روستاي "سهركي" اين روزها در شن غرق مي شود؛

گزارشي تكان دهنده از روستايي كه در حال غرق شدن در شن است

هجوم شن هاي روان نفس هاي روستاي سهركي بندر جاسك را به شماره انداخته است. صحبت از روستا نشينان مرزي است كه اين روزها با توفان شن و نبود اعتبار براي مقابله محيط زيست با آن دست و پنجه نرم مي كنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، براي سفر به روستاي سهركي بندر جاسك بايد پياده رفت چرا كه ماشين ميان ماسه ها جا مي ماند. وقتي وارد روستا مي شوي اولين چيزي كه دلت را گرم مي كند لبخند كودكانش است. بچه هايي كه علي رغم هجوم شن هاي روان هنوز مي خندند و پشت نيمكت هاي مدرسه تلاش مي كنند، براي ياد گيري. خيال راحتشان خيالم را ناراحت مي كند مگر نمي دانند كه روستايشان همين امروز و فردا دفن مي شود؟
محمد درويش خواه مدير كل فني منابع طبيعي استان هرمزگان در خصوص علت ايجاد اين خطر براي روستا مي گويد: وقتي زمان جزر دريا مي شود با عقب رفتن آب ماسه هاي ساحل خشك مي شوند و وزش باد چندين كيلومتر آنها را جابه جا مي كند. اين پديده باعث مي شود تا به مرور تپه هاي ماسه اي تشكيل شوند كه از آن به عنوان كانون بحران نام مي بريم.
در اين روستا ماسه و شن زودتر از بچه ها قد مي كشند، آنقدر كه جاي مي شود هم قد ديوار و جائي ديگر هم سطحش. اهالي روستا پنجره ها را محكم مسدود كرده اند اما شن هاي روان از هر منفذ كوچكي وارد مي شوند.
دهيار روستاي سهركي با بيان اينكه اين شن ها و ماسه هاي روان سلامت اهالي روستا را هم تهديد مي كند مي گويد: آسم، سنگ كليه و بيماري هاي پوستي با آمدن شنها اينجا زياد شده است.
وي از دغدغه تامين آب هم براي اهالي روستا خبر مي دهد و مي افزايد: به خاطر اينكه معابر را شن هاي روان مسدود كرده اند حتي با تانكر هم نمي توان به مردم آب رساند الان چند حلقه چاه حفر كرده ايم كه فعلا آب را تامين مي كند.


*مالچ پاشي تنها راه حل كنترل اين شن هاي روان است
مدير كل فني منابع طبيعي استان هرمزگان مي گويد: وقتي مالچ را بر روي تپه هاي ماسه اي كه كانون بحران براي توفان شن است پاشيده شود تپه تثبيت شده و مشكل هجوم آنها به خانه هاي مسكوني حل مي شود اما اكنون اداره كل منابع طبيعي استان توان خريد آن را ندارد. هر ليتر مالچ تنها 500 تومان است اما با اعتبار موجود امكان تامين آن نيست.
وي در ادامه به مالچ پاشي اداره منابع طبيعي استان هرمزگان در چند روستاي ديگر اشاره كرد و افزود: روستاي سديج چند سال پيش با همين مشكل روبرو بود اما با مالچ پاشي و كاشت نهال در اطراف روستا نه تنها مشكل توفان شن حل شده بلكه پوشش گياهي مناسبي هم ايجاد شده است.
در سفر به سهركي يك چيز تحسين هر آدمي را بر مي انگيزد و آن تلاش اين روستائيان براي مبارزه با شن و باقي ماندن در زادگاهشان است كاش مالچ ها زودتر برسند قبل از آنكه دير شود.


گزارش از : لعيا عباسميرزايي

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار