لاریجانی در همایش قوه قضائیه:

برای ایجاد امنیت ملی خود در سوریه و لبنان حضور داریم/ دستگاه قضا برای سرمایه گذاران احساس آرامش ایجاد کند/ مشکل اقتصادی کشور صرفا جو روانی نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی می‌گویند چرا در لبنان و سوریه کار می‌کنیم، اگر ما در سوریه و لبنان کار می‌کنیم، برای امنیت کشور خودمان است.

بنی صدر از هر ابزاری برای ایجاد تشنج در کشور استفاده می‌کرد/ وظیفه ذاتی قوه قضائیه تحقق عدالت استبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری قوه قضاییه که امروز (سه‌شنبه 5 تیر) در سالن اجلاس سران به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: شهید آیت الله بهشتی نماد ممتاز قوه قضائیه است، چنانچه آیت الله مدرس نیز نمادی برای مجلس شورای اسلامی است.

وی در ادامه به مراوده خود با شهید آیت الله بهشتی اشاره کرد و یادآور شد: شخصیت ایشان شخصیتی چندبعدی بود و همه فضایل اخلاقی را در بر می‌گرفت و یک خصوصیت برجسته ایشان که برای همه تاریخ پایه است، طمانینه و حضور وی در صحنه‌های مختلف نظام به عنوان تکیه گاه و آرامش بخش بود.

وی ادامه داد: در سال‌های بعد از انقلاب شخصیت‌های مختلف سیاسی را دیدیم که برخی از آن‌ها با قرارگیری در جایگاه‌های مختلف به جای آرامش دادن به جامعه و قراردادن روال کار کشور در مسیر آرام، آشفته سازی می‌کردند که بنی صدر نمونه آن بود و مسئله اصلی وی مبارزه با مسئولان نظام به خصوص شهید بهشتی بود.

لاریجانی گفت: بنی صدر به جای ایجاد سکینه مستمرا از هر ابزاری برای آشفته سازی استفاده می‌کرد، چنانچه از روزنامه انقلاب اسلامی که به نام وی بود، برای داستان سازی و انتشار مقاله به جای حمایت از نظام و دفاع مقدس استفاده می‌کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه برخی پرفسورای آشفته سازی دارند، عنوان کرد:شهید بهشتی شخصیت ممتازی بود که در سخت‌ترین شرایط آرامش ایجاد می‌کرد، در حالی که بسیار به او توهین می‌کردند و وی را متهم به سرمایه دار بودن می‌کردند و با بدترین الفاظ وی را مورد تهمت قرار می‌دادند، اما ایشان بردبار بود و به خاطر همین بردباری برخی افراد تغییر کردند.

وی افزود: شهید بهشتی نه تنها تکیه گاه قوه قضائیه بلکه تکیه گاه تمام کشور بود، از این رو شما که این شخصیت را نماد خود قرار دادید باید این ویژگی را برجسته کنید.

لاریجانی در ادامه با اشاره به تلاش‌های قوه قضائیه در سال‌های گذشته اظهار داشت: قوه قضائیه یک وظیفه ذاتی دارد که آن تحقق عدالت است و مسئولیت مهمی که باید نتیجه کار خود را با این میزان بسنجید.

وی ایجاد امنیت در ابعاد مختلف جامعه را از فعالیت‌های مهم قوه قضائیه دانست و افزود: ایجاد امنیت در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از وظایف مهم قوه قضائیه است که سایر قوا نیز در کنار آن قرار می‌گیرند، همچنین بخش دیگر وظایف این قوه پیشگیری از جرم است که البته فقط به این قوه مربوط نیست، اما محوریت کار قضائی بوده که قانونی نیز در این رابطه تصویب شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل شورایی در قوه قضائیه برای پیشگیری از وقوع جرم یادآور شد: قبل از اینکه وقایع مجرمانه رخ دهد، باید بتوانیم از لحاظ فرهنگی و رفتاری اقداماتی داشته باشیم تا به نقطه پایانی یعنی وقوع جرم نرسیم.

وی با اشاره به یکی از مسائلی که در قوه قضائیه مغفول مانده، گفت: علی‌رغم تلاشی که قضات دارند، این قوه با مشکل رسانه‌ای روبه رو است، چنانچه برخی قضات اعتقادی به کار رسانه‌ای نداشته و صرفا فرمایشات آیت الله آملی لاریجانی و حجت الاسلام اژه‌ای پوشش داده می‌شود.

لاریجانی در ادامه با تأکید بر اینکه جامعه باید از روند کار دستگاه قضایی با خبر شود تا جنبه بازدارندگی آن افزایش یابد، عنوان کرد: زمانی که محکمه‌ای برگزار می‌شود، باید جوری انعکاس داده شود که جنبه بازدارندگی داشته باشد، اما در حال حاضر این ویژگی را ندارد و موارد مشابه مجرمانه بسیار زیاد رخ می‌دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوه قضاییه باید طرح بدهد و از رسانه‌ها بخواهد فعالیت‌های قوه را پوشش دهند، اظهار داشت: برای کاهش پرونده‌ها باید با رسانه‌ای کردن اقدامات قوه قضاییه، جنبه بازدارندگی را افزایش داد، چنانچه خلأ رسانه‌ای کنونی باعث افزایش سیل پرونده‌های قضایی می‌شود.

وی در ادامه به وجهه دیگری از فعالیت‌های قوه قضاییه پیرامون تأمین امنیت اقتصادی اشاره و بیان داشت: چه در شرایط عادی و چه در شرایط فعلی این نکته مهم است که سرمایه گذاران احساس کنند قوه قضاییه پشتیبان آن‌ها است تا مسائل روانی ایجاد شده روی آن‌ها تأثیر نگذارد.

لاریجانی ادامه داد: هرگاه مدیرکل دادگستری در استانی از حوزه اقتصادی منطقه خود دفاع کرد، اطمینان ایجاد شود و شرایط اقتصادی بهبود یافت و برعکس اگر دادگستری منطقه‌ای به وضعیت اقتصادی و تأمین اطمینان سرمایه گذاران بی توجه بود، شرایط اقتصادی منطقه او نیز با مشکل مواجه شده است.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه متأسفانه برخی قصد دارند سرمایه گذاران را از سرمایه گذاری فراری دهند، گفت: امروز متأسفانه سرمایه گذاران برای آغاز به کار دغدغه دارند، چنانچه در همان ابتدای کار، بخش‌های اداری برای آن‌ها مانع تراشی می‌کند و حتی جایگاه ایران در آمار بین المللی برای فاصله زمانی اقدام سرمایه گذار به سرمایه گذاری تا اجرای آن در رتبه ۱۴۰ دنیا است و این یعنی هنوز نتوانسته ایم مقرراتی را تعیین کنیم تا سرمایه گذاران مایل به سرمایه گذاری باشند و این از اشکالات دیوانی کشور است.

وی در ادامه با بیان اینکه برای فضای کسب و کار قانون وضع شده است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری نیز بر این امر تأکید داشتند تا جذب سرمایه گذاری صورت گیرد، اما توجه کافی به آن نشد. در حالی که برخی کشور‌های منطقه به آن توجه کرده و سرمایه خارجی جذب کردند، البته به خاطر برخی دشمنی‌ها عامل فشار داریم، اما در داخل نیز مشکلاتی وجود دارد که ارتباطی به فشار‌های خارجی ندارند و موضوع مربوط به نقدینگی است.

لاریجانی در ادامه فشار بخش‌های مختلف به سرمایه گذاران را درست ندانست و افزود: قرار بود سامانه پنجره واحد فعال شود، چنانچه فردی که برای ایجاد کارخانه به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه می‌کند، همان وزارتخانه تمام استعلامات را بگیرد تا کار سریع پیش رود، اما این اقدام صورت نگرفت و اجرایی نشد.

وی در ادامه با اشاره به برخی سفر‌های استانی خود بیان داشت: برخی مدیران کل استانی به کارخانجات سرکشی می‌کنند تا اگر کمکی از آن‌ها بر می‌آید انجام دهند، اما برخی دیگر به جای حمایت، سرمایه گذار را احضار می‌کنند که چرا حقوق کارکنان را نپرداخته است، در حالی که این موضوع وظیفه آن‌ها نیست، لذا نباید از قدرت خود استفاده بلاوجه کنیم.

وی افزود: در حال حاضر نیاز به حمایت از سرمایه گذار داریم و باید کمک کنیم آن‌ها احساس کنند قوه قضاییه تکیه گاه آن‌ها است.

لاریجانی همچنین با تأکید بر اهمیت مبارزه با اخلالگران اقتصادی تصریح کرد: اخیرا جریان‌های سازمان یافته‌ای اقدام به اخلال کرده اند و این حجم از تغییرات متناسب با شرایط کلان کشور نیست، البته تعداد اخلالگران نیز زیاد نیست، از این رو قوه قضاییه با اشراف اطلاعاتی که دارد باید برخورد جدی صورت دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه قضات باید اخلالگران اقتصادی را مجازات کنند، گفت: در این زمینه قانون وجود دارد و مجرمان اقتصادی نباید به سادگی با وثیقه آزاد شوند که این موضوع نیز خود معضلی است.

وی تصریح کرد: مجلس طرحی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در دست دارد که طی آن قرار است سازمانی زیر نظر قوه قضاییه برای این کار ایجاد شود که دارای شعب دادگاهی و مجازات کافی باشد؛ این طرح مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی در مجلس مطرح می‌شود.

لاریجانی همچنین با تأکید بر ضرورت تأمین امنیت اقتصادی جامعه، خطاب به قضات، وکلا و مسئولان دستگاه قضایی اظهار کرد: شما در وضعیت کنونی کشور احراز کننده امنیت اقتصادی جامعه هستید، پس با سازوکار ویژه به موضوع اخلالگران بپردازید.

وی ادامه داد: ذات امنیت اجتماعی این است که قوه قضاییه با سرعت و قاطعیت با اخلالگران اجتماعی برخورد کند و اقدامات خود را نیز انعکاس رسانه‌ای دهد. چنانچه برخی افراد کار‌های سهمگینی در امنیت اجتماعی انجام داده اند و مسئولان قضایی سریعا وارد شده و اثر مطلوبی نیز در جامعه داشته است که همین امر باعث می‌شود مردم حس صیانت از خود داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین دستور‌های ویژه رئیس قوه قضاییه درباره برخی موارد خاص را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: حتی اخیرا در مورد تخلف در یکی از مدارس، شخص مقام معظم رهبری شخصا دستوری برای پیگیری موضوع صادر کردند که همین باعث شد سریعا به موضوع رسیدگی شود.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه مردم باید اعتماد عمومی نسبت به نظام پیدا کنند، ابراز داشت: قوه قضاییه باید پشتیبان مردم باشد و این موضوع را رسانه‌ها به خصوص صداوسیما باید پررنگ کنند تا ایجاد بازدارندگی کند.

وی در ادامه با تأکید بر ضرورت پیشگیری از جرم، اضافه کرد: در قوه قضاییه شورایی برای این موضوع ایجاد شده است که اهتمام تمامی دستگاه‌ها را می‌خواهد.

لاریجانی همچنین به سالم سازی محیط قوه قضاییه اشاره و تأکید کرد: اخیرا ریاست قوه با برخی قضات و مسئولان متخلف قضایی برخورد قاطع کرد که تعداد آن‌ها نیز کم نبود؛ این به آن معنا است که جایی که خود قرار است امنیت اجتماعی ایجاد کند، باید منزه باشد. از این رو از آنجایی که قوه قضاییه بسیار در معرض فساد قرار دارد باید هوشیاری وجود داشته باشد و با متخلفان در این دستگاه برخورد قاطع شود.

وی عدم اطلاع مردم از اقدامات قوه قضاییه را آسیب دانست و عنوان کرد: مردم بسیاری از اشکالات را می‌بینند، اما از برخورد با این موارد مطلع نمی‌شوند، لذا هرگاه با افراد خاطی برخورد شد مردم باید مطلع شوند که هم ایجاد امیدواری در مردم کرده و هم بازدارندگی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از این رو هرگاه کسی وسوسه شود اقدام به خلاف یا فسادی کند، می‌داند که قطعا به حساب او رسیدگی می‌شود. پس در حال حاضر نقص در غیرعلنی بودن و عدم اطلاع مردم از نوع، نحوه و زمان برخورد با متخلفان است.

وی افزود: لازم است سیستمی ایجاد شود که مردم با دیدن تخلفات به سادگی بتوانند به اطلاع دستگاه قضایی برسانند، البته در این زمینه سازمان بازرسی وجود دارد، اما اقدامات آن‌ها کافی نیست و باید محلی برای اطمینان مردم از رسیدگی به تخلفات وجود داشته باشد که این موضوع باعث صلابت قوه قضاییه خواهد بود.

لاریجانی همچنین به برخی شیطنت‌های اخیر و دشمنی‌ها با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر با استراتژی از سوی آمریکا مواجه هستیم که باید تحلیل مشترکی در داخل نسبت به آن‌ها داشته باشیم، نخست اینکه آن‌ها قصد دارند مردم ایران را از نظر اقتصادی در تنگنا قرار دهند و حتی یکی از مؤسسات تحقیقاتی محافظه کاران آمریکا اقدامات زیادی در این خصوص انجام می‌دهد و روی آن متمرکز شده است.

وی ادامه داد: دومین استراتژی آن‌ها مسأله سازی در داخل و شعار و تبلیغات علیه نظام است، چنانچه رسانه‌های خارجی حوادث مختصر روز گذشته در تهران را به غوغایی تبدیل کردند. از این رو باید در چنین شرایطی بدل این استراتژی‌ها را داشته باشیم، از استقامت تفسیر درست کنیم و صرفا سخنرانی را کافی ندانیم.

لاریجانی ادامه داد: آن‌ها قصد آشفته سازی در حوزه اقتصادی را دارند که باید سیاستی برای آن داشته باشیم، البته دولت اقداماتی داشت که کافی نبود. پس با دستور رهبری شورایی از ۳ قوه تشکیل شد و رهبری فرمودند: ۳ قوه با هم رفتار صمیمی داشته باشند و هر تصمیمی در این شورا بگیرند ما نیز حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با نمایندگان و کارکنان مجلس خاطرنشان کرد: ایشان فرمودند: باید به سمت محرومان سمت گیری شود که بر همین اساس در شورای ۳ قوه تصمیماتی گرفتیم، البته این بسته هنوز کامل نیست و نیاز به کار دارد به خصوص که درباره موضوع رشد نقدینگی.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه دشمنان به دنبال توطئه هستند، اما نواقصی نیز در داخل داریم، ابراز داشت: زمانی در بازار ارز تزریق می‌شد که مشکلی وجود نداشت، اما زمانی که تزریق ارز قطع شد، توطئه گران به سمت سکه رفتند و بعد از آن بازار مسکن و خودرو را هدف گرفتند، لذا باید ریشه‌های کار حل شود.

لاریجانی با بیان اینکه بانک مرکزی و بخش اقتصادی دولت باید راهکار‌هایی در این زمینه ارائه کند، عنوان کرد: نقدینگی باید به سمت امور ثروت زا برود تا مخرب نباشد.

وی افزود: مشکل اقتصادی صرفا جو روانی نیست بلکه بسیاری افراد به دنبال منفعت خود هستند، از این رو به سمت افزایش نقدینگی می‌روند. پس باید با هوشیاری و همگرایی با آشفته سازی مبارزه و طبیبانه با مسائل برخورد کرد که در این زمینه لازم است بخش‌های امنیتی فعال باشند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه سرمایه‌های خوبی در کشور داریم که باید از آن استفاده کنیم، اظهار داشت: برخی معتقدند در شرایط فعلی کشور باید سیاست خارجی را تغییر دارد و با آمریکا مذاکره کرد که این سیاست ناپخته‌ای است، چنانچه زمانی مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه را مطرح کردند و از همین روی مذاکره همزمان با آمریکا و برخی کشور‌ها صورت گرفت.

وی افزود: در نهایت توافقی صورت گرفت، اما آمریکایی‌ها از آن خارج شدند همانطور که از یونسکو، شورای حقوق بشر و پیمان محیط زیستی اروپا خارج شدند، پس آمریکایی‌ها به راحتی زیر قرارداد‌های بین المللی خود می‌زنند و اهلیت سیاسی برای مذاکره ندارند.

لاریجانی در ادامه درباره کمک‌های ایران به سوریه و عراق خاطرنشان کرد: اگر این کمک‌ها را کردیم و هزینه بسیار دادیم به خاطر حفظ امنیت کشور و اهمیت آن بوده است. چنانچه گروه‌های تروریستی به وجود آمده از سوی آمریکا صرفا برای ایران بود تا امنیت ایرانیان را تحت الشعاع قرار دهند، اما ایران با هوشیاری وارد شد از این رو نباید در این زمینه تحلیل اشتباه در کشور رایج شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما به مسلمانان سوریه و عراق در رابطه با داعش کمک کردیم، اما امنیت ایران هدف اصلی بود چنانچه با یک غفلت به مجلس و مرقد امام (ره) حمله کردند، پس مسأله همکاری ما با سوریه و عراق برای حفظ امنیت مردم بود.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که مسئولان امنیت مردم را اولویت خود می‌دانند، عنوان کرد: اگر امنیت در کشور تأمین باشد می‌توان زمینه‌های توسعه و رشد را فراهم کرد، لذا باید روشنگری در این زمینه صورت گیرد تا زمینه سوءاستفاده از بین برود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: درباره قوه قضاییه و احکام قضایی قوانین خوبی در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است که باعث استحکام بیشتر در حوزه قوانین قضایی شده و قوه قضاییه را تقویت می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۵ تير ۱۳۹۷
درود بر خادمان مردمی
Iran (Islamic Republic of)
فرامرز
۱۳:۰۳ ۰۵ تير ۱۳۹۷
مجلس فاسد است که کشور دچار فساد شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۵ تير ۱۳۹۷
بسیار موضوعات خوبی بود باید با جدیت وقانون مدون پیگیری شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۵ تير ۱۳۹۷
فرهنگ سازی مهمترین عاملی مقابله با گرونی هاست درست مصرف کردن و تقاضای کم باعث ارزونی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۵ تير ۱۳۹۷
من هم با شما موفقم مهترین نیاز کشور امنیت اقتصادی هست
آخرین اخبار