تابحال به این فکر کرده اید که قلقلک یعنی چه؟ / اگر قلقلکی نیستید، امیدوار باشید که شخصیتی محکم دارید!

قلقلک راهی ساده برای سنجش اعتماد به نفس انسان و پی بردن به شخصیت او است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، راه‌های سنجش میزان اعتماد به نفس افراد و یا داشتن یک شخصیت محکم و با ثبات بسیار است اما آیا می دانستید یکی از این راه ها ترفندی جالب به نام قلقلک است؟!

تابحال به این فکر کرده اید که قلقلک یعنی چه؟! / اگر قلقلکی نیستید، امیدوار باشد که شخصیتی محکم دارید!

قلقلک یعنی چه؟

قلقلک  را همه می شناسیم؛ عملی که با تحریک سطح بدن و نقاط حساس فرد موجب به خنده در آمدن فرد می‌شود. بیشترین نقاطی که در بدن سبب ایجاد قلقلک در انسان می‌شوند کف پا، زیر بغل و شکم و همچنین پهلوها و سینه‌ها هستند که علت این امر نیز حساس بودن پوست در این نقاط است.


ببینیدراهکار مؤثر و بی‌نظیر دینی برای افزایش اعتماد به نفس


واکنش مغز نسبت به این عمل مانند احساس خارش بوده و با انجام این عمل فشارخون بالا رفته و نبض تند می‌شود و فعالیت مغز افزایش می‌یابد و از طرفی قلقلک باعث ایجاد حس ترس و اضطراب در انسان نیز می‌شود.

فیزیولوژی قلقلک

مرکز قلقلک در قسمت پایینی پشت مغز و تقریباً بالای مخچه است. بدین صورت که رشته‌های عصبی‌ای که از این قسمت منشعب می‌شوند و در نقاط مختلف بدن پراکنده‌اند در بعضی از قسمت‌ها تراکم بیشتری دارند و همین قسمت‌ها در مقابل تحریک خارجی حساسیت نشان می‌دهند و فرد به خنده می‌افتد.

این قسمت از مغز به سرعت تشخیص می‌دهد که تحریک خودی است یا غیر خودی در صورتی که قلقلک به صورت خودی  به وجود نمی‌آید و شخص نمی‌خندد. تشخیص خودی یا غیر خودی بودن تحریک در مغر احتمالاً با استفاده از کد‌های مختلف انجام می‌شود.


این مطلب را از دست ندهید: کشف قسمت جدیدی در مغز انسان


از آنجا که واکنش افراد قلقلکی به تحریکات خارجی یک حالت دفاعی است که بدن به خود می‌گیرد، وقتی خود شخص تحریک را انجام می‌دهد مغز احساس خطر نمی‌کند و مکانیسم واکنش فعال نمی‌شود.

تابحال به این فکر کرده اید که قلقلک یعنی چه؟! / اگر قلقلکی نیستید، امیدوار باشد که شخصیتی محکم دارید!

چرا قلقلکی هستیم؟

میزان قلقلکی بودن مان متفاوت است؛ کم یا زیاد و یا اینکه زمانی قلقلکی بودیم و اکنون دیگر نیستیم، اما آنچه درباره همه ما صدق می‌کند این است که همه ما زمانی قلقلکی بودیم به خصوص در کودکی یا نونهالی که در آن زمان شناخت دقیقی از شخصیت خود نداشتیم.

 دلیل قلقلکی بودن چیست؟

بسیاری گمان می‌کنند که مسائل ژنتیکی در این امر دخیل است حال آنکه بسیاری که خود قلقلکی نیستند فرزندان قلقلکی دارند و برخی نیز دلایل عصبی را در این امر دخیل می‌دانند. حال آنکه علم پزشکی هیچ دلیل قانع کننده و بدون تناقضی تاکنون برای اثبات این ادعا ارائه نداده است. حقیقت این است که قلقلکی بودن دلیلی کاملاً روانی دارد.


این مطلب را از دست ندهید: اعتماد به نفس‌تان را اندازه بگیرید + تست روانشناسی


قلقلکی بودن رابطه کاملاً مستقیمی با اعتماد به نفس اشخاص دارد. با کمی تامل درباره انسان‌های قلقلکی و کسانی که قلقلکی نیستند به راحتی درمی یابید که انسان‌هایی که قلقلکی نیستند شخصیتی محکم و تقریباً ناگسستنی دارند حتی کودکانی هم که قلقلکی نیستند از این ویژگی مستثنا نیستند. اما کسانی که قلقلکی هستند از شخصیت چندان محکمی برخوردار نیستند.

به لحاظ اجتماعی هم اگر آماری تهیه کنید درمی یابید که اکثر کسانی که قلقلکی نیستند به لحاظ موقعیت کاری و اجتماعی از جایگاه بالاتری برخوردارند. معمولاً کودکانی قلقلکی نیستند که خانواده هایشان از همان کودکی به شکل حساب شده‌ای به آن‌ها شخصیت داده اند، اما تعداد این کودکان بسیار کم است.

معمولاً انسان‌ها به مرور زمان خودشان با کمک جامعه این اعتماد به نفس را به دست می‌آورند و شخصیت شان محکم می‌شود و مقاوم درباره چیزی به نام قلقلک. در واقع اعتماد به نفس نوعی حس مبارزه طلبی را در شخص ایجاد می‌کند که قلقلک یکی از چیز‌هایی است که کسی که قلقلکی نیست به مقابله با آن می‌پردازد و در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که قلقلک راهی برای سنجش اعتماد به نفس انسان است.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
mahan
۱۴:۴۰ ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
من به شدت قلقلکی هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
ببخشید من از اول تولدم قلقلکی نبودم دلیلش چیه و چرا بعضی ها قلقلکی نیستند؟ لطفا بیشتر توضیح بدید
آخرین اخبار