ناگفته‌های جالب و خواندنی جوانترین شهردار کشور؛ از مدیریت خانه ۴ نفره تا شهر ۳ هزار نفره+ عکس

بانوی توانمند روستایی با تلاش و مشارکت در فعالیت‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی توانست اعتماد مردم و مسؤولان را جلب و برای سکان‌داری شهرداری «چِگِردَک» انتخاب شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ از او به عنوان جوان‌ترین شهردار کشور یاد می‌کنند، بانوی 28 ساله‌ای که این روزها سوژه رسانه‌های مختلف شده است. دختر بلوچ روستایی که با تلاش و پشتکار و فعالیت‌های اجتماعی که از دوران دبیرستان داشت در ابتدا توانست دهیار روستای چگردک شود.

در هفته اخیر پیرو پیشنهاد استانداری سیستان و بلوچستان مبنی بر تبدیل روستای چگردک مرکز بخش جلگه چاه هاشم به شهر، وزارت کشور با تبدیل این روستا به شهر موافقت کرد و با توجه به عملکرد خوب این بانوی سختکوش بلوچ، اعضای شورای شهر او را به عنوان شهردار انتخاب کردند تا توانمندی بانوان این استان را یکبار دیگر به نمایش بگذارند.

علاقمند بودیم با او مصاحبه‌ای حضوری ترتیب دهیم اما از زاهدان تا دلگان و شهر چگردک مسیر ناهموار و امکان مصاحبه حداقل در چند روز آینده میسر نبود.

برای مصاحبه تلفنی با او تماس گرفتیم و همانگونه که انتظار می‌رفت متواضعانه اعلام آمادگی کرد و گفت: من در شهر محل فعالیت خود حضور ندارم و برای انجام ماموریتی در زاهدان هستم، از آنجائیکه ما هم در زاهدان بودیم بسیار خوشحال شدیم با او وقت مصاحبه گرفتیم و حدودا نیم ساعت بعد از هماهنگی به محل اسکان شهردار جوان رفتیم.

صحبت از سهیلا بامری دختری متولد سال 1369 است، دختر بلوچی که در دوران دهیاری برای روستایش بسیار زحمت کشیده و مجتبی شجاعی فرماندار دلگان آوازه تلاشش را تایید می‌کند.

بعد از صحبتهای دوستانه، گفت‌وگوی خود را با وی آغاز کردیم.

 

 فعالیت اجتماعی خود را از چه زمان آغاز کردید و در زمینه حوزه‌های فعالیتتان توضیح دهید؟

من از دوران دبیرستان فعال بودم، پشتکار زیادی در تمامی عرصه‌ها به ویژه ورزش داشتم و بیشتر به عنوان یک فعال اجتماعی در چگردک شناخته شده هستم.

سابقه تدریس به عنوان خرید خدمت، دهیار روستا، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و ورزشی و مشاور بخشدار جلگه از جمله فعالیت‌های بنده است.

 شما متاهل هستید و دو فرزند دارید آیا با وجود دغدغه‌های خانه‌داری و مسؤولیت مادری که بر عهده دارید بنظرتان می توانید در اداره امور شهر موفق عمل کنید؟

 

دو فرزند دختر دارم یکی 9 ساله و یکی یک ساله است و در رسیدگی به آنها مشکلی ندارم، همسرم بهترین همکار و همراه بنده در فعالیت‌های اجتماعی و در منزل است به گونه‌ای که می‌توانم در پیشبرد همه کارها و اهدافم موفق عمل کنم، برای اداره امور شهر نیز تمام تلاشم را خواهم کرد.

به نظر شما چرا اعضای شورای شهر یک خانم را برای مسؤولیت شهرداری انتخاب کردند؟ آیا از عهده وظایف شهردار بر می‌آیید؟

علت آن را باید در عملکرد موفق جامعه بانوان در اندک فرصت‌هایی که به آنان سپرده شده و به خوبی از پس آن بر آمده‌اند جستجو کرد، باید در تغییر نگرش جامعه مردان به بانوان در استان و افزایش سطح اعتماد و اعتقاد عمومی به بانوان استان جستجو کرد.

تمام تلاشم را برای آبادانی شهرم انجام می‌دهم و با علاقه پیگیر حل مسائل و مشکلات شهرم خواهم شد

اما من به نوبه خود از اینکه برای این مسؤولیت به بنده اعتماد شده قدردان هستم و تمام تلاشم را برای آبادانی شهرم انجام می‌دهم و با علاقه پیگیر مسائل مشکلات شهرم خواهم شد چرا که مردم صبور منطقه من مستحق بهترین خدمات هستند.

میزان تحصیلات شما چقدر است؟

تا مقطع کارشناسی و در رشته حسابداری تحصیل کرده ام و تمایل زیادی به ادامه تحصیل و فعالیت‌های اجتماعی دارم.

گوشه‌ای از برنامه‌های خود برای اداره بهتر شهر چگردک را تشریح کنید؟

 

ایجاد اعتماد دوسویه که مهمترین سرمایه اجتماعی من‌ می‌تواند باشد، برقراری دیالوگ و ارتباط مناسب و مفاهمه صحیح با دستگاه‌های دیگر، خدمت به مردم، زدودن چهره محرومیت از شهر، ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری از جمله برنامه‌های من است.

 چگردک چه تعداد جمعیت دارد؟ اداره امور شهر به نظرتان سخت می آید؟

شهر ما حدود 3 هزار نفر جمعیت دارد و تنگناهای بودجه ای و فقدان‌منابع پایدار مالی با توجه به تازه تاسیس بودن شهرداری به نظرم مشکل پیش  رو باشد که البته فرماندار جوان شهرستانمان قول مساعد داده‌اند از طریق استاندار و نماینده مردم در مجلس کمکمان کنند.

برای اداره امور شهر از چه کسانی کمک خواهید گرفت؟

 با تمام صاحبنظران و افرادی که کمک کنند هم مشورت خواهم کرد و هم ارتباط موثر برقرار میکنم بالاخص نخبگان و تحصیلکردگان.

 خانواده تا چه میزان پشتوانه شما برای رسیدن به اهدافتان بودند؟

بهترین مشوق من برای فعالیت‌های اجتماعی‌ام خانواده بوده و هستند و همیشه حمایتم کرده‌اند تا بتوانم رویای همیشگیم که خدمت به مردم زادگاهم هست را محقق کنم، کسب رضایت مردم و توانمند سازی منطقه اولویت یک من است.

اهل سنت در برهه‌ای از زمان با تحصیل و اشتغال دخترانشان مخالف بودند، در این زمینه توضیح می دهید؟

بله برخی از خانواده‌ها به دلیل تعصباتی که داشتند، کمتر اجازه تحصیل و پیشرفت دختران را می‌دادند اما در دهه اخیر اکثر آنها دختران خود را به کسب علم و فعالیت در اجتماع تشویق می‌کنند.

 

البته خانواده من با هیچ یک از فعالیت‌هایم مشکلی ندارند، حضور دیگر بانوان بلوچ در اجتماع به ویژه در شورای شهر و فرمانداری‌ها، نگاه مردم منطقه را به توانمندی زنان افزایش داده و سبب شده که خود خانواده‌ها زمینه را برای مشارکت آنان در جامعه فراهم کنند.

از توجه استاندار و فرماندار به جامعه بانوان قدردانی می‌کنم، از مردم چگردک که از من استقبال کرده و قول همکاری و حمایت دادند قدردانی می‌کنم و برای آبادانی چگردک به آنان قول خواهم داد.

به گفته فاطمه فاضلی مدیرکل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان، با نگاه مثبت استاندار به حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی در کنار انتخاب های هوشمندانه بانوان توسط شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان دهیار و شهردار، فصل نوینی در بهره‌مندی از ظرفیت بانوان در سطح استان ایجاد شده که امیدواریم استمرار داشته باشد.

در چند سال اخیر مشارکت زنان در امور جامعه در استان سیستان‌و‌بلوچستان افزایش یافته و علاوه بر اینکه ۴۱۵ زن با رأی مردم عضو شوراهای شهر و روستاها هستند، حضور زنان در مناصب دولتی نیز افزایش پیدا کرده که نشان از توانمندی آنان دارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

سکان‌ «چِگِردَک» در دستان بانوی جوان

برچسب ها: شهرداری ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار