اولین نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی در اراک / مشاور وزیر کشور: استان مرکزی بهشت و پایتخت مفاخر کشور است

مراسم نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی با حضور مفاخر و مسئولان کشوری در فرهنگسرای اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک،  همزمان با هفته صنایع دستی اولین نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی با عنوان (مفاخر آفتاب) با حضورسید علی آقازاده آقازاده استاندار مرکزی، فریبا نظری مشاور وزیر کشور در امور خانواده، مسئولان، فرهیختگان و مفاخر در فرهنگسرای اراک برگزار شد.

مشاور وزیر کشور: استان مرکزی بهشت و پایتخت مفاخر کشور است

فریبا نظری مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده هم از استان مرکزی بعنوان بهشت و پایتخت مفاخر کشور یاد کرد و گفت: برگزاری اولین نکوداشت زنان مفاخر کشور در استان مرکزی بعلت کسرت مشاهیر و مفاخر و سرآمدانی است که زادگاه یا محل زندگی آن‌ها در این استان بوده و منشاء خیر و برکات بسیاری بودند.

نظری با بیان اینکه این برنامه در استان‌های دیگر کشور هم برگزار می‌شود و استمرارخواهد شد افزود: آغاز این راه از استان مرکزی خواستگاه فرهیختگان آغاز خوبی باشد و این ذخایر انسانی افتخار کشورماست.

وی برگزاری چنین نکوداشتی و معرفی چهره‌های شاهخص مفاخر بویژه در حوزه زنان را که کمتر به آن‌ها پرداخته شده را در شنا ساندن فرهنگ غنی کشور در داخل و در خارج از کشورمهم خواند و اضافه کرد: این مراسم می‌تواند در الگوی سازی برای نسل جوان، نوجوان و کودکان موثر باشد.

دکترمحقق رئیس هیات مدیره انجمن آثار و مخاخر فرهنگی کشور هم گفت: این نخبگان باید در کشور مطرح شوند تا نسل جوان ما الگوی خود را از کشور خود انتخاب کنند.

شاه رضایی مدیر الگو سازی بنیاد نخبگان کشور هم گفت: هر یک از این نخبگان دارای ویژگی خاصی هستند که باید باید آن ویژگی را احصاء کرد و آن را الگوی زندگی خود قرار دهیم.

نادره جلالی مدیر پژوهش‌های راهبردی و کاربردی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور هم گفت: این دانشمندان و مفاخر در علم و ادب خوش درخشیدند و رسیدن به آرمان‌های والای آنان اگرچه سخت است، اما دستیافتنی است و باید از آنان الگوگرفت.

زادگاه و خواستگاه بیش از ۲۰ درصد مفاخر کشور استان مرکزی است

سید علی آقازاده استاندار مرکزی در این مراسم گفت: استان مرکزی با دارا بودن کمتر از ۲ درصد جمعیت و مساحت کشور زادگاه و خواستگاه بیش از ۲۰ درصد مفاخر کشور است و این نشان دهنده ظرفیت بالای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی استان و بعنوان یک افتخاربرای استان محسوب می‌شود.

آقازاده با اشاره به انتخاب استان مرکزی بعنوان دبیرخانه دائمی زنان مفاخر کشور برگزاری چنین نکوداشتی را یادآوری به زنان و دختران جوانی دانست که آن‌ها وارثان و ادامه دهنده زنانپر افتخار کشورهستند و افزود: این انتخاب به دلیل وجود مفاخر و فرهیختگان بسیار ارزشمند در استان مرکزی است.

استاندار مرکزی بزرگ فخر زنان جامعه را مادران شهدا و زنان شهیده دانست که در دهه‌های گذشته بویژه در ۴ دهه اخیر موجب اقتدار و حماسه سرایی‌های بزرگی بسیاری در کشور شدند و در ادامه بر استفاده از ظرفیت زنان درسمت و پست‌های مدیریتی تاکید کرد

استاندار مرکزی بیان کرد: اگر چه استفاده از ظرفیت زنان در جامعه کمتر مورد توجه قرار گرفته، اما اتلاش داریم تا از حداکثر ظرفیت زنان توانمند در پست‌های مدیریتی استفاده کنیم.

استان مرکزی درای شخصیت‌های برجسته و تاثیرگذار تاریخی

مقدسی رئیس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: استان مرکزی در مقایسه با استان‌های دیگر نسبت به جمعیت به لحاظ داشتن دانشمندان، فرهیختگان و شخصیت‌های برجسته‌ای که در طول تاریخ تاثیرگذار بودند

مقدسی افزود:: وجود زنان مفاخردر استان مایه فخر و مباهات است و بایستی زمینه رشد و تعالی زنان توانمند و ارزشمند که می‌توانند در بخش‌های مختلف علمی و فرهنگی و در رشد و پیشرفت کشور نقش آفرینی کنندفراهم کنیم.


زهرا فرجی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری هم گفت: استان مرکزی بعنوان گنجینه و بهشت مفاخر کشور این افتخار را دارد تا میزبان نکوداشت زنان مفاخرباشد و بعنوان استان پیشرو در این زمینه گام برداشته است.

استقرار دبیرخانه ملی و دائمی نکوداشت مفاخر زن ایران در موزه مفاخر اراک

فرجی استمرار مسیرنخبه پروری و کشف استعداد در حوزه زنان را از اهداف برگزاری این مراسم عنوان کرد و افزود: انتخاب استان بعنوان دبیرخانه دائمی نکوداشت زنان مفاخر کشور یکی از دستاورد‌های این مراسم است و از این پس هر آیینی با این موضوع در کشور دراین دبیرخانه برنامه ریزی خواهد شد.

در پایان این مراسم از ۱۲ نفر از زنان مفاخر و ۱۶ نفر از زنان شاخص استان تجلیل وازتمبریادبود اولین آیین نکوداشت زنان مفاخراستان رونمایی شد.

 بانوان مفاخر و مشاهیر استان مرکزی

برخی از بانوان مفاخر و مشاهیر استان مرکزی به این شرح هستند:

پرفسور پروانه وثوق، بنیانگذار هماتولوژی و آنکولوژی نوین در ایران،
پروفسور توران میرهادی، مادر ادبیات کودک و نوجوان ایران.
دکتر بدر الزمان قریب، متخصص زبان سغدی در جهان،
دکتر نیک چهره محسنی، موسس اولین آزمایشگاه روانشناسی کودک.
دکتر مریم میرهادی، اولین بانوی فارغ التحصیل دندانپزشکی ایران،
قدس السلطنه بیات، بنیانگذار بیمارستان قدس اراک،
پروین اعتصامی، بانوی حکیم و شاعره ادبیات فارسی،
فرخنده ساوجی، شاعره صاحب دیوان قرن ۱۳،
عالمتاج قائم مقامی، شاعره قصیده سرای دوران قاجاریه.
بهجت صدر اراکی، اولین نقاش برجسته نوگرای ایرانی.
سونیا بالاسیان، هنرمند و نقاش آثار انتزاعی
ملاصغری کمیجانی، معلم و مروج قرآن

خرداد ماه، هر ساله به عنوان روز جهانی صنایع دستی گرامی داشته می‌شود و فرصتی برای توجه به فعالان و دست اندرکاران این عرصه که نمودی از میراث کهن ایرانیان است فراهم می‌شود و جای امیدواری دارد که در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ این آثار ارزشمند استان گام‌های ارزنده‌ای برداشته شود.

سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ۱۰ ژوئن را به نام روز صنایع دستی ثبت کرده است و از این روز که در ایران برابر با ۲۰ خرداد ماه است تا هفت روز به‌عنوان هفته صنایع دستی معرفی شده است.

اولین نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی در اراک

انتهای پیام / ج

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.