باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

جنگده فوق پیشرفته "F22 Raptor" ، در تور پدافندی ایران + عکس

سال 2005 اولین جنگنده نسل پنجم ایالات متحده آمریکا به خدمت گرفته شد. جنگنده‌ای که با تبلیغات سر سام آور سازندگانش لقب قدرتمندترین هواپیمای جنگی دنیا را تصاحب کرد. حال آنکه این تبلیغات با واقعیت فاصله‌ای طولانی داشت.

به گزارش خبرنگار دفاعی – امنیتی باشگاه خبرنگاران، روز هفتم سپتامبر 1997 برای نيروی هوايی ايالات متحده آمريكا يك روز مهم و سرنوشت ساز بود. در اين روز يكی از پيشرفته‌ترين جنگنده‌های اين نيرو كه F22 Raptor نام گرفته بود براي آموزش نيروها و آزمايش در پايگاه هوايی نيلز در ايالت نوادا  تحويل نيروی هوايی آمريكا شد.

موقعيت پايگاه هوايي نيلز در نوادا
تبليغات فراوان باعث شد صادرات اين محصول به دليل بالا بودن تکنولوژی‌های بکار رفته در آن ممنوع اعلام شود. اف 22 توانست با لابی شرکت سازنده و ايالات متحده آمريکا نام خود را به عنوان برترين جنگنده دنيا از نسل پنجم به ثبت برساند.

ابتدا قابلیت‌های این جنگنده را بررسی می‌کنیم. F22 Raptor  محصول کمپانی لاکهید مارتین است. این هواپیما می‌تواند با سرعتی معادل 2410 کیلومتر بر ساعت در شعاع 759 کیلومتری عملیات انجام دهد.(لازم به ذکر است سرعت هواپیماهای اف 14 نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران نیز 2485 کیلومتر بر ساعت بوده و شعاع عملیانی آن 1000 کیلومتر است.) رپتور توانايی حمل موشك‌های ليزری و موشك‌های هدايت شونده راداری را دارد و همچنين می‌تواند موشك‌های هوا به زمين را نيز حمل كند. رادار اين هواپيمای رادار گريز نيز می‌تواند از فاصله 400 كيلومتری متوجه هر حمله‌ای بشود.

تمام ويژگی‌های اين جنگنده، آن را به برگ برنده‌ای برای انجام عمليات نظامی موفقيت آميز برای کشورهای ديگر از جمله جمهوری اسلامی ايران تبديل کرده بود. به همين علت تعدادی اف 22 رپتور در يكی از كشورهای حاشيه خليج فارس مستقر شدند.

نمای کلی F22

اف 22 یک "جنگنده رادار گریز" چند منظوره برای حمله به اهداف زمینی و رهگیری اهداف هوایی است. اما این جنگنده به ظاهر قدرتمند هنوز از گرد راه نرسیده چندیدن سانحه را تجربه کرده است. تاکنون 195 فروند از هواپیمای F22  ساخته شده و بیش از ده‌ها سانحه و حادثه برای آن اتفاق افتاده است.

اگرچه پنتاگون تمام توان خود را برای سرپوش گذاشتن بر نقایص F22 به کار بسته و بسیاری از مشکلات و حوادث مرتبط با این پرنده در سکوت خبری مانده اما برخی از سوانح اف 22 علیرغم تلاش آمریکا سر و صدای زیادی در رسانه‌ها به پا کرده است.

- اولین سانحه این پرنده در سال در سال 1992 اتفاق افتاد که در آن مدل اولیه F22 که YF22 نام داشت بر فراز آسمان کالیفرنیا دچار نقص در سیستم کنترل شد و سقوط کرد.

- سقوط بعدی اف 22 در سال 2004 اتفاق افتاد. در این سانحه موتور هواپیما در حین پرواز خاموش شد و پرنده سقوط کرد. البته خلبان توانست از این سانحه جان سالم به در ببرد.

- ساعت 10 صبح 25 ماه میلادی مارس 2009 فاکس نیوز اعلام کرد سومین هواپیمای اف 22 در نزدیکی پایگاه هوایی ادوارد ایالات متحده سقوط کرده و خلبان 49 ساله آن کشته شده است. تغییر ناگهانی فشار، علت این سانحه اعلام شد.

- شانزدهم نوامبر 2010 سی ان ان گزارش داد اف 22 دچار سانحه‌ای عجیب شده و در آلاسکا سقوط کرده است. این سقوط نقطه عطفی در تاریخ تولید اف 22 محسوب شد. علت این سانحه هیچگاه به طور دقیق اعلام نشد. اما علت اصلی نقص در سیستم خنک کننده موتور بود که باعث بالا رفتن دمای موتور شد و پس از انفجار موتور، هواپیما سقوط کرد و سرنشین آن نیز که از خلبانان سرشناس نیروی هوایی آمریکا بود کشته شد.
محل سقوط اف 22 در آلاسکا
لاشه هواپیمای اف 22 پس از سقوط
یکی دیگر از عوامل دخیل در این سانحه نقص در سیستم تامین اکسیژن خلبان بود که پروژه اف 22 را با چالش جدید رو به رو کرد.

- سانحه بعدي اف 22 در سال 15 نوامبر 2012 در پایگاه هوایی تیندال واقع در فلوریدا رخ داد. علت این سانحه هرگز اعلام نشده اما خلبان آن توانست از هواپیما خارج شود و زنده بماند.

- تازه‌ترين سانحه F22 Raptor در سال 2013 اتفاق افتاد كه در آن، اين هواپيما به علت نامعلوم پس از پرواز در شمال اردن سقوط كرد. البته گفته شد اين پرنده توسط سامانه‌های پدافندی S300 و S400 سوريه سرنگون شده است كه مقامات سوری آن را تاييد يا تكذيب نكردند.

اف 22 جنگنده‌ای که سرنشین خود را به کام مرگ می‌کشد
یکی دیگر از نقایص مهم در اف 22 که پس سانحه شانزدهم نوامبر به آن پی برده شد و مسکوت ماند نقص در سیستم تامین اکسیژن سرنشین هواپیماست. حتما می‌دانيد که این سیستم برای هواپیماهای جنگنده که در ارتفاع بالا و با سرعت زیاد حرکت می‌کنند یک سامانه حیاتی محسوب می‌شود.

این نقص وقتی بیشتر آشکار شد که بسیاری از خلبانان اف 22 عنوان کردند پس از پرواز با این جنگنده دچار سرگیجه می‌شوند و تا مدتی بعد از پرواز احساس خستگی و کسالت می‌کنند.

F22 Raptor با مشکل تامین اکسیژن خلبان در ارتفاع بالا رو به روست
بالاخره شرکت لاکهید مارتین که سازنده این هواپیما محسوب می‌شود تحت تاثیر فشارهای رسانه‌ای این نقص را پذیرفت و عنوان کرد این نقص به زودی بر طرف خواهد شد. البته تا سال 2013 وجود این مشکل در بسیاری از اف 22 های تولیدی لاکهید مارتین گزارش شده است.

اف 22 یک "رادار گریز" در تور پدافندی ایران:
سانحه اف 22 بر فراز آسمان اردن باعث شد تا شركت سازنده وحشت زده شود. چرا كه طبق برخي شواهد اين پرنده توسط نيروي پدافندی سوريه مورد هدف قرار گرفته بود. سرنگونی اين هواپيما تمام قابليت‌های رادار گريزی آن را زير سوال برد. اما نكته مهم در سرنگونی رپتور بر فراز آسمان اردن اين بود كه سامانه منهدم كننده اين پرنده يعنی S300 در داخل جمهوری اسلامی ايران بومی سازی شده و اين امر نگرانی لاكهيد مارتين را از هدف قرار گرفتن محصول خود توسط سامانه‌های پدافندی كشورمان دو چندان كرد.

اما سامانه‌های پدافندی تنها راه ايران برای مقابله با جنگنده اف 22 نيست و پتانسیل‌های بسيار پيشرفته جمهوری اسلامی ايران در جنگ الكترونيك نيز راهی ديگر براي به دام انداختن F22 Raptor است.

بگذارید کمی به عقب بازگردیم. تقریبا دو سال پیش بود که یکی از محصولات رادار گریز شرکت لاکهید مارتین با نام RQ 170 که یک هواپیمای بدون سرنشین محسوب می‌شد به کمک سامانه‌های جنگ الکترونیک به دست نیروهای پدافندی ایران افتاد.

هواپیمای بدون سرنشین و فوق پیشرفته RQ-170 در دست نیروی هوافضا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
به اعتراف بسیاری از کارشناسان نظامی جهان با به دست گرفتن این پهپاد فوق پیشرفته توسط ایران باید با بسیاری از قابلیت‌های فوق سری پروژه‌های نظامی آمریکا خداحافظی کرد. چرا که بسیاری از این تکنولوژی‌ها در RQ 170 خودنمایی کرده بود.

یکی از قابلیت‌هایی که در محصول بدون سرنشین لاکهید مارتین و F 22 مشترک است قابلیت رادار گریزی این دو هواپیما است. چندیدن تن از کارشناسان نظامی آمریکایی هم تا کنون به این شباهت اعتراف کرده‌اند و اذعان داشته‌اند قابلیت رادار گریزی اف 22 دیگر در آسمان ایران کاربردی نخواهد داشت چرا که با به دست گرفتن اف 22 تکنولوژی رادار گریزی آن نیز فاش شده و جنس مواد به کار رفته در بدنه آن لو رفته و راهکارهای مقابله با آن اندیشیده شده است.

اعتراف پايگاه هاي آمريكايي به شباهت اف 22 و آركيو 170
بدین ترتیب جنگنده‌ای که بیش از 66 میلیارد دلار صرف ساخت آن شده و قرار بود به عنوان تهدیدی برای جلوگیری از پیشرفت ملت ایران استفاده شود توسط دانش بومی کشور  به فرصتی برای پیشرفت مبدل گشت.

حال این آمریکایی‌ها هستند که باید بدانند هواپیمای فوق پیشرفته و رادار گریز اف 22 رپتور برای نیروهای پدافندی ایران یک جنگنده شناخته شده است و این کشور ناگزیر است تا به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران اعتراف کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رزمجو
۱۴:۰۹ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
بهتره بجای بسرعت گارد گرفتن یکم به مقالات و گفته ها با دید وسیع تر نگاه ژرف تری داشته باشیم
Germany
من و ما
۱۹:۴۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
سامان ۳ سال داره میشه ها دنیا منتظره مواد جاذب شما مونده ها امریکا میگه تا سامان اف۲۲ نسازه اجازه ساخت هواپیما به کارخونه هاش نمیده.
Germany
من و ما
۱۹:۳۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۱
دقیقا و حتما پدافند و جنگ الکترونیک ایران یا سوریه بوده.

اخه ابله جان، سوریه قابلیت رهگیریه‌اف۱۶ اسراییل رو نداره که روزی ۶ بار زیر گوش دمشق رو بمباران میکنن و بزرگترین پیروزی سوریه اینه که یبار تونسته لاک کنه و یه اس۲۰۰ شلیک کنه، که اون هم به هدف نخورده و در مرز اسراییل خورده زمین و عمل نکرده موشک. در صوررتیکه موشکهای پدافندی بعد از طی مسافت یا زمان بیشتر از براورد کامپیوترش به هدف نخوره خود بخود تو اسمون منفجر میشه.
Iran (Islamic Republic of)
سامان
۱۵:۵۲ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
من طرح ساخت جنگندهای رادار گریز را می دانم و نهایت تلاشم را می‌کنم تا آن را بسازم و بدنه ای که جازب انواج را که میخواهم بسازم در مورد آن تحقیق کرده ام به زودی زود F۲۲را می سازم تازه متور F۲۲که توربو فن است که با پس‌سوز آبی وخنک کننده هوای داغ متور ساخته ام به یاری خالق یکتا تحویل پژوهش کده بین‌المللی شیراز میدم یا حق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۰۱ تير ۱۳۹۹
به امید خدا f22رو با قاهر رهگیری کنیم
Germany
مهمان
۱۹:۳۳ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
خب مگه اف 14 ساخت آمریکا نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناصرohk
۰۸:۳۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
واعجبا از این همه پیشرفت!!!!
لطف کنید بعد از 2 سال هر موقع کارت ملی ما حاضر شد بگید بیایم بگیریم .. مرسی اه
عوامفریبی کافی نیست واقعا بعد از 40 سال؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
ولی بازم با این وجود نباید رپتورهای اف۲۲ امریکا رو دست کم گرفت اف۲۲ قویترین جنگنده ی شکاریِ حال حاضر دنیاست ما اف ۱۴ که مال ۶۰ سال قبل هست رو داریم ببینید چقدر بهشون افتخار میکنیم میگیم چی ما اف۱۴ داریم حالا همون شرکتی که ۶۰ سال پیش چنین جنگنده ی تونسته بسازه ببینید بعد از گذشت ۶۰ سال چی میسازه ما باید هرچه سریعتر به فکر عملیاتی بودن قاهرمون باشیم قاهراف۳۱۳ انشالله به امید ان روز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
الله اکبر
Iran (Islamic Republic of)
یه غریبه
۱۰:۴۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
ایران امن ترین اسمان غرب اسیا است
Iran (Islamic Republic of)
الاهوازی
۰۵:۲۰ ۲۸ تير ۱۳۹۸
زنده باد ایران ئ جوانان مومن و دلسوزش.آفرین
Germany
ناشناس
۲۳:۲۵ ۱۲ تير ۱۳۹۸
رپتور رو‌ به هیچ کشوری نمیفروشن چون حتی برای سامانه پدافندی خودشونم میتونه تهدید بحساب بیاد ، s300 که جای خود دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۷ ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
خخخخخخخ چی میگی؟
United States of America
عظیمی
۱۸:۳۳ ۰۹ تير ۱۳۹۸
امریکا خانه پوشالی است که ازعنکبوت هم پوشالی تراست
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۴۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۷
توروخدا از رهبر عزیزم؛ ولی امر مسلمین جهان خواهش دارم به سپاه پاسداران عزیزتر از جانمان دستور بفرمایند یه چند سالی مهندساشونو به صنعت خودرو سازی قرض بدن. درسته صنایع نظامی مهمه، واسه دفاع از خاک کشور و اسلامه، ولی بخدا ما هم خسته شدیم از وضع این خودروسازان ملی. مطمئن باشید اگه تصادفامون و مصرف سوختمون کم بشه اونقدری صرفه جویی تو کشور میشه که اون چند سال در عرض یه هفته جبران میشه. بخدا ما هم دوست داریم باور کنیم توان نظامی کشورمون بالاست ... ولی وقتی به پژو 405 سال 70 و پژو 405 سال 97 نگاه می کنیم به قرآن محمد ته دلمون خالی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۹ آبان ۱۳۹۷
آمریکا بداند ایران غیرتمندترین انسانهای دنیا را دارد من قول میدم آمریکا تمام دنیا را هم با خود به ایران بیارد حتی آگه یک ایرانی زنده باشه از دین و شرف و آبروی خود تمامیت ارضی ایران محافظت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ابرام تیمور
۲۲:۳۵ ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
هرکه با ایران در بیفته بر افته تا ایرانی وطن دوست باشه امریکا وصهیونیستها هیچ غلطی نمی تونن بکنن دیدید تو سوریه چطوری شکستشان دادیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۸ تير ۱۳۹۷
ایرانی هرمذهبی که داشته باشه وطن پرستی توی خونشه
Iran (Islamic Republic of)
معصومه
۲۳:۳۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
درود بر جوانان ایرانی انشاالله همیشه پیروز موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
در جنگ کسی پیروزه که ارادش قویتر باشه
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۱۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۷
زنده باد ایران و ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
عشق فقط ایران هرکس خیانت کرد مجازاتش مرگ است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۱ ۰۸ فروردين ۱۳۹۷
اکثرا f14 های ایرانی بدون رادار هستن
Iran (Islamic Republic of)
آیدین
۲۰:۳۱ ۲۲ آذر ۱۳۹۸
رادار جنگنده های تامکت ایرانی قبلا AWG-9 بود که پالس-داپلر بود ولی حالا رادار آرایه فازی ملی روشون سوار شده..........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۲ ۱۷ اسفند ۱۳۹۶
درود بر جوانان ایرانی انشاالله همیشه پیروز موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۶
زنده باد ایران و ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۶ دی ۱۳۹۶
عشق فقط ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۰۴ آذر ۱۳۹۶
درود بر جوانان ایرانی انشاالله همیشه پیروز موفق باشید
Iraq
ناشناس
۱۷:۱۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۶
زنده باد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۱۹ مهر ۱۳۹۶
خیلی عالیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۸ مهر ۱۳۹۶
زنده باد ایران و ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۳ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
ایول
Germany
ناشناس
۲۲:۰۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۶
عجب
Iran (Islamic Republic of)
فرید
۱۹:۱۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۶
در نبرد اول خلیج فارس ،پدافند عراق با مشاهده هواپیمای f4G بیشتر رادرها رو خاموش میکرد تا شکار موشک هارم این جنگنده نشن.اما این روش (استفاده از موشک های شکارچی رادار)دیگه مورد استفاده قرار نمیگیره و بعنوان یه راه حل فرعی مد نظر قرار میگیره.روش نوین ایالات متحده (وکشورهای دارای علم و صنعت در زمینه جنگ الکترونیک)در نبرد ،برای مقابله با تور پدافندی ، حمله سایبری به پدافند و رادار های پیش اخطار با استفاده از هواپیماهای ریوت جوینت و گراولر و چند نوع هواپیمای دیگه است،که با آنالیز امواج راداری (چه از نوع آرایه فازی باشند یا قدیمی تر) یا برد رادار ها رو کاهش میدن یا با ایجاد اهداف کاذب،باعث پرتاب لانچر ها به سوی اهداف کاذب و درنتیجه ایجاد فرصت مناسب برای انجام عملیات بمباران رادارها میشن.با این اوصاف،تکیه بر ایجاد تور پدافندی بعنوان اولویت اول،برای مقابله با قدرت های بزرگ یک اشتباه کاملا بزرگ هست.
Iran (Islamic Republic of)
فرید
۱۹:۱۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۶
در نبرد اول خلیج فارس ،پدافند عراق با مشاهده هواپیمای f4G بیشتر رادرها رو خاموش میکرد تا شکار موشک هارم این جنگنده نشن.اما این روش (استفاده از موشک های شکارچی رادار)دیگه مورد استفاده قرار نمیگیره و بعنوان یه راه حل فرعی مد نظر قرار میگیره.روش نوین ایالات متحده (وکشورهای دارای علم و صنعت در زمینه جنگ الکترونیک)در نبرد ،برای مقابله با تور پدافندی ، حمله سایبری به پدافند و رادار های پیش اخطار با استفاده از هواپیماهای ریوت جوینت و گراولر و چند نوع هواپیمای دیگه است،که با آنالیز امواج راداری (چه از نوع آرایه فازی باشند یا قدیمی تر) یا برد رادار ها رو کاهش میدن یا با ایجاد اهداف کاذب،باعث پرتاب لانچر ها به سوی اهداف کاذب و درنتیجه ایجاد فرصت مناسب برای انجام عملیات بمباران رادارها میشن.با این اوصاف،تکیه بر ایجاد تور پدافندی بعنوان اولویت اول،برای مقابله با قدرت های بزرگ یک اشتباه کاملا بزرگ هست.
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۲:۲۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶
واقعا جای تاسف داره که این طوری جمگنده نقد میکنین ضمنا رنج عملیاتی f22 سه هزار کیلومتره و رنج درگیریش 760 کیلومتر در حالی که رنج عملیاتی f14هزار کیلومتره خواهشا دوستان این مقاله حرفه ای رو بخونن تا واقعا و تاکید میکنم واقعا با گوشه ای از قابلیت های این جنگنده اشنا شن چون75 درصد قابلیت های f22 محرمانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۶
درسته حق با شماست
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۱:۵۲ ۲۲ مرداد ۱۳۹۶
ما آمریکا را زیره پا له میکنیم.مرگ بر آمریکا.مرگ بر اسراییل.درود بر رزمندگان اسلام.مرگ بر ضد ولایت فقیه.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۰۴ ۲۱ مرداد ۱۳۹۶
خداوکیلی جنگنده نسل پنج رو میشه با جنگنده نسل چهار مقایسه کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ایمانی
۱۳:۳۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۶
ایولاااااااااا
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۱۶:۵۹ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
سلام قبل از هرچیز تفاضای ثبت نظرم رو دارم
این جنگنده تو هیچ نبرد واقعی شرکت نکرده و با توجه به سابقه فوق العاده درخشان جنگنده های غربی در مقایسه با نمونه های شرقی چیزی برای گفتن نمیماند دوم انکه سوریه حتی یک جنگنده اسرائیل را هم ان هم توسط اس 300 هایش نتوانسته بزند انوقت ادعای زدن f22 را دارد این کشور؟
نقص در سیستم اکسیژن خیلی وقت هست که دولاپ شده و برطرف شده است
توی مقایستون میگین جنگنده اف 14 جمهوری اسلامی ایران میشه بگین کدوم کمپانی ایرانی اینو ساخته؟ شما دارین جنگنده برتر روز رو با جنگنده برتر 40 سال پیش مقایسه میکنین و چون فقط از نظر سرعت حرکت به هم شبیه هستند پس یعنی اف 22 بدرد نمیخورد؟
این چالش هایی که برای مقاله تان مطرح کردم چالش هایی هست که برای تمامی نقد هایی که از کشور های پیشرفته و سازه هایشان میکنید وارد است
خودمان چه داریم که اینقدر با ادعاییم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۹ ۲۲ بهمن ۱۳۹۶
امروز یکیشونو زدن البته اف 18 بود اونروزم زده بودن.شاید یه ده تا دیگه بزنن شما باورت بشه ما جوون داریم که میتونه سامانه پدافندی طراحی کنه.ما مهندس داریم که میتونه سامانه نبرد الکترونیک طراحی و پیاده سازی کنه.یکم درباره داشته هامون مطالعه کنید لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
چرا امریکا برای باز پس گیری آن هیچ اقدام عملی و حقوقی انجام نداد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
ایرانی هرمذهبی که داشته باشه وطن پرستی توی خونشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۰ تير ۱۳۹۶
نمیدونی کی یارانه را میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۶
کی یارانه هارو میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۶
کی یارانه هارو میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۵
راست میگن خودتون دست کم نگیرید ما تو کار هوا فضا اگه اول و دوم نباشیم حتما سوم هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۲۴ تير ۱۴۰۰
بیچاره چین و سوئد و حتی هند!
لطفا فقط یکم مطالعه، لطفا!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
تا حالا این سوال براتون پیش اومده که که هواپیمای فوق پیشرفته RQ170 که تو هر کشوری که بخواد می تونه جاسوسی انجام بده اونم به راحتی ولی وقتی قصد جاسوسی از ایرانو داشت اونو سالم بدستش آوردیم؟؟؟؟
هیچ موقع خودمونو دست کم نگیریم این توهم نیست واقعیت است برای کوری چشم منافقین و دشمنان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
عشق فقط ایران هرکس خیانت کرد مجازاتش مرگ است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۴
درود بر جوانان ایرانی انشاالله همیشه پیروز موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۲۰ دی ۱۳۹۴
خدا پشت سرتان انشاله موفق باشید همیشه
Canada
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۸ دی ۱۳۹۴
توهم زدید دوباره :-)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
ما امریکا را زیر پا می گذاریم.
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسین
۱۵:۰۴ ۲۲ شهريور ۱۳۹۴
نصر من الله و فتح قریب .عااالللیییی بود.امیدوارم واقعا چیزهایی که در باره ی شناسایی و شکار این پرنده گفتید واقعیت داشته باشد..دشمن هر چقدر تلاش کنه و سلاح های پیشرفته بسازد از پهلوونای خدا شکست خواهد خورد این مسئله بار ها در طول تاریخ ثابت شده .واقعا خوشحال شدم .ممنون
Iran (Islamic Republic of)
یاسین
۰۰:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۴
سلام بنده مطالعه زیادی درباره جنگنده رپتور داشتم علاوه بر این جنگنده ، درباره سامانه s300 هم مطالعه کردم و می تونم نظر بدم
Iran (Islamic Republic of)
Rasool
۱۰:۲۸ ۰۴ دی ۱۳۹۷
آفرین
Germany
ناشناس
۰۳:۲۴ ۱۵ خرداد ۱۳۹۸
اخه عزیزم تکنولوژی برترو که نمیان درجائی لوبدن وبنویسن که حضرتعالیم بخونی. پس چرا نظر ندادی .
Iraq
بی خیال اسم
۱۲:۴۸ ۰۷ مرداد ۱۳۹۴
عا لللللللللللللللللللییییییییییییییییی
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
حیدر
۱۷:۱۳ ۲۸ خرداد ۱۳۹۴
زنده باد ایران سرفراز،واقعا مایه عزت و سرفرازی است که بچه های رزمنده ما بزرگترین جنگ افزارهای دشمن را به چالش می کشند.
آخرین اخبار