وزير اقتصاد در همايش سالروز هدفمندي يارانه ها:

تعلل در اجرای گام بعدی هدفمندی یارانه ها جایز نیست

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بيان اينكه گام بعدی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را باید آغاز کنیم و تعلل در این امر جایز نیست گفت: اجراي گام بعدی هدفمند کردن یارانه ها تنها با همکاری مردم امکانپذیر است و رسانه ها نیز بايد همانند مرحله قبلی برای اجرای این گام همکاری های لازم را انجام دهند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت سیدشمس الدین حسینی در همایش ' اولین سالروز اجرای قانون هدفمندی یارانه' که با حضور رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت در محل مجلس شورای اسلامی قدیم برگزار شد، افزود: اجرای گام بعدی هدفمند کردن یارانه ها تنها با همکاری مردم امکانپذیر است و رسانه ها نیز همانند مرحله قبلی برای اجرای این گام همکاری های لازم را انجام دهند.

وی هدفمند کردن یارانه ها را هسته اصلی یک نگاه تحولی در نظام برنامه ریزی اقتصاد کشور دانست و افزود: هر چند طرح تحول اقتصادی دارای هفت محور است، اما اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به دلیل تغییر قیمت های نسبی که در پی آن رفتارها و ساختارها تغییر می کند و رانت ها نیز حذف می شود، از همه مشکل تر است.

حسینی اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را امری بزرگ و با اثرات اجتماعی عمیق دانست و تاکید کرد: با وجود این، قانون با موفقیت اجرا شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: از آنجایی که با اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها یک سوم درآمد کشور تحت تاثیر قرار می گرفت، عملیاتی شدن آن از اهمیت ویژه ای برخوردار بود.

وی ادامه داد:با اجرای این قانون نه آشوب اجتماعی به وقوع پیوست و نه دولتی به زمین خورد ضمن اینکه تورم 70 تا 500 درصدی پیش بینی شده نیز به وقوع نپیوست.

وی ادامه داد: براساس سناریوی دولت ، تورم 30.5 درصد و بر اساس مطالعات برخی از کارشناسان نرخ تورم 35.6 درصد و بر اساس بررسی های یکی از مراکز ستاره دار این رقم 48.6 درصد پیش بینی شده بود.

حسینی با اشاره به اینکه نرخ تورم در 12 ماه منتهی به آبان ماه سال گذشته 12.5 درصد و این عدد در دوره مشابه سال جاری به 19.8 درصد رسیده است، گفت: بر همین اساس تورم ناشی از هدفمندی یارانه ها، 7.3 واحد درصد بوده که البته کل این رقم مربوط به اجرای این قانون نیست و موارد دیگری نیز در آن دخیل است.

حسینی بابیان اینکه عملکرد رشد اقتصادی کشور در شش ماهه سال جاری نیز حداقل معادل سال گذشته بوده است، در خصوص بازار سرمایه گفت: پیش بینی می شد با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها شاخص کل بورس شش هزار واحد ریزش کند که نه تنها این امر اتفاق نيفتاد بلکه شاخص کل بورس شش هزار واحد رشد کرد.

وی ارزش واردات فرآورده های نفتی در سال 1388 که در این سال سیاست های سهمیه بندی و کارت سوخت اجرایی شده بود، را پنج میلیارد دلار و در سال گذشته ، همزمان با اصلاح قیمت ها ، سه میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این رقم طی 9 ماهه نخست سال جاری کمتر از 300 میلیون دلار بوده است؛ ضمن آنکه امکان صادرات فرآورده های نفتی نیز وجود دارد.
/ع2

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار