قطب الدين صادقي:

جشنواره به معناي ارائه تجربه هاي نو است

قطب الدين صادقي معتقد است، در تمام كشورهاي دنيا جشنواره به معناي ارائه تجرباتی نو در عرصه تئاتر است و اگر تمامي بخش هاي جشنواره تئاتر فجر حذف شود و تنها تمركز و سرمايه بر روي بخش تجربه هاي نو باشد، كار اشتباهي صورت نگرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، قطب الدين صادقي نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت وگو با پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، درباره توجه به بخش تجربه هاي نو در این جشنواره گفت: جشنواره به معني مهماني و ارائه چند اثر به صورت آماري نيست؛ بلكه در تمام كشورهاي دنيا تعريف جشنواره را ارائه تجربيات نو مي دانند؛ جايي كه گروه ها فرصتي براي نشان دادن نوآوري هاي خود دارند. به همين خاطر بخش تجربه هاي نو جشنواره تئاتر فجر از اهميت ويژه اي برخوردار است تا جايي كه اگر تمامي بخش هاي جشنواره حذف شود و تنها تمركز و سرمايه روي اين بخش باشد به نظرم كار اشتباهي صورت نگرفته است.
اين كارگردان تجربی افزود: تئاتر تجربي به اين معنا نيست كه هنرمندان جوان يك گونه از تئاتر را در زمان كوتاه جشنواره تجربه كنند و يك كار سطح پايين به نمايش بگذارند. متاسفانه در بين بسياري از جوان ها اين مساله ديده مي شود كه نمايشي گنگ و چند پاره توليد مي كنند و نام آن را تئاتر تجربي و نوگرا مي گذارند، در صورتي كه اساس تئاتر بر نظم و تعادل است و بايد زبان فرهنگي هنري دوران خودش را توسعه بخشد.
اين پژوهشگر حوزه تئاتر تاكيد كرد:براي داشتن يك تئاتر تجربي و نو انديش نبايد مانع تئاتر روز شد، بايد شرايط را براي رشد آن مهيا كرد. كساني مي توانند در اين گونه از تئاتر فعاليت كنند كه آدم هاي بزرگي در هنر نمايش باشند و حاصل سال ها تجربه و پژوهش خود را در اثر خود به نمايش بگذارند.
وي درباره معيارهاي توليد يك اثر تجربي و نو توضيح داد: تئاتر تجربي و نوگرا بايد در يكي از عرصه هاي بازيگري، فضا سازي، درام نويسي، خلق فضا، طراحي صحنه و كارگرداني حرفي براي گفتن داشته باشد./ي2
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار