آغازبکار همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" در تبریز

همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" با حضور جمعی از اساتید، محققان و اندیشمندان این بخش در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

آغاز همایش ملی به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛محمد مظهری دبیر همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" گفت: ۹۷ مقاله از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد ۴۷ مقاله در قالب سخنرانی ارایه و بقیه مقالات در مجموعه چکیده مقالات منتشر شده است.


وی اضافه کرد: مشروطه ایرانی و نظریه دولت، مبانی اجتماعی و سیاسی قانون اساسی مشروطیت، اقتصاد سیاسی و حقوق عمومی اقتصادی مشروطه، تحلیل تاریخی قانون اساسی مشروطه، قانون اساسی مشروطه و رهیافت های حقوق تطبیقی و قانون اساسی مشروطه، تنظیم قدرت و تفکیک قوا از جمله محورهای اصلی این همایش است.


دبیر علمی این همایش افزود: از دیگر محورهای این همایش می توان به قانون اساسی مشروطه، حقوق و آزادی ها، قانون اساسی مشروطه و حاکمیت قانون، قانون اساسی مشروطه و مساله مردم سالاری، قانون اساسی مشروطه و انجمن های محلی و چالش های حقوقی و عملی قانون اساسی مشروطه اشاره کرد.


رییس دانشگاه تبریز هم در این همایش با بیان اینکه با وجود تاریخ پرافتخار و تمدن فاخرمان، از گذشته فاصله گرفته‌ایم، گفت: انقلاب مشروطیت، درس‌ها و عبرت‌های زیادی برای آموختن دارد، چرا که حدود دو دهه از وقوع انقلاب مشروطیت نگذشته بود که از مسیر خود منحرف و استبداد رضا خان حاکم شد که بازخوانی و بررسی علل آن ضروری است.


محمدرضا پور محمدی افزود : مشروطیت یک رنسانس تجدید در حیات ملت ایران است و قانون اساسی آن اولین قانون اساسی ایران محسوب می‌شود که ۱۱۰ سال پیش، هم تراز با قانون اساسی کشورهای پیشرفته تدوین شده بود.


وی تصریح کرد: انقلاب مشروطیت، انقلابی بود که هدف آن تاسیس حکومتی براساس قانون مداری بود که این همایش می خواهد این را بازخوانی نماید.


نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری نیز با اعلام اینکه باید حقوق در جامعه حاکم شود، گفت: با حاکمیت حقوق، همه حاشیه های موجود در اداره جامعه همچون سیاست های جدا شده از دیانت حذف خواهد شد.


هاشم زاده هریسی با اشاره به اینکه نهضت مشروطیت و نهضت انقلاب اسلامی در مقابل هم نیستند، افزود: این دو نهضت همچون برادر دو قلو هستند با این تفاوت که نهضت مشروطیت از لحاظ سِنی و نهضت انقلاب اسلامی از نظر وسعت و تکامل نسبت به هم برتری دارند.


وی با تاکید بر اینکه انقلاب مشروطیت بعد از انقلاب اسلامی از مقدس ترین و مهمترین انقلاب های رخ داده در سطح جهان است، اضافه کرد: انقلاب مشروطیت بدنبال آزادی، مساوات و مبارزه با استبداد و فردگرایی بود و نهضت انقلاب اسلامی نیز همین شعار ها را دنبال کرد.


رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هم گفت : عدالت اجتماعی، آزادی و استقلال زاییده دوران مشروطه است و نامحدود بودن قدرت منبعث از قانون اساسی مشروطه است.


اشرف بروجردی افزود: جامعه اسلامی ایران متاثر از تاریخ مشروطه است که در آن دوره قانون اساسی بوجود آمد و تثبیت اصل حاکمیت بر مبنای آرای عمومی شد.


علی اکبر گرجی رییس انجمن علمی حقوق اساسی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه تا زمانی که پدیده‌ قدرت سیاسی در جامعه وجود دارد مشروطه خواهی نیز موضوع زنده‌ای است، گفت: مشروطیت پدیده‌ای است که در هیچ زمانی نمی‌توان آن را از جامعه حذف کرد چرا که در هر زمان و مکانی که مسئله‌ قدرت و امر سیاسی وجود داشته باشد با مشروطیت مواجه خواهیم بود.

 

انتهای پیام

 

 همایش ملی " قانون اساسی و دولت مشروطه در ایران" در تبریزآغازبکارکرد

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار