشت قرمزی استفاده کرد هم سالمتره هم ارزونتره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
مگرارزون شده، که بخوریم، نفست ازجای گرم درمیاد!! ؟؟؟
همون مرغ روارزن کنید، بسه!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۸:۴۵ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
اینم برای فروش بیشتر گوشت بوقلمون کیلویی 50 هزارتومنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۷ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
والا شما پولشو بده هر گوشتی که بگید ما میخوریم مشکل ملت نوع گوشت نیست مشکل پولشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۳۳ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
این چیزا برا اعیون هاهست نه مردمی که سال بسال رنگ گوشتو نمیبینن
Iran (Islamic Republic of)
محمد.ن.ک
۰۳:۲۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
این متخصص تغذیه نگفت که ملت توان خرید گوشت مرغ رو ندارن چه رسه به گوشت بو قله مون.
دولت باید وام خرید گوشت بوقلمون به سرپرستان خانوار بده و از یارانه کمش کنه.
Iran (Islamic Republic of)
علی اصغر قاسم پور
۰۲:۰۳ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
گوشت بوقلمونی که با کیفیت باشه نه گوشت بوقلمونی که مثل ابر آب کشیده باشه، اگه برای امتحان چرخش کنی و به پزی به یه مقدار کف روی آب تبدیل بشه، نه عطری، نه رنگی، نه طعمی غیر از طعم ماهی، خب معلومه وقتی با اسیدآمینه خیلی زود رشد کنه و پفکی بشه بایدم گوشتش بی کیفیت باشه حتی مرغ بهتر از اونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
کی دیگه میتونه گوشت بخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
مرغ کیلو ۲۰، بوقلمو کیلو چند؟
عید غدیر مبارک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
یکی می مرد از گشنگی یک می گفت بوقلمون میخواهی ؟؟؟
حال این روزهای مردمسرزمین ماست که به فنا رفته !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
من احساس میکنم گوشت بوقلمون فشار خون رو می بره بالا ... این رو متخصصان توضیح بدن اینطور نیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۳:۰۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
یه ضرب المثلی هست میگه طرف تو خونش نون نبود تو در وهمسایه دنبال پیاز می‌گشت ما موندیم تو سیب زمینی شما خواص بوقلمون میگین
Iran (Islamic Republic of)
پارسا
۲۲:۱۸ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
اینها همش تبلیغه ما که اصلا چند ماه گوشت نخوردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
مرغ رو ارزون کنید واسه مردم بوقلمو واسه دولتی ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
واقعاً!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
مگه کیلو چنده که پول نداری، گوشت گوساله و گوسفند گرونه ، مرغ و بوقلمون زیاد گرون نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۰ ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
دمت‌گرم‌کی‌میتونه‌بوغلموبخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۷ مرداد ۱۳۹۹
اما خوش مزه نیست
فقط مرغ