مخالفت جمهوري دومینیکن با استقرار پایگاه نظامی آمریکا در اين كشور

سازمان‌های مردمي در جمهوری دومینیکن پایگاه نظامی آمریکا در این کشور را نقض حاکمیت خود دانسته و خواستار ممانعت از راه‌اندازی آن در جنوب غربی اين كشور شدند.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري فرانسه ، 14 حزب سازمان اجتماعی و جنبش‌های جوانان از مردم خواستند برای جلوگیری از نقض حاکمیت جمهوری دومینیکن در پایتخت این کشور تظاهرات کنند.

بر اساس اين گزارش ، سازمان‌های چپ‌گرا تاکید کرده اند: دفاع از کشور باید آزاد و مستقل از هر قدرت خارجی باشد، در غیر اینصورت دومینیکن نابود خواهد شد.


نیروی دریایی دومینیکن نيز چندی پیش اعلام کرد ، یک پایگاه نیروی دریایی با هدف تقویت مبارزه علیه مواد مخدر و قاچاق انسان از سوی آمریکا در "سائونا" راه‌اندازی شده است.آمریکا در پس نقاب مقابله با مواد مخدر، در حال بازگشتن به الگوی تاریخی خود مبنی بر استفاده از کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب برای رسیدن به اهداف نظامی و استراتژیکی خود است.

هر چند بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین معتقدند که پاسخ نظامی به قاچاق مواد مخدر کاری از پیش نخواهد برد و منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت حقوق بشر و فساد در میان مسوولان این کشورها خواهد شد، اما باز هم آمریکا حضور نظامی خود را در این منطقه افزایش می‌دهد.

حجم ساختارهای نظامی آمریکا در آمریکای مرکزی و جنوبی در طول دو سال اخیر بیش از دو برابر شده است. این کشور در حالی به ساخت پایگاه‌های نظامی در کلمبیا ادامه می‌دهد که قوه قضاییه کلمبیا تابستان سال گذشته قرارداد آمریکا مبنی بر احداث پایگاه نظامی در کلمبیا را لغو کرد.

اين گزارش مي افزايد ، ساخت پایگاه‌های نظامی در گواتمالا، نیکاراگوئه، اکوادور و بلیز، تابستان امسال در دستور کار آمریکا قرار دارد. بودجه این برنامه از محل بودجه "مقابله با تروریسم و مواد مخدر" تأمین می‌شود که تحت کنترل آمریکا، شاخه عملیاتی پنتاگون در آمریکای لاتین، است و بنا بر برنامه هیات مهندسین نظامی تنظیم شده است. اما بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌های آمریکا در پاناما و پایگاه هوایی آمریکا در پایگاه هوایی سوتو کانو در کشور هندوراس است.


به علاوه، پنتاگون در حال ساخت تعدادی پایگاه‌ها، به ویژه پایگاه‌های دریایی، در سواحل آمریکای مرکزی و اجرای مانورها و آموزش‌های گسترده نظامی به شکل مشترک در منطقه است. این موارد تنها نمونه‌هایی از افزایش حضور نظامی آمریکا در آمریکای لاتین هستند./ا

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار