آموزش و پرورش در هفته‌ای که گذشت؛

از اعلام رشته‌های آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا مشخص شدن میزان شهریه مدارس غیردولتی

آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخبار متعددی مواجه بود که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

از اعلام رشته‌های آزمون استخدامی آموزش و پرورش تا مشخص شدن میزان شهریه مدارس غیردولتیبه گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری چون اعلام زمان آزمون استخدامی آموزش و پرورش، تعیین زمان شهریه مدارس غیردولتی و اعلام اسامی نمایندگان فرهنگی در هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان  سپری شد. 

آزمون استخدامی آموزش و پرورش؛ از جذب معلم در ۶۵ عنوان شغلی تا الزام اجرای دوره مهارت‌آموزی

براساس ضوابط اعلام شده آزمون استخدامی در نیمه تیرماه امسال برای پذیرش 15 هزار نفر در مدارس خواهد بود که در 65 شغل و 8067 شغل محل برای جذب نیروی انسانی به رقابت می پردازند.

طبق ضوابط اعلام شده به استناد مجوز شماره ۱۶۶۷۲۰۷ مورخ ۱۰/۱۱/۱۳۹۶ سازمان اداری و استخدامی کشور و مفاد ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، پذیرفته شدگان استخدام پیمانی مشاغل آمو شی در آموزش و پرورش ملزم به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان (رشته‌های شغلی دبیر، آموزگار) و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی (رشته‌های شغلی هنرآموز و استادکار) هستند.

تمام پذیرفته‌شدگان ملزم به گذراندن دوره یکساله مهارت آموزی و موفقیت در آزمون جامع، بدون دریافت حقوق و مزایا بوده و صدور حکم استخدامی منوط به کسب موفقیت در دوره مذکور هستند.

شهریه مدارس غیردولتی تا اول خرداد اعلام می‌شود

مجتبی زینی وند رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی در خصوص روند ثبت نام در مدارس غیردولتی اظهار کرد: در روند ثبت نام مدارس دو مورد تخلف شامل اخذ شهریه اضافی داشتیم که این موارد را بررسی کرده و تذکر لازم را دادیم که مدارس باید مبلغ اضافی را بازگردانند؛ البته این دو مدرسه در شورای نظارت استان هم باید بررسی شود.

وی درباره اعلام زمان میزان شهریه گفت: بعد از اتمام چهار مرحله کار تعیین شهریه و مطرح شدن این الگو در شورای سیاستگذاری، ابلاغ الگو به مدارس تا اول خرداد ماه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: همانطور که پیش از این گفته بودیم در مدارسی که تخلف شهریه گزارش و محرز شود، ناظر مقیم در این مدارس تا پایان ثبت نام مستقر خواهیم کرد.

موافقت با تعطیلات زمستانی مشروط است/ مجلس متولی اصلی تغییر تقویم آموزشی

مهدی نوید ادهم دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تصمیم گیری برای تغییر تقویم آموزشی اظهار کرد: تقویم آموزشی در آموزش و پرورش نشان دهنده زمان شروع و پایان سال تحصیلی است و این تقویم در مجلس به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: براساس تقویم آموزشی مصوبه مجلس زمان شروع سال تحصیلی اول مهرماه، پایان سال تحصیلی اردیبهشت و زمان امتحانات پایان سال در خردادماه است.

دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تغییر تقویم آموزشی صرفا از طریق مجلس امکان‌پذیر است، گفت: با توجه به این شرایط هنوز تغییری در تقویم آموزشی آموزش و پرورش نداریم.

اعضای فرهنگی هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام شدند

اصغر حصیری رئیس ستاد راهبردی انتخابات نمایندگان فرهنگیان در هیئت‌امنا صندوق ذخیره فرهنگیان  با اشاره به اینکه با توجه به نظر وزیر و بعد از همفکری انتخاب سه نفر در هیئت امنا اعلام شد، گفت: این اولین بار است که است که اعضای هیات امنا از میان فرهنگیان و در قالب برگزاری انتخابات تعیین می‌شوند.

در نهایت بعد از دو روز انتخابات لیلا نظر پور با 24 رای و امین اله سالاری با 23 رای به عنوان نماینده فرهنگیان در هیئت امنای صندوق دخیره و محسن مسعودی با 21 رای به عنوان بازرس انتخاب شدند.

تعیین تکلیف وضعیت پایه اول متوسطه سمپاد و نمونه دولتی تا چند روز آینده

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات در آزمون تیزهوشان گفت: نوع آزمون تفاوت خواهد کرد و به جهت رعایت اصول تربیتی مصر هستیم؛ فشار آزمون تستی را از دانش آموزان دور کنیم؛ کتاب‌های کمک آموزشی مفصلی که دانش آموزان را درگیر کرده کاهش یابد و جلوی این حرکت نامبارک گرفته شود.

وی ادامه داد: برای مصاحبه مدارس استعداد‌های درخشان نحوه کار را تا چند روز آینده اعلام می‌کنیم، اما قطعا آزمون تستی نخواهیم داشت و از روش‌های مختلف دیگری همچون غربالگری، مصاحبه، گفتگوی حضوری استفاده خواهیم کرد.

بطحایی درباره توسعه دانشگاه فرهنگیان گفت: با توجه به تاکیدات و فرمایشاتی که مقام معظم رهبری در دیدار با فرهنگیان داشتند موارد‌ی که ایشان مطالبه کردند احصا کردیم و امیدواریم با جهش مناسبی در توسعه دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی که مرجع  تامین نیروی انسانی آموزش و پرورش هستند، به شرایط مطلوب برسیم.

وقتی تربیت معلمِ قیمتی جایگزین تامین معلم به هرقیمتی می‌شود

حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره آمادگی این دانشگاه برای اجرای دوره مهارت آموزی مطابق با ماده ۲۸ اساسنامه این دانشگاه گفت: آزمون ناظر بر ماده ۲۸ اساسنامه است و طبق این اساسنامه تأمین بخشی از نیاز‌های خاص آموزش و پرورش در رشته‌هایی که امکان توسعه آن از طریق دانشگاه فرهنگیان وجود ندارد، مطابق ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش از میان دانش آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزه‌های علمیه، مشروط به گذراندن دوره یکساله مهارت آموزی در دانشگاه بلامانع است.

وی ادامه داد: در این دوره‌ها فنون معلمی، فناوری های آموزشی، روانشناسی، مشاوره، ارزشیابی آموزش داده می‌شود و امسال با توجه به شرایط موجود تیرماه برگزاری آزمون، مردادماه مصاحبه و شهریور ماه برگزاری کلاس‌ها را داریم و این موضوع در حالی اجرایی خواهد شد که نیمه شهریورماه کلاس بندی‌ها انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه در کشور‌های پیشرفته دنیا مانند سوئد و فنلاند دوره‌های آموزشی تربیت معلم دو الی سه ساله است، تصریح کرد: اما متاسفانه در جذب نیرو‌ها در کشور این برنامه را نداریم.

توسعه تربیت هنرآموز در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه بیان کرد: در شورای پذیرش دانشگاه هم آموزش و پرورش را مورد توجه قرار داده است و از سال ۹۸ کنکور برای هنرجویان فنی و حرفه‌ای حذف می‌شود و برای کنکور ۹۷ هم مصوبه‌ای داشتیم که همه فارغ التحصیلان بدون آزمون وارد دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای شوند همچنین برای کنکور ۹۸ شرایط همانگونه خواهد بود.

معاون آموزش متوسطه درباره سازوکار تربیت استادکار از طریق دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: محور آموزش‌های دانشگاه شهید رجایی در قالب دوره‌های چهارساله است، اما با توجه به تنوع رشته‌ها آموزش یک ساله را نیز داریم و دو سال پیش ۱۸۰۰ ردیف برای جذب استادکار داشتیم آموزش آن‌ها در مراکز دیگر انجام شد و اولویت این است برای آموزش و تربیت هنرآموزان و استادکاران در رشته‌هایی که از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه استفاده می‌کنیم از این دانشگاه بهره‌مند شویم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار