عشایر الگوی واقعی اقتصاد مقاومتی هستند

مدیر کل امور عشایر استان اصفهان گفت: عشایر الگوی واقعی اقتصاد مقاومتی در حوزه صنایع دستی، لبنیات و عسل به شمار می روند.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مختار اسفندیاری امروز، در نشست خبری اظهار داشت: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از صنایع دستی  وگوشت استان اصفهان  را عشایر تولید و تامین می کنند.

وی بیان داشت: تولید یک سوم از باغات سیب استان اصفهان به دست عشایر است و همچنین در تولید عسل عشایر جایگاه ویژه ای دارند.

مدیر کل عشایر استان اصفهان با اعلام اینکه عشایر می توانند در صورت تخصیص تسهیلات بانکی بین ۲۰ تا ۵۰ هزار راس دام را پرورش و گام موثری را در راستای تکمیل زنجیره گوشت کشور بردارند، ادامه داد: بررسی های کارشناسی نشان داده است که به جای واردات گوشت اگر در حوزه تامین گوشت به عشایر اعتبارات و اختیارات می دادند به راحتی می توانستند با پرورش دام سبک و سنگین، در حوزه تامین گوشت مردم ایران به خارج وابسته نباشند.

 اسفندیاری با اشاره به اینکه عشایر الگوی واقعی اقتصاد مقاومتی هستند، اضافه کرد: هر خانواده عشایری می تواند مایحتاج ۵۰ تا ۱۰۰ خانوار را در حوزه صنایع دستی، لبنیات و عسل فراهم سازد.

وی با بیان اینکه عشایر  ۱.۵ درصد جمعیت استان را شامل می شوند، اظهار داشت: دو ایل بزرگ قشقایی و بختیاری در هفت استان پراکنده هستند که ایل بختیاری ۳۲ هزار نفر و ایل قشقایی ۲۷ هزار نفر را به خود اختصاص داده اند، البته سه هزار نفر از عشایر عرب نیز در جرقویه ساکن هستند.

مدیر کل عشایر استان اصفهان با اشاره به اینکه در سال جاری ۴۵ طرح استانی و هشت طرح ملی با هزینه ای بالغ بر ۱۱۰ میلیارد تومان در ارتباط با عشایر در دستور کار قرار گرفته است، تاکید کرد: البته از این تعداد دو طرح ملی و ۱۷ طرح استانی آماده بهره برداری است.

مدیرکل عشایر استان اصفهان گفت: مهمترین پیشه عشایر دامداری است و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد زندگی عشایر بر اساس دامداری می چرخد.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار